Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ 18ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΝΕΥΣΕ "ΑΕΡΙΟ ΓΕΛΙΟΥ"!

Ώρες αγωνίας στην Κρήτη για μία 18χρονη τουρίστρια, η οποία φέρεται ...

να εισέπνευσε αέριο γέλιου – Η άτυχη κοπέλα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) μια 18χρονη από τη Βρετανία, η οποία έκανε τις διακοπές της στα Μάλια.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες από την παρέα της άτυχης κοπέλας, η τουρίστρια εισέπνευσε αέριο γέλιου κατά τη διάρκεια διασκέδασής τους σε νυχτερινά μαγαζιά. Η νεαρή τουρίστρια μεταφέρθηκε την Τρίτη (11/07) αρχικά στο Κέντρο Υγείας των Μαλίων και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ σε κωματώδη κατάσταση.
«Επικίνδυνα αλλά όχι παράνομα τα αέρια γέλιου» λέει ο δήμαρχος
«Δεν γνωρίζουμε ακόμα τα αίτια που η 18χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο», δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης στο flashnews.gr.
«Τα αέρια για τα οποία γίνεται λόγος δεν είναι παράνομα, τα χρησιμοποιούν στα μπαρ για την παρασκευή σαντιγί. Γι' αυτό και δεν υπάρχει κάποια αρμόδια υπηρεσία που να ελέγχει την περαιτέρω χρήση των εν λόγω αερίων» ανάφερε ο δήμαρχος.
Κατέθεσαν οι φίλοι της 18χρονης
Όσο η κοπέλα δίνει μάχη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, τα μέλη της παρέας της κλήθηκαν να καταθέσουν και να δώσουν πληροφορίες για το πώς πέρασαν την τελευταία τους νύχτα στο νησί.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Μαυρομμάτη, «η 18χρονη προσήλθε στο νοσοκομείο με διαιρετική συμπεριφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, η κοπέλα είχε καταναλώσει υποξείδιο του αζώτου και αλκοόλ». Η κ. Μαυρομμάτη τόνισε ότι άμεσα η 18χρονη υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και σε αξονική τομογραφία κατά την οποία βρέθηκε οίδημα στον εγκέφαλο. Η κοπέλα υποβλήθηκε και σε τοξικολογική εξέταση καθώς και σε δεύτερη αξονική από την οποία διαγνώστηκε καθολικό οίδημα σε όλο τον εγκέφαλο. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη με τους θεράποντες ιατρούς να ερευνούν αν υπάρχουν και άλλα ευρήματα.
«Πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους ότι δεν πρέπει να σερβίρεται αλκοόλ σε παιδιά. Αυτό αποτελεί ευθύνη όλων», επεσήμανε η κ. Μαυρομμάτη.
Η Αστυνομία ερευνά με προσοχή την υπόθεση.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου