Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΧΑΛΚΟΥ! ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΑΛΚΟΥ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑ!!! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ...

- Είναι γνωστό ότι το ονομαζόμενο "κοίτασμα χρυσού" στις "Σκουριές" είναι αμελητέας ποσότητας και δύσκολα εκμεταλλεύσιμο. 
 Αντίθετα το κοίτασμα είναι πλούσιο σε χαλκό. Η οξείδωσή του άλλωστε έδωσε και το όνομα στη περιοχή.
 Η τιμή του χαλκού στα ύψη, η εκμετάλλευση του εύκολη.

Χαλκό θέλει κύρια να εκμεταλευτεί η Eldorado, όμως υπάρχει μια άλλη εταιρεία, που βρίσκει έτοιμους πολλούς τόνους χαλκού, που τους αφαιρεί ...

από τις εγκαταστάσεις του (πρώην) ΟΤΕ και τους μεταφέρει στη Γερμανία.

Τεράστιες ποσότητες χαλκού, ο οποίος στο παρελθόν εξυπηρετούσε τις επικοινωνίες του ΟΤΕ, ανακαλείται από το φρεάτια του ΟΤΕ και στο Βόλο – Ν. Ιωνία και σε όλη τη χώρα, και σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων (ΑΣΕ) ΟΤΕ, φορτώνεται σε φορτηγά και εξάγεται στη Γερμανία στο πλαίσιο των …επενδύσεων της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ.

Τα καλώδια με το χαλκό, κόβονται από συνεργεία εργολάβου σε συγκεκριμένο μήκος και φορτώνονται σε φορτηγά, ζυγίζονται και μεταφέρονται για αξιοποίηση εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές που αναφέρουν πως κάθε φορτηγό αγωγού χαλκού έχει μεγάλη αξία.

Εργασίες ανάκλησης αγωγών πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα σε Βόλο και Ν. Ιωνία με τους αγωγούς να εξάγονται από το υπέδαφος δίχως τομές στο οδόστρωμα αλλά από τα φρεάτια του ΟΤΕ, ο οποίος έχει αχρηστεύσει τους συγκεκριμένους αγωγούς μετά την τοποθέτηση οπτικών ινών.

Ωστόσο συνδικαλιστές τονίζουν πως η συγκεκριμένη περιουσία του ΟΤΕ, δηλαδή χρήματα που δαπανήθηκαν στο παρελθόν από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη φορολόγηση των Ελλήνων στην ουσία για να αναπτυχθούν τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, δεν είναι δυνατόν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να …αξιοποιούνται εκεί σαν να πρόκειται για αφαίρεση πολύτιμων στοιχείων από κάποια αποικία.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΑΣΕ – ΟΤΕ, με την έναρξη προ ετών της αφαίρεσης των αγωγών χαλκού, είχε επισημάνει και τα εξής:

Οι επενδύσεις της Deutsche Telekom συνεχίζονται!

Τα γεγονότα δυστυχώς είναι πεισματάρικα. 
Οι επενδύσεις που μέχρι τώρα έχουν γίνει από την D.T μιλούν από μόνες τους:

·                     Απέσυραν τον ΟΤΕ από την FYROM πουλώντας την Cosmofon και την Germanos Telecom για 190 εκ. ευρώ.
·                     Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Σερβία πουλώντας την Telekom Serbia για 380 εκ. ευρώ.
·                     Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Βουλγαρία πουλώντας την Germanos Telecom και την Globul για 717 εκ. ευρώ.
·                     Πούλησαν το μοναδικό δορυφόρο που είχε η χώρα της Hellas–sat για 208 εκ. ευρώ.
·                     Σύνολο…… επενδύσεων 1,5 δις!
Χωρίς να υπολογίσουμε τις 4.000 θέσεις εργασίας που μειώθηκαν, τα 300 και πλέον καταστήματα του ΟΤΕ που έκλεισε στην Ελλάδα και τα εκατομμύρια που κερδίζει στέλνοντας τα νεκρά υπόγεια καλώδια του ΟΤΕ από χαλκό και μολύβι στη Γερμανία κ.λ.π.

Άμα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, να είναι βέβαιος και ο πρωθυπουργός και η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία και η μέση οικογένεια που χρυσοπληρώνει τις υπηρεσίες της D.T ότι οι επενδύσεις του ΟΤΕ μπορεί να φτάσουν μέχρι την εξάχνωση της περιουσίας ενός ακμαίου οργανισμού που ανδρώθηκε και μεγαλούργησε με το μόχθο και των ιδρώτα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού…»

Εικόνες από Ιωλκού στο Βόλο και Μαγνησίας στη Ν. Ιωνία.


ΠΗΓΗ: www.myvolos.net μέσω kininisienergoipolites το διαβάσαμε στο http://teleytaiaexodos.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΙΣΧΟς !
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ?
    ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή