Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΞΗΛΩΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ Λ. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΟΥΝ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΘΛΙΨΗ! Ο ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑ...

Το βλέπετε το περίπτερο στην οδό Περικλέους, στη συμβολή της με την οδό Βουτσινά. Η φωτογραφία είναι από τα φοβερά χιόνια του Φεβρουαρίου 1983. Χθες ξηλώθηκε από τον Δήμο το περίπτερο. 
από τον Νίκο Βραχιολίδη
Τίτλοι τέλους σήμερα για το περίπτερο της γωνίας Περικλέους και Βουτσινά στο Χολαργό ! Το 1972...




 θυμάμαι, όταν το έστειναν, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η τοποθέτηση του και η έντονη μυρωδιά του καινούργιου ξύλου! Ήταν η παρέα του Γιώργου Αλούκου του ζαχαροπλάστη που ήταν το διπλανό ζαχαροπλαστείο ,τα μοναδικά μαγαζιά στο τετράγωνο! Καθημερινά το επισκεπτομουν πολλές φορές μιας και έκανα θελήματα για πολλούς στη γειτονιά! Από τότε είχε αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες. Η κάτω βόλτα ξεκίνησε από την εποχή που ο δήμαρχος Νικολάου είπε να διαμορφώσει την οδό Περικλέους! Τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να σταθμεύσουν! Η ολοκληρωτική καταστροφή ήρθε μετά από λίγα χρόνια, βοήθησαν και τα μνημόνια με το άνοιγμα του συγκεκριμένου επαγγέλματος! 
Σήμερα από το πρωί στις 7.30 έκλεισε η οδός Περικλέους για αρκετές ώρες ώστε να γίνει η ταφή του περιπτέρου! Κρίμα!!!

1 σχόλιο:

  1. Τι θυμήθηκες τώρα! Ζαχαροπλαστείο ΑΛΟΥΚΟΣ! Μακράν τα καλύτερα βουτήματα (και όχι μόνο)! Ακόμα θυμάμαι την γεύση.

    Όσο για τα περίπτερα, όντως βοήθησαν τα μνημόνια. Και το πολυνομοσχέδιο του 2015, που ορίζει ότι όποιος περιπτεράς βγαίνει στην σύνταξη, αυτόματα χάνεται και η άδεια.

    Ευτυχώς... που ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό μας!

    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή