Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΟ ΑΡΣΕΝΙ ΣΚΥΔΡΑΣ!

Η πανηγυρική μέρα για τον Άγιο Παντελεήμονα, η 27η Ιουλίου, η μέρα...
εορτασμού του Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, έμελλε να είναι μια μεγάλη ημέρα για το Δημοτικό Διαμέρισμα Αρσενίου του Δήμου Σκύδρας. Στην μικρή εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, χτισμένη από το 1863 όπως μαρτυράει επιγραφή στο εσωτερικό, οι κάτοικοι του χωριού έζησαν ένα Θαύμα. Και συγκεκριμένα ο μικρός Κωνσταντίνος ήταν αυτός που είχε την χάρη να το αντιληφθεί.

Ο Κωνσταντίνος που περνάει πολλές ώρες της ημέρας στο ναό εξηγεί ότι, χθες, στις 3:30 το μεσημέρι κι ενώ βρισκόταν στο μέσον, κοντά στην μεγάλη εικόνα που είχε τεθεί προς προσκύνημα είδε μια λάμψη στα μάτια της εικόνας του Αγίου Παντελέημονα που βρίσκεται στην αριστερά μεριά όπως κοιτάζει κανείς το τέμπλο.
Ο μικρός πλησίασε την εικόνα και είδε τον Άγιο να δακρύζει. Ο πάτερ του Αρσενίου, ο παπαΓιάννης, με την σεμνότητα και ταπεινότητα που τον διακρίνει έκανε γνωστό το γεγονός στους κατοίκους και στους ανωτέρους της ιεραρχίας της Εκκλησίας δεχόμενος το μοναδικό αυτό συμβάν ως άλλο ένα σημάδι ισχυροποίησης της πίστης, της Μεγαλοσύνης του Θεού και βεβαίως της χάρης του Άγιου Παντελεήμονα.
Ο φακός της Πέλλαnews βρέθηκε στην πολύ όμορφη εκκλησία και αποθανάτισε την εικόνα και τους πιστούς που προσκυνάνε!
www.pellanews.gr/katanixis.blogspot.gr

1 σχόλιο: