Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ! ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!

Δύο εστίες φωτιάς σε δύσβατες περιοχές του Πικερμίου μέσα σε μία ώρα, είναι πολύ για να είναι τυχαίες ή να οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος! Πολεμούμε και την ανθρώπινη ψυχασθένεια... Όλοι μαζί μπορούμε να...

φυλάξουμε τον Οίκο μας, τη Γη μας, που κάποιοι την οραματίζονται κρανίου τόπο!

Απλοί κανόνες πρόληψης και δράσης για περιπτώσεις φωτιάς και όχι μόνον:1. Καθαρίζουμε ξερά κλαδιά και φύλα και φροντίζουμε κι οι γείτονες να κάνουν το ίδιο. Μπορεί εμείς να το κάνουμε, αλλά αν δεν κάνουν το ίδιοι και οι γείτονές μας, ο κίνδυνος παραμένει. Είμαστε κρίκοι μιας αλυσίδας. 2. Καλό είναι να έχουμε μια δεξαμενή γεμάτη νερό, αντλία και μεγάλο λάστιχο για ώρα ανάγκη. 3. Παρακολουθούμε και καταγράφουμε ύποπτες κινήσεις στην περιοχή μας και δίνουμε στοιχεία στο 100 της Αστυνομίας, στο 112 - Ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης - Πολιτικής Προστασίας και στο 166 της Πυροσβεστικής. 4. Προσοχή αν πρόκειται για απόπειρα εμπρησμού, έχουμε δικαίωμα σε αυτόφωρη σύλληψη ως πολίτες σύμφωνα με το άρθρο 275 του ΚΠΔ:
«Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα οι ανακριτικοί υπάλληλοι των άρθρων 33 και 34, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης το δικαίωμα, να συλλάβουν το δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα». 5. Όταν γίνεται κατάσβεση ρωτούμε τα όργανα της Πυροσβεστικής τί έχουν ανάγκη και τους το παρέχουμε. Συνήθως χρειάζονται βοήθεια στην ανάπτυξη των λάστιχων, χρειάζονται προμήθεια πόσιμου νερού και για πολύωρες κατασβέσεις και φαγητού. 6. Εκπαιδευόμαστε εγκαίρως και προληπτικά σε όλα τα αντικείμενα πολιτικής προστασίας. Το πρόγραμμα "Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους"
αποτελεί ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εισαγωγής στα αντικείμενα αυτά. Εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και προσοχή από όλους μας, γιατί από όλους μας εξαρτάται η ευημερία μας και η διατήρηση του υπέροχου αυτού κόσμου, που μας φιλοξενεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου