Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ! ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ.

Αναζωπυρώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα...


στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου στα Κύθηρα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό, αργά το απόγευμα του Σαββάτου (05/08/2017) το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από σχετικό έγγραφο αίτημα που είχε καταθέσει νωρίτερα ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης.
Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr συγκλονιστικές φωτογραφίες από την πυρκαγιά
Ρεπορτάζ: Μάνος Πιτσιδιανάκης
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, στο οποίο συμμετέχουν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος καναντέρ.
Τα πλάνα που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr είναι συγκλονιστικά: Πυκνοί καπνοί και αρκετές εστίες φωτιάς διάσπαρτες κατακαίνε σημαντικές εκτάσεις.


Στην περιοχή επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα 61 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 57 πεζοπόρο τμήμα. 


Μάλιστα, σύμφωνα με κατοίκους και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, εκκενώθηκε ο οικισμός Μυλοπόταμος για λόγους ασφαλείας, καθώς οι φλόγες άρχισαν να προσεγγίζουν τα πρώτα σπίτια.
Νωρίτερα, εκκενώθηκε και ο οικισμός Αραίοι, με τους κατοίκους να κατευθύνονται σε παρακείμενη παραλία.
Ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και έγινε τελικά.
Δείτε παρακάτω το έγγραφο που απέστειλε ο κ. Χαρχαλάκης στο ΥΠΕΣ (πηγή εγγράφου: kithiraikanea.blogspot.gr)
EGGRAFO

Για μέτωπο αρκετά μεγάλο που εκτείνεται σε περισσότερο από δύο χιλιόμετρα σε δύο βουνά, καίγοντας μάλιστα αναδασωτέα περιοχή, κάνει λόγο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Χαρχαλάκης, δίνοντας μία πρώτη εικόνα για το τι επικρατεί από την Παρασκευή (04/08/2017) στο νησί των Κυθήρων όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου.

newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου