Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ!

Ο Bakari Henderson, με καταγωγή από το Τέξας των ΗΠΑ, έκανε εδώ και...

μερικές μέρες διακοπές στη Ζάκυνθο. Ο 22χρονος έφτασε στο νησί του Ιονίου μαζί με την παρέα του.

Το ταξίδι του όμως αυτό μετατράπηκε σε εφιάλτη με τον ίδιο να χάνει τη ζωή του και να αφήνει πίσω μια τραγωδία για την οικογένειά του.

Πρόκειται για τον 22χρονο που με την παρέα του έβγαλαν μια φωτογραφία με την σερβιτόρα του μαγαζιού σε νυχτερινό κέντρο που διασκέδαζαν στην Ζάκυνθο. Το γεγονός εξόργισε τον μπράβο του καταστήματος και τελικά οδήγησε στην δολοφονία του νεαρού από τον ίδιο και τους φίλους του, που μεταφέρθηκαν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με χειροπέδες το βράδυ του Σαββάτου στο γραφείο του Εισαγγελέα. Οι επτά Σέρβοι και ο ένας Έλληνας, ο μπάρμαν του μπαρ στο οποίο ξεκίνησε η τραγωδία, θα οδηγηθούν την Τρίτη στον ανακριτή για να απολογηθούν για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία δείχνει τον 22χρονο με την παρέα του, ακόμα δύο Αμερικανούς, να διασκεδάζουν στο μπαρ, όπου το επίμαχο βράδυ γινόταν σερβικό πάρτι. Κάποια στιγμή φαίνονται να βγάζουν σέλφι με την σερβιτόρα του καταστήματος και αμέσως μετά ένας από τους μπράβους, με φανερά απειλητική διάθεση, πλησιάζει και τους ζητά το λόγο. Ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες και εκεί πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. Αμέσως ο 22χρονος φεύγει και τρέχει έξω από το μαγαζί. Ο μπράβος και οι δικοί του όμως δεν έχουν τελειώσει μαζί του. Τον κυνηγούν, τον προφταίνουν και τον χτυπούν ανελέητα.

Οι μαρτυρίες λένε πως συνολικά 30 άτομα έπεσαν πάνω στον Αμερικανό, που σωριάστηκε αμέσως στο έδαφος, ενώ οι δολοφόνοι του συνέχισαν να τον χτυπούν. Η ιατροδικαστής άλλωστε δεν μπορεί να πει ακριβώς ποιο ήταν το θανατηφόρο χτύπημα που προκάλεσε την μοιραία εγκεφαλική αιμορραγία, παρά μόνο πως προήλθε από «θλων όργανο», που σημαίνει από κλωτσιά ή γροθιά. Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν ότι οι δράστες χτύπησαν το θύμα και με ποτήρι μπύρας στο κεφάλι.

Ποιος είναι ο 22χρονος

Ο 22χρονος Bakari Henderson, με καταγωγή από το Τέξας, έφτασε πριν λίγες ημέρες στο νησί του Ιονίου για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του. Μάλιστα, όσοι τον γνωρίζουν, λένε ότι για τον Henderson οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν όνειρο ζωής.

Ένα όνειρο που έμελλε να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη για τους οικείους του αλλά και για τον ίδιο που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τουλάχιστον δύο άτομα σε ένα μπαρ στην περιοχή του Λαγανά.

Είχε σπουδάσει οικονομικά στην Αριζόνα και αγαπούσε πολύ το μπάσκετ. Δήλωνε φανατικός οπαδός των Λέικερς, ενώ και ο ίδιος έπαιζε μπάσκετ στο σχολείο, από όπου αποφοίτησε το 2013. Στο προφίλ του στο facebook είχε κρατήσει ένα βίντεο από τα μαθητικά του χρόνια. Από μια παρουσίαση στο μάθημα της ιστορίας.  Βλέπει κανείς έναν γελαστό και ασφαλή έφηβο.

Ένα παιδί με όλόκληρη τη ζωή μπροστά του.  Χαρούμενος και στις φωτογραφίες του στο fb, πότε με τους φίλους και πότε δίπλα στην αγαπημένη του.

Η οικογένεια του 22χρονου Bakari Jaward Henderson εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας μεταξύ άλλων πως το παιδί τους είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα.

Η οικογένεια στη γραπτή δήλωση που ανάρτησε στον ιστότοπο mystatesman.com, δηλώνει πως είναι συγκλονισμένη από το χαμό του παιδιού της και κάνουν μια αναφορά για τις σπουδές του 22χρονου από το λύκειο μέχρι το πανεπιστήμιο (The University of Arizona ) στο οποίο φοίτησε με υποτροφία και αποφοίτησε στις 12 Μαΐου του 2017.

«Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ενέπνεε όλους όσους τον συναντούσαν. Αγαπούσε τη ζωή και τη ζούσε στο μέγιστο βαθμό», αναφέρει η οικογένειά του και ευχαριστεί του φίλους και την κοινότητα στο Austin για τη στήριξη που τους παρέχει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Στην γραπτή δήλωση, αναφέρονται και λόγια φίλων του: «Ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει’ έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg.

«Πιστεύω πως δεν θα ξαναγνωρίσω κάποιον που να εμπνέει τόσο πολύ όσο αυτός. Ήταν πάντα θετικός, πάντα χαμογελαστός, πάντοτε χαρούμενος…» έγραψε ο Tyler Pittman.

Η δολοφονία άλλωστε έχει γίνει θέμα στα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ. Η Daily Mail αναφέρεται στη δημοφιλή Ζάκυνθο, αλλά μιλά και «για την σκοτεινή πλευρά του νησιού», υπενθυμίζοντας ότι «το 2011 ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο Έλληνες οδηγούς ταξί».

Στο CNN, το ρεπορτάζ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των top stories της ιστοσελίδας. Στο ρεπορτάζ γίνεται εκτενή αναφορά στα γεγονότα, καθώς και το ότι η ελληνική αστυνομία ειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για το θανάσιμο τραυματισμό του Αμερικανού πολίτη.

Το Αμερικανικό Fox news επίσης ασχολείται με το θέμα και άρθρο του με τίτλο: Αμερικανός τουρίστας 22χρόνων ξυλοκοπήθηκε σε Ελληνικό νησί, 8 ύποπτοι έχουν συλληφθεί, προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι από την άγρια δολοφονία.
madata.gr

1 σχόλιο:

  1. "Μόνο τά χειρότερα μπορεί νά περιμένει κανείς, άπό μιά όμάδα άντιεξουσιαστών πού διαχειρίζεται τήν πολιτική κατάσταση μιάς χώρας όπως στήν Έλλάδα, αύτή τή στιγμή συναγωνιζόμαστε νά πάρουμε τά πρωτεία τής Βενεζουέλας, καθ'ότι τό Σύνταγμα τό έχουν μεταλάξη, τά χειρότερα έπονται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή