Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ; ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ...

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ?
ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΛΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (26/7/2015)

Χαμός τις τελευταίες ημέρες στα διάφορα μέσα με τις προτάσεις για σαμποτάζ στα Γερμανικά και στα Ολλανδικά προϊόντα και εταιρίες. Δεν θεωρώ παράλογη την αντίδραση, ύστερα από το σφυροκόπημα που δεχτήκαμε τις τελευταίες μέρες. Απλά όμως διαφωνώ.
Καταρχήν διαφωνώ από πολιτικής απόψεως, αφού θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός δημιούργησε το πρόβλημα και όχι οι δανειστές μας. Εμείς δανειστήκαμε απίστευτα...



ποσά, εμείς δημιουργήσαμε μια Κοινωνία με έντονα στοιχεία διαφθοράς, εμείς καταστρέψαμε την Οικονομία μας και την καταστήσαμε μη ανταγωνιστική. Και τώρα πληρώνουμε τον λογαριασμό. Η εύκολη λύση ότι «για τα δεινά μας φταινε οι άλλοι» με βρίσκει αντίθετο.
Ας παμε όμως επί της ουσίας. Σαμποτάζ στις επιχειρήσεις των κακών Γερμανών και Ολλανδών. Ιδιαίτερη αναφορά σε μια αλυσίδα super market. Γιατί άραγε; Επειδή ο μέτοχος είναι Γερμανός; Τότε να μην περιοριστούμε στην αλυσίδα αυτή. Να αναζητήσουμε κάθε ελληνική εταιρεία που έχει μέτοχο Γερμανό και να την σαμποτάρουμε. Ακόμα και αυτές του Χρηματιστηρίου. Και να μην ξεχάσουμε φυσικά τον μέγιστο εχθρό της χώρας, την μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία που έχει πουληθεί στους Γερμανούς. Για να μην αναφερθώ και στην μεγαλύτερη αλυσίδα προϊόντων τεχνολογία, με όνομα συνώνυμο του εχθρού. Επίσης όλοι όσοι είμαστε συνδρομητές στην μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αύριο να διακόψουμε τις συνδέσεις μας για εθνικούς λόγους.
Όλες αυτές οι εταιρείες έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στην χώρα μας. Απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους, συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας μας (όσο δεν παραβιάζουν την νομοθεσία, όπως κάνουν μερικές από αυτές, ιδίως στο θέμα του ελεύθερου ανταγωνισμού που τον καταπατούν). Οι εταιρείες αυτές δεν σχετίζονται με τους πολιτικούς της χώρας του (Σόιμπλε, Γερούν κλπ), πολιτικούς που εκφράζουν τους λαούς τους και οι οποίοι μας επιβάλουν σήμερα συγκεκριμένους όρους για την διάσωσή μας.
Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στην αλυσίδα super market που στοχεύουν πολλοί λόγω της Γερμανικής της προέλευσης. Αυτή η αλυσίδα είναι από τις δυναμικότερες στην υιοθέτηση ελληνικών προϊόντων στα ράφια της. Εκεί βρίσκεις πράγματα που δύσκολα θα μπούνε στις υπόλοιπες αλυσίδες, ακόμα και στις αμιγείς ελληνικές. Τιμολογιακά δε είναι από τους παίκτες που πιέζουν τον ανταγωνισμό με την συμπεριφορά της, αφού και χτυπάει τις τιμές όπου μπορεί αλλά και δεν υποκύπτει στα κόλπα άλλων αλυσίδων που τα βρίσκουν με τους προμηθευτές και δημιουργούν «επώνυμα» ράφια με υψηλές τιμές.
Αν έπρεπε να σαμποτάρουμε όλους τους «κακούς» που μας αναγκάζουν σε αβάσταχτες συμφωνίες ως χώρα θα έπρεπε να σαμποτάρουμε τα προϊόντα όλων των χωρών της Ευρωζώνης. Ακόμα και της φίλης Γαλλίας η οποία συμφωνεί πλήρως στα δυσμενή μέτρα. Έχει αναλογιστεί κάποιος από τους προτείνοντες τι θα αγοράζει στην συνέχεια και με τι κόστος;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΑΣ


Κι ένα σχόλιο στο προφίλ του Γιώγου Φλωρά, που έρχεται να επικυρώσει τα γραφόμενά του:

  • Εύη Πλακουδάκη Και να συμπληρώσω για το μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα κάτι..Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Οι γερμανικές εξαγωγές το 2014 ήταν 1.133 δις (1,13τρις). Η Ελλάδα εισήγαγε απο τη γερμανία 4,7 δις. Για να ξέρουμε και τι λέμε.. Στα δεκαδικά θα τους πλήξουμε κατά 0,3% ακόμα και αν εισάγουμε μηδέν γερμανικά προϊόντα. Αντίθετα η Ελλάδα εξάγει το 7% των εξαγωγικών προϊόντων της στη Γερμανία (3η θέση μετά την Τουρκία και την Ιταλία). Τόσο απλά.. Ούτε που θα το καταλάβουν αν δεν ξανααγοράσουμε κάτι γερμανικό. Αντίθετα, αν δεν ξαναπατούσε γερμανός τουρίστας,και άν δεν εισαγάγουνε ελληνικά προϊόντα , εμείς μάλλον θα έχουμε κάποιο προβληματάκι

4 σχόλια:

  1. ΝΑΙ ΤΏΡΑ ΈΛΛΕΙΨΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΆΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΕΡΆΚΙ.! Θλιβερά τα επιστρατευόμενα στοιχεία. Το τελευταίο καιρό τάχα μου έχουμε πρόβλημα με τους Γερμανούς; Από εποχής Όθωνος κρατάει η καταλήστευση της Ελλάδας!..Η μικρασιατική καταστροφή ήταν έργο των Γερμανών.Η κατοχή δικό τους αιμοσταγές έργο. Το θ'έμα του σαμποτάζ των Γερμανικών προϊόντων δεν έχει να κάνει με αριθμούς, αλλά με την αξιοπρέπεια αυτού το λαού... Ο συντάκτης φλώρος και η τσόντα Κυρία επιστρατεύουν επιχειρήματα που ούτε το Γραφείο του Γκέμπελς θα υιοθετούσε λόγω φαιδρότητας των ! Τι είπατε ότι θα μας κάνουν οι Γερμανοί σαμποτάζ στο Τουρισμό; Μάλιστα ...Ας ξεβρακωθούμε λοιπόν για να μην χάσουμε τον Τουρίστα-βάρβαρο κι αρχικλέφταρά των μνημείων μας... που κοσμούν τα μουσεία τους! Για κοιτάξτε που βγήκαν και υπερασπιτές του LIDL που είναι καί μάτι κατασκοπείας των Γερμαναράδων... και που μάλιστα ...προτιμάει να πουλάει και ελληνικά προϊόντα... Αν δεν ήσαν οι ισχυρισμοί αυτοί αφελείς, θα έλεγαν ότι οι ατυχείς πληρώθηκαν από τη κακόγουστη αυτή Γερμανική προπάγάνδα... που προβλέπω όσο το σαμποτάζ κατά των γερμανικών προϊόντων θα γίνεται πιο αισθαντικό... τόσο και θα βγάζουν στην πιάτσα τέτοιους άνοες συνηγόρους!
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΊΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ατυ χέστατη η φιλοξενία των απόψεων του Φλωρά ή όπως λέγεται ο κειμενογράφος. Οσον αφορά την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, κλέβει στο ζύγι ακόμα και στα τυποποιημένα/συσκευασμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε κατάλαβα ρε φίλε εσυ ο απο πάνω, ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν μπορεί να φιλοξενεί όλες τις απόψεις ? Πρέπει να φιλοξενεί μόνο αυτές που σου αρέσουν ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα σε περιόδους παγκόσμιας κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος (βλέπε πολέμους μικρούς ή μεγάλους) υπάρχουν κάποιοι που κάνουν την βρώμικη δουλειά της προπαγάνδας.Η πολυφωνία και ο πλουραλισμός των απόψεων θεωρώ οτι είναι πάντα καλοδεχούμενα αλλά πιστεύω πως πρέπει να ξεχωρίζουμε την άθλια προπαγάνδα η οποία στην παραπάνω περίπτωση κινείται στα πλαίσια της ιδιοτέλειας, από την ανοησία και την κουταμάρα!
    Συνοπτικά απορρίπτω τον κύριο στον κουβά της σαπίλας του νεοταξικού γλοιώδους και προδοτικού συστήματος.
    Ευτυχώς οι λαοί ξυπνούν και οι μάσκες πέφτουν, τα περιττώματα μπορεί να επιπλέουν αλλά πάντα καταλήγουν στο βόθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή