Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΞΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΗΔΙΑ! Η ΘΑΝΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ...

Αφού πάσχισε να παραμείνει στη θέση της και μετά τα 70 της χρόνια ως ...


Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και δεν τα κατάφερε, τώρα, με τη συνταξιοδότησή της πριμοδοτήθηκε από τον πρωθυπουργό, παίρνοντας θέση άμισθη . Βέβαια, η κυρία Θάνου είχε πριμοδοτηθεί και ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός το καλοκαίρι του 2015!
Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι από το Πρώτο Θέμα:

Έκπληξη προκάλεσε η τοποθέτηση την πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου - Χριστοφίλου στην θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Η ανακοίνωση έγινε επίσημα από το Μέγαρο Μαξίμου και διευκρινίζεται ότι θα είναι άμισθη. Η κ. Θάνου ήταν μέχρι τις 30 Ιουνίου Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η άμεση τοποθέτηση της στο γραφείο του πρωθυπουργού προκάλεσε έκπληξη στο πολιτικό σύστημα και το Δικαστικό Σώμα. 

Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σχολίασε στο twitter την απόφαση ως εξής: «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από την λήξη της θητείας της...».

Η κ. Θάνου εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005.
Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη , από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προήδρευσε του ίδιου αυτού τμήματος. Την 1-7-2015 ανέλαβε την Προεδρία του Αρείου Πάγου.
Κατά το χρονικό διάστημα από 27-8 έως 21-9-2015 ανέλαβε τα καθήκοντα της Υπηρεσιακής Πρωθυπουργού και στις 22-9-2015 επανήλθε στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Συμμετείχε σε πολλά Ευρωπαϊκά και Διεθνή Συνέδρια, σε θέματα σχετικά με το Δίκαιο και με τη Λειτουργία της Δικαιοσύνης ως εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κατά τις δύο τελευταίες θητείες (2012-2014, 2014-2016), ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Αστικολόγων & της Ένωσης Δικονομολόγων. Διδάσκει επί έξι χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστών (Αστικό Δίκαιο).

2 σχόλια:

  1. ΚΑΝΩ ΕΜΜΕΤΟΟΟΟΟΟ!!!! ΞΕΡΝΑΩ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δωσε αυτην την καρεκλα και πάρε την αλλη....
    Ουτε οι καρεκλες αλλαζουν αλλα ουτε και οι προδοτες οβριοι μασωνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή