Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΝΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ "ΣΦΑΓΕΑ" ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ! ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΡΧΙΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ! ΔΙΑΜΑΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Οι γερμανοτσολιάδες της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αναγορεύουν τον Κλωντ Γιούνκερ μεθαύριο Πέμπτη σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του εν λόγω Πανεπιστημίου! Η τελετή τιμής (θου Κύριε!) προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα λάβει χώρα στις 8 μμ στο Μέγαρο Μουσικής...

Θεσσαλονίκης, ενώ θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας! Και αυτά υπό τις έντονες διαμαρτυρίες φοιτητών, αλλά  και της Λαϊκής Ενότητας. 
Ξεφτίλα δίχως όρια σε αυτό τον τόπο. Γερμανοτσολιάδες μέχρι το μεδούλι απέναντι σε αυτούς που σφαγιάζουν τον λαό! 
Το ρεπορτάζ αναφέρει (usay.gr): 
Ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας επισήμανε πως η αναγόρευση του κ. Γιούνκερ έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για το Πανεπιστήμιο, το οποίο «είναι σταθερά προσανατολισμένο στη σύγχρονη δυτική σκέψη και στα ευρωπαϊκά ιδεώδη».

«Όπως ο κ. Γιούνκερ υποστηρίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οφείλουμε να επενδύσουμε στους νέους ανθρώπους και να χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη, μια Ευρώπη οικοδομημένη με τα κράτη-μέλη και όχι εναντίον τους. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ υπερασπίζεται σθεναρά τη θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό σύνολο και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, αποτίοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, φόρο τιμής στο θάρρος του» εξήγησε ο κ.Μήτκας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η επικείμενη αναγόρευση του προέδρου Γιούνκερ, ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού, τιμά τον ίδιο, αλλά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, προσθέτοντας πως «ακόμη και τώρα, ίσως αρκετοί δεν γνωρίζουν τη συμβολή του προέδρου Γιούνκερ στην υπόθεση της Ελλάδας, και αυτό όχι μόνο από συμπάθεια στη χώρα μας, αλλά κυρίως, από βαθιά πίστη στα ευρωπαϊκά ιδεώδη και στην αξία της διατήρησης της ευρωπαϊκής συνοχής» λέει.

Σημειώνεται, ότι στην ομόφωνη απόφαση της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, για την πρόταση επιτιμοποίησης του κ. Γιούνκερ, «βάρυνε το γεγονός, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία προεδρεύει και της οποίας προΐσταται, είναι η πρώτη φορά που με την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισαβόνας (2009) συγκροτήθηκε ως ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο που η νομιμοποίησή του, εν μέρει, αντλείται, ευθέως, από τη βούληση των Ευρωπαίων πολιτών, όπως αυτή εκδηλώνεται με την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία κάθε πέντε χρόνια».

Το πρόγραμμα της τελετής

Το πρόγραμμα της τελετής θα ξεκινήσει με τις προσφωνήσεις από τον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητή Γεώργιο Δέλλιο και τον πρύτανη του ΑΠΘ, ενώ θα ακολουθήσει έπαινος του τιμώμενου, από την αναπληρώτρια πρύτανη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής, Δέσποινα Κλαβανίδου και αντιφώνηση και ομιλία από τον τιμώμενο, με θέμα: «Ελλάδα και Ευρώπη: Ένα ταξίδι ανθρωπισμού».

Το μουσικό μέρος τη εκδήλωσης περιλαμβάνει την «Ωδή στη Χαρά», από την 9η Συμφωνία του L.w.Beethoven, σε ποίηση F. Schiller (Ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και τον «Τσάμικο» του Μάνου Χατζηδάκι, από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση θα καλυφθεί σε ζωντανή μετάδοση διαδικτυακά από το EBS http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm

Διαμαρτυρία της Λαϊκής Ενότητας

Σε συγκέντρωση στις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία του Λευκού Πύργου καλεί η Λαϊκή Ενότητα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναγόρευση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα καταφέρεται εναντίον της Νομικής Σχολής, της Πρυτανείας του ΑΠΘ, του κ. Γιούνκερ, τον οποίο θεωρεί «ανεπιθύμητο», και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

3 σχόλια:

  1. ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι θα προαχθει ο Αλεκσης...
    Την καρεκλα του κοιτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΓΙΟΥΓΚΕΡ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΑΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΚΑΤΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΚΙ'ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΗΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή