Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ! ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Ως ο μεγαλύτερος προδότης στην ιστορία του ελληνικού κράτους θα καταγραφείο ο Τσίπρας. Πέφτει εκ νέου στα τέσσερα, αυτή τη φορά στα πόδια της Λαγκάρντ και του ΔΝΤ παρακαλώντας για την παραμονή του....

στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ δεσμεύεται για νέα μέτρα σφαγής του λαού. Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από το sofokleousin.gr:
Λίστα με 21 δεσμεύσεις περιλαμβάνει η επιστολή (letter of intent) που απέστειλε η κυβέρνηση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ζητώντας τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Μεταξύ των δεσμεύσεων, ξεχωρίζει η πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει πλαφόν στις προσλήψεις συμβασιούχων την περίοδο 2017-2018, να φέρει εις πέρας το σχέδιο εξίσωσης των αντικειμενικών και εμπορικών αξιών, καθώς και να διεκπεραιώσει την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που αλλάζει το status qvo στις απεργίες. Επίσης προβλέπει νέα μέτρα, σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους.
Η επιστολή, που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, θέτει ως χρονικό «ταβάνι» για την υλοποίηση και των 21 δεσμεύσεων, τον Ιούνιο του 2018. 
Εντός αυτού του διαστήματος, η κυβέρνηση θα πρέπει-βάσει των όσων αναγράφονται στην επιστολή και αναφέρει η «Καθημερινή»-, να εφαρμόσει πλήρως τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν «πιαστούν» οι εν λόγω στόχοι, τότε θα ενεργοποιηθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα, μ’ ότι φυσικά αυτό συνεπάγεται.
Μεταξύ των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει η κυβέρνηση και καλείται να φέρει εις πέρας, είναι:
1. Να υιοθετήσει νομοθεσία, έως τον Σεπτέμβριο, με την οποία θα τίθεται ανώτατο όριο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το 2017 και το 2018 και θα διασφαλίζεται πως όποιες συμβάσεις μετατραπούν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με δικαστικές αποφάσεις δεν θα επηρεάζουν τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2018-2021.
2. Να ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό των συντάξεων (Δεκέμβριος 2017).
3. Να διορίσει ανεξάρτητους ελεγκτές για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα (Σεπτέμβριος 2017).
4. Να εξισώσει τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων (Δεκέμβριος 2017).
5. Εως τον Σεπτέμβριο να υιοθετηθούν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που θα προβλέπουν ότι προκειμένου να υπάρχει απαρτία για να αποφασιστεί απεργία θα πρέπει να συμμετέχει το 50% των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα σωματεία.
6. Να ολοκληρώσει την εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση των αγορών (toolkit III).
7. Nα υιοθετήσει οριζόντια μέτρα προκειμένου να διευκολυνθεί η αδειοδότηση επενδύσεων.
8. Να νομοθετήσει την άρση των περιορισμών (γεωγραφικών, τιμολόγησης, εγκατάστασης κ.λπ.) σε σημαντικά επαγγέλματα, όπως παροχής υγείας, νομικών υπηρεσιών κ.ά.
9. Να εφαρμόσει πλήρως το πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
10. Να θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους.
Νομικές εγγυήσεις για τις περικοπές σε συντάξεις-αφορολόγητο
Ειδική μνεία γίνεται στην επιστολή και για το μείζον ζήτημα στο οποίο επέμενε εντόνως το ΔΝΤ και αφορά στις νομικές εγγυήσεις-που θα έπρεπε να εξασφαλίσει η κυβέρνηση- για τις νέες περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το υπουργείο Δικαιοσύνης και ανεξάρτητοι νομικοί έχουν γνωμοδοτήσει πως οι περικοπές στις συντάξεις και η μείωση του αφορολογήτου είναι συνταγματικές.
Αναφορά υπάρχει και στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, όπου αναφέρεται ότι δεν έχει ακόμη διασφαλιστεί, παρά την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων. Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, θα απαιτηθεί περαιτέρω ελάφρυνση, η οποία θα δοθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
Επιπρόσθετα προτείνεται προς το ΔΝΤ, η αξιολόγηση υλοποίησης του προγράμματος να γίνεται ανά εξάμηνο. Συγκεκριμένα πρώτη αξιολόγηση να λάβει χώρα στις 15 Φεβρουαρίου του 2018 και η δεύτερη στις 15 Αυγούστου του ίδιου χρόνου. 
Να θυμίσουμε ότι το ΔΝΤ, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σκέλος του ελληνικού προγράμματος, βάσει της πρόσφατης συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους.
 

1 σχόλιο:

  1. ΜΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ?????????????????? ΒΛΕΠΕ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠ'ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή