Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ (ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ)! ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ! ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ!

διαβάζουμε από το skai.gr: Ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας στον ...

πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, καθώς κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία, που πρότεινε τη Δευτέρα ο Εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών. 

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στο πρόσωπο του κατηγορουμένου και του επέβαλαν την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας Λάμπρου Πατσαβέλλα. Μάλιστα, ο εισαγγελέας σημείωσε πως η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία.

Tο Δικαστήριο τον καταδίκασε γιατί δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, τον Νοέμβριο 2010. Αντίθετα, τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ και από εκείνη που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο ΔΝΤ για λίγους μήνες, μαζί με τα καθήκοντά του στην ΕΛΣΤΑΤ. 

Yπενθυμίζεται πάντως ότι το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας έχει αποφασίσει δύο φορές την απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου, και δύο ακόμα στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, σχετικά με τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια. Tυχόν καταδικαστική απόφαση αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των θεσμών. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει να καλύψει όλα τα δικαστικά έξοδα του κ. Γεωργίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις δικαστικές περιπέτειες του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο ευρωβουλευτής του ΣΚΑΪ Κώστας Χρυσόγονος επισήμανε ότι «στα μνημόνια δεν μπήκαμε επειδή το έλλειμμα φούσκωσε από το 13,5% στο 15,5% το 2009 θα μπαίναμε ούτως ή άλλως... Προφανώς μπήκαμε στα μνημόνια επειδή η χώρα είχε χάσει το παραγωγικό της μοντέλο». 

Υπενθυμίζεται ότι η πολύκροτη υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αναπέμφθηκε στη δικαιοσύνη για επανεξέταση στις 19 Ιουλίου μετά την άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του, από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Ο κ. Γεωργίου είχε απαλλαγεί πρόσφατα, για δεύτερη φορά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 

Η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε δεκτή αίτηση για αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη ο Ανδρέας Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΜ

Σήμερα 1η/8/2017 ολοκληρώθηκε  η δίκη στο Εφετείο Αθηνών για παράβαση καθήκοντος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ , Ανδρέα Γεωργίου.

Όπως γνωρίζετε,  το Ε.ΠΑ.Μ. ανταποκρινόμενο στην έκκληση της κυρίας Ζ. Γεωργαντά,  συμπαραστάθηκε έμπρακτα, ήδη,  από τις δίκες  στο Εφετείο Πειραιά με παρουσία τόσο του ιδίου του Γενικού Γραμματέα, Δ. Καζάκη όσο και του  Ο.Γ, Δ. Κυπριώτη.
Ακολούθησε στο Εφετείο Αθηνών η μαζική παρουσία μας την 18η/7/2017, την 31η/7/2017 και σήμερα 1η /08/2017.

Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την ενοχή του Α. Γεωργίου , ενός από τα πολλά ενεργούμενα του συστήματος προκειμένου να υπαγάγουν την πατρίδα μας με δόλο  στο καθεστώς της οικονομικής εποπτείας  και των μνημονίων, μας δικαίωσε.

Ευχαριστούμε την κυρία Ζ. Γεωργαντά και τον Ν. Λογοθέτη για την τόλμη, το θάρρος τους και την επιμονή τους  να αναδείξουν την υπόθεση  και θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε περαιτέρω  προσπάθεια που θα οδηγήσει στο ξεμπρόστιασμα των ενεργούμενων και στη συνέχεια των ηθικών αυτουργών που κρύβονται από πίσω τους.

Για την Οργανωτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
Καλλιρρόη Δραμιτίνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου