Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΛΑΒΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΙΓΚΑ: "ΜΕ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΑΦΟΥ Ο κ. ΤΙΓΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ"! ΒΑΡΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ;;;

Ίσως το ότι πλησιάζουμε προς τις εκλογές, το κλίμα ανάμεσα στους...

Αποστολόπουλο-Τίγκα να γίνεται πιο βαρύ. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι χαρακτηρισμοί οι οποίοι γίνονται όλο και βαρύτεροι. 
Δείτε την απάντηση του Δημάρχου Αποστολόπουλου στο 31ο δελτίο τύπου του Κώστα Τίγκα που δημοσιεύσαμε εδώ:
Χολαργός, 14 Ιουλίου 2017


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 31 ΤΟΥ Κ. ΤΙΓΚΑ 

Σε απάντηση του δελτίου τύπου της παράταξης του κ. Τίγκα και προκειμένου να βοηθήσουμε και τον ίδιο αφού δεν έχει καν το θάρρος και τον ανδρισμό να περιγράψει τα πράγματα ως έχουν, σχετικά με την αγορά ακινήτου στη δημοτική κοινότητα Παπάγου, επισημαίνουμε τα εξής:

Στις αρχές Ιουνίου ο κύριος Γρηγόρης Λαζαράκος (τέως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου) με ενημέρωσε ότι διατίθεται προς πώληση ισόγεια κατοικία επί της οδού Αναστάσεως 92, Παπάγου, δίπλα δηλαδή ακριβώς στο κτίριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Παπάγου (Αναστάσεως 90).
Λόγω της εγγύτητας του ακινήτου με το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Παπάγου και της θέσης του σε κεντρική οδό στα σύνορα ακριβώς των δύο δημοτικών κοινοτήτων, θεώρησα καταρχήν απαραίτητη την περαιτέρω  διερεύνηση του ζητήματος.  
Άμεσα ζήτησα  από τον κ. Λαζαράκο να με φέρει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου κ. Αντώνιο – Αλέξανδρο Παναγάκο, ώστε να πληροφορηθούμε τα στοιχεία του ακινήτου (έκταση, δομημένη επιφάνεια κτλ).
Κατόπιν συζήτησης και με άλλα μέλη της διοίκησης καταλήξαμε ότι η κατοχή του  συγκεκριμένου ακινήτου θα ήταν προς όφελος του Δήμου και γνωστοποιήσαμε το ενδιαφέρον του Δήμου προς τον ιδιοκτήτη. 
Ο ιδιοκτήτης κ. Παναγάκος μας ενημέρωσε κατόπιν του ενδιαφέροντος που επιδείξαμε ότι προτίθεται να πωλήσει το ακίνητο προς το Δήμο κατά προτεραιότητα.
Κατόπιν, εξετάσαμε το νομοθετικό πλαίσιο και ο κ. Παναγάκος μέσω του δικηγόρου του μας πρότεινε τη διαδικασία της απευθείας αγοράς του ακινήτου από τον Δήμο.
Εξετάζοντας ενδελεχώς το νομικό πλαίσιο, επίσης καταλήξαμε ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη διαδικασία και ενημερώσαμε την πλευρά του πωλητή ότι: 
o Αφενός σύμφωνα με τα άρθρα 186 και 191 του ν. 3463/2006 το τίμημα της αγοράς καθορίζεται από καθ’ ύλην αρμόδια επιτροπή του Δήμου.
o Αφετέρου δε, ότι σύμφωνα και με την παρ.6 του αρ. 186 του ν. 3463/2006 απαιτείται και εκτίμηση της αγοραίας αξίας του ακινήτου από το σώμα ορκωτών εκτιμητών.
Κατόπιν αυτών, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/6/2017 στην οποία και παρέθεσα τα παραπάνω γεγονότα αυτούσια και ονομαστικά, το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ. αριθμ. 135/2017 απόφασή του όρισε την οικεία επιτροπή με τους κάτωθι:
o Ειρήνη Βεντουζά – Παπανικολάου – δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας.
o Νικόλαο Κουτάκη – δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας.
o Χριστίνα Βασσάλου – μηχανικό, Προϊσταμένη της Δνσης της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Επιπλέον τις επόμενες ημέρες θα οριστεί και ο εκτιμητής - όπως από το νόμο προβλέπεται-  από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών. 

Κάθε άλλη σκιά που επιχειρεί με μισόλογα να δημιουργήσει ο κ. Τίγκας (περί δήθεν συγγένειας του κ. Λαζαράκου με τον ιδιοκτήτη, περί διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, περί σπατάλης κτλ.)  είναι στο πλαίσιο της δικής του λογικής και της δικής του πρακτικής. 
Για δε τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρεται ο κ. Τίγκας απλά του θυμίζω τις συνεχείς συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο για αγορά ακινήτων, καθώς και την σύσταση  αρμόδιας επιτροπής για την εξεύρεση ακινήτων όπως αυτή έχει συγκροτηθεί.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου