Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! ΒΕΤΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ! ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΗ ΡΩΣΙΑ (ΟΤΑΝ Η ΕΕ ΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΑΔΟΥΡΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!

Βέτο άσκησε η ελληνική κυβέρνηση στις κυρώσεις που επιχείρησε να επιβάλλει η ΕΕ στην κυβέρνηση του Νίκολας Μαντούρο όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν αναγνωρίζουν την Συντακτική Εθνοσυνέλευση που προέκυψε από τις...


εκλογές της περασμένης Κυριακής, αλλά «δεν επιβάλλουν κυρώσεις επειδή η ελληνική κυβέρνηση προέβαλε αντίσταση» όπως αναφέρουν πηγές από τις Βρυξέλλες.

Η Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μοντεσίνι δήλωσε πως «η Ε.Ε. λυπάται βαθιά για την απόφαση των Αρχών της Βενεζουέλας να συνεχίσουν με την δημιουργία της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης που έχει επιδεινώσει την κρίση» και διατρέχει τον κίνδυνο να καταργήσει άλλους δημοκρατικούς θεσμούς όπως είναι η Βουλή και τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει την Συντακτική Εθνοσυνέλευση του Μαδούρο.



«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δημιουργήσει τις βάσεις ώστε να διαδραματίσει έναν ρόλο πιο αποτελεσματικό στο μέλλον ως μεσολαβητής στην κρίση της Βενεζουέλας» φέρεται να υποστήριξε η ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «οποιεσδήποτε κυρώσεις θα μπορούσαν να έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα». 

Στην επιβολή κυρώσεων διαφοροποιήθηκε και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας που υποστήριξε πως «είναι προτιμότερη η διπλωματική οδός». 

Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι και οι δύο χώρες έχουν αριστερή κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι ότι θα στηρίξουν το Ν.Μαδούρο μέχρι τέλους καθώς ο ίδιος αποτελούσε θεμέλιο λίθο στις προεκλογικές εκστρατείες των συγκεκριμένων αριστερών χώρων.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση της Ε.Ε. επισημαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι έτοιμη να γίνει πιο αυστηρή σε περίπτωση που καταπατηθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί και δεν γίνει σεβαστό το Σύνταγμα της Βενεζουέλας». 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Κράτη της δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την Συντακτική Εθνοσυνέλευση, δεδομένου ότι ανησυχούν για την αντιπροσωπευτικότητα και την νομιμότητα της και κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, για να λάβει επείγοντα μέτρα έτσι ώστε να αλλάξει τα δεδομένα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ε.Ε. 

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, είχε προτείνει να επιβληθούν κυρώσεις στη Βενεζουέλα και να απαγορευθεί η είσοδος του Μαδούρο και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελλάδα και Πορτογαλία όμως τήρησαν την πίστη των κυβερνήσεών τους στον Πρόεδρο της Βενεζουέλας ως όφειλαν άλλωστε καθώς θα φαίνονταν πολιτικά πολύ άσχημη μια στροφή 180 μοιρών και εγκατάλειψης του Ν.Μαδούρο σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για αυτόν.

Ουδείς αμφισβητεί ότι ο συγκεκριμένος έχει κάνει πολλά λάθη και δεν διαθέτει το πολιτικό βεληνεκές του προκατόχου του εκλιπόντα Ούγκο Τσάβεζ, αλλά θα πρέπει κάποιος να είναι αδαής για να μην βλέπει ότι οι διαδηλώσεις εναντίον του έχουν υποκινηθεί σε μεγάλο βαθμό από ξένα κέντρα εξουσίας και ιδιαιτέρως αμερικανικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον Νικολάς Μαδούρο «δικτάτορα» και δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τις εκλογές, ενώ ανακοίνωσε κυρώσεις, μεταξύ των οποίων απαγόρευση στον Μαδούρο να μεταβεί στις ΗΠΑ, πάγωμα περιουσιακών στοιχείων του στις ΗΠΑ και απαγόρευση εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών Αμερικανών πολιτών μαζί του.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν το αναγνωρίζει η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα που κάνει λόγο για «πραξικόπημα» και υποστηρίζει ότι έχει νοθευθεί. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση του Μαδούρο την επομένη των εκλογών διέταξε την σύλληψη των ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες και Αντόνιο Λεντέσμα, που βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό ως υποκινητές των ταραχών. Και οι δύο οδηγήθηκαν και πάλι στη φυλακή. Ωστόσο, οι συγγενείς του Περιφερειάρχη του Καράκας, Λεντέσμα, υποστηρίζουν ότι αγνοείται η τύχη του, καθώς δεν τους έχει επιτραπεί μέχρι σήμερα να τον δουν.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε δηλώσεις του πριν από λίγες ώρες έδωσε το στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσει η Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

 Ο Μαδούρο δήλωσε πως όσοι ανέβασαν αρνητικά σχόλια για τις εκλογές πρέπει να πάνε «30 χρόνια στη φυλακή», ενώ ανακοίνωσε πως θα αρθεί η βουλευτική ασυλία των βουλευτών της αντιπολίτευσης!

Είπε συγκεκριμένα ο Μαδούρο: «Τρελάθηκαν με τα tweets. Μόνο και μόνο για τα tweets που ανέβασαν ορισμένοι από την αντιπολίτευση πρέπει να μπουν 30 χρόνια στη φυλακή! Αυτό πια είναι δουλειά δική σας, δεν είναι δική μου δουλειά. Δουλειά της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης είναι να επιβάλει δικαιοσύνη. Να αρθεί η βουλευτική ασυλία των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Να τελειώνουμε με την ασυλία τους». 

Η αλήθεια είναι ότι ο Μαδούρο έχει χάσει τον έλεγχο και επιχειρεί να γίνει πιο σκληρός για να μην έχει το τέλος που είχε κάποτε στην Ουκρανία ο Β.Γιανουκόβιτς άλλος ένας μη αρεστός στις ΗΠΑ πρόεδρος ο οποίος εκδιώχθηκε τελικώς κακήν κακώς από την χώρα και η Ουκρανία έκτοτε βρίσκεται σε ένοπλες συγκρούσεις με τον ρωσόφωνο πληθυσμό της ενώ έχει χάσει μεγάλο μέρος των εδαφών της. Συν τοις άλλοις βρίσκεται σε οικτρή οικονομική κατάσταση.

Ο Μαδούρο είναι αποφασισμένος να μείνει. Τα δυτικά ΜΜΕ τον παρουσιάζουν ως δικτάτορα, αλλά πρόκειται για εκλεγμένο ηγέτη και έχει κάθε δικαίωμα να ανστισταθεί σε κατευθυνόμενες εναντίον του διαδηλώσεις. Ελέγχει τις ΕΔ και την Αστυνομία και τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός είναι μαζί του. Το ισοζύγιο ισχύος δείχνει να τον ευνοεί. Πιστεύει ότι αν «ξεφορτωθεί» την αμερικανοκίνητη (όπως την θεωρεί) αντιπολίτευση μετά θα μπορέσει να επιβάλλει την ηρεμία στην χώρα αντικαθιστώντας την με μια πολύ πιο «φιλική».
pronews.gr (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

1 σχόλιο:

  1. Στην φωτογραφία βλέπουμε τον εναγκαλισμό του "Νικολάκη" Μαδούρο με τον...Alexis "ρημαδούρο" Cipra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή