Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

42ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΠΙ 15 ΜΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑ ΖΥΓΟΥΛΗ! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΤΑ ΣΤΡΩΜΕΝΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΧΛIΔΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ!

Γράφει ο Nikolaos Kotsovos: "Τι ζω ..τι ζω ...σε ρυθμους Πομπηιας ..πηγαν στο Προεδρικο να τους ευχηθει .....σε αλλη γη σε αλλα μερη ..σε τροχια Sakis ..... και απο την αλλη μια γυναικα αυτοκτονησε γιατι την ειχε απληρωτη 15 μηνες ο Καρυπιδης. Ένα απομενει ή να δουμε τον Καρυπιδη στο Προεδρικο ή να δουμε τον ΠτΔ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗς ΑΜΟΙΡΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
Εκτος αν παει στο Προεδρικο ο Αγγελοπουλος του σορβαιβορ .."
Και ιδού το ρεπορτάζ (Πρώτο Θέμα) από την τραγική αυτοκτονία της 42χρονης:
Για βαρβαρότητα χωρίς τέλος κάνει λόγο το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση που εργαζόταν...

Σοκ προκαλεί η είδηση της αυτοκτονίας μιας 42χρονης γυναίκας από τα Γιαννιτσά: Η γυναίκα εργαζόταν στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, πρώην Αρβανιτίδη, και ήταν απλήρωτη επί δεκαπέντε μήνες, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέρμα στη ζωή της. 

«Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά η Διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη». 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της "Καρυπίδης" στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1.5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας «σώσει». Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε Π.Δ για τη διαδοχή, ώστε να μη πεταχτούμε στην ανεργία.

Κανένας εργαζόμενος να μη μένει μόνος του. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που ωφελεί του λίγους και χτυπάει εμάς, τους πολλούς».

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στην τραγική είδηση. Ο γενικός γραμματέας του καθ' ύλην αρμοδίου υπουργείου Εργασίας, επιλέγει να σχολιάσει την τραγωδία σε ανάρτησή του στο facebook και να επιτεθεί στη Δικαιοσύνη, και να αναρωτηθεί αν ακούει κανείς εισαγγελέας: 

«Αυτοκτονία εγκλωβισμένης εργαζόμενης του Καρυπίδη στα Γιαννιτσά ήταν 15 μήνες απλήρωτη. Ακούει κανείς εισαγγελέας;  15 μήνες απλώρωτη. 170 μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του Καρυπίδη. Καμία αντίδραση. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος, " επενδύει" αλλού και να τα αποτελέσματα.  Δικαιοσύνη ακούς;  Είναι τελικά η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών βλαπτική μεταβολή κύριοι αδέκαστοι. Τί λέτε τώρα; Δικαιοσύνη ακούς;  

1 σχόλιο:

  1. Καθάρματα συριζαίοι θα σας πάρει ο Διάολος αλήτες της αριστεράς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή