Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΑΜΕΡΙΚΗ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ! ΚΛΥΣΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ! Η ΚΙΝΗΣΗ-ΜΑΤ, Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην κυπριακή...

ΑΟΖ και αποθαρρύνει δράσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η δήλωση του οποίου φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου  :

«Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών για την ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακρά. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ακριβοδίκαια και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Συνεχίζουμε να αποθαρρύνουμε δράσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί σφόδρα για την αύξηση της έντασης, η οποία προέρχεται -ως γνωστόν- μόνο από την Τουρκία, και σύμφωνα με πληροφορίες με παρεμβάσεις της στην ‘Αγκυρα κατέστησε σαφές ότι είναι εναντίον κάθε κρίσης στην ευαίσθητη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Το θέμα συζητήθηκε κατά τις επαφές του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον με την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, κατά την επίσκεψή του στη χώρα, την Κυριακή.

Η κατάσταση στην ΑΟΖ της Κύπρου χαρακτηρίζεται ως εκρηκτική λόγω των απειλών της Τουρκίας.

Αξιωματούχος της κυπριακής κυβέρνησης, που ενημέρωσε την ίδια ιστοσελίδα, δήλωσε ότι το γεωτρύπανο West Capella, έφτασε στην περιοχή δύο ώρες πριν την καθορισμένη ώρα.

«Βρίσκεται στο σημείο της γεώτρησης στον στόχο «Ονησίφορος Δυτικό -1» χωρίς κανένα πρόβλημα», μας είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Πρόσθεσε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί το νόμιμο δικαίωμά της μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο η Λευκωσία δέχεται έμπρακτη υποστήριξη από διάφορες χώρες της περιοχής, που δεν ήθελε να κατονομάσει.

Στο οικόπεδο 11 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), όπου η γαλλοϊταλική κοινοπραξία έχει προγραμματισμένες γεωτρήσεις τα αμέσως επόμενα 24ωρα, βρίσκεται ο στολίσκος υποστήριξης που πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες τον τελευταίο ενάμιση μήνα στην περιοχή. Λίγο νοτιότερα πλέει η ομάδα κρούσης και συνοδείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «George H.W. Bush», που αποτελείται από περίπου 10 πολεμικά πλοία όλων των κλάσεων και βορειότερα, εντός των οικοπέδων 5, 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ, από τις πέντε το πρωί σήμερα, τουρκικά πολεμικά πλοία θα πραγματοποιούν (σύμφωνα με τη NAVTEX 697/17) άσκηση με πυρά, η οποία θα επαναληφθεί αύριο.
iefimerida.gr (τίτλος: δικός μας)

1 σχόλιο:

  1. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ????? ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ !!!!! ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ !!!!!!!!! ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ --ΣΙΓΑ ΣΕ ΝΙΓΗΡΙΑ ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή