Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΟΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ! ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ....

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ στους τοκογλύφους συζητείται και αποφασίζεται αύριο στη Βουλή. Αυτά που κατήγγειλε ο Τσίπρας ως αντιπολίτευση δεσμευόμενος ότι δεν επρόκειτο να αφήσει να συντελεστεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ γιατί συνιστά εθνικό έγκλημα,. το πραγματοποιεί ο ίδιος. Είναι σχεδόν βέβαιο πως αν οι του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίσουν τελικά να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, θα βρουν τον λαό μπροστά τους. Δεν θα μπορούν...
να κυκλοφορούν ελεύθεροι στις εκλογικές τους περιφέρειες. 
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το iefimerida.gr αντάρτικο βρίσκεται σε εξέλιξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ από βουλευτές οι οποίοι αρνούνται να συνεναίσουν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Αφορά στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Βουλευτές που εκλέγονται στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας αντιδρούν έντονα στο θέμα των απολύσεων, το οποίο όπως έγινε γνωστό θα είναι ανοιχτό μετά την εξαετία. 

«Παρακαλώ να υπάρξει σαφής διατύπωση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό παράθυρο για ρυθμίσεις που δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματα τους» είπε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Μουμουλίδης.

«Η εξασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να είναι προτεραιότητα. Καμία απόλυση δεν μπορεί να γίνει δεκτή και πρέπει να διασφαλιστεί και η ανταποδοτικότητα προς τις τοπικές κοινωνίες. Οτι προβλέπει μέχρι τώρα το σχέδιο νόμου δεν μοιάζει να είναι αρκετό» προειδοποίησε ο Κ. Σέλτσας, βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο Γ. Θεοφύλακτος, από τη Κοζάνη τόνισε πως «Πρέπει να στηριχτούν οι περιοχές στη μεταλιγνιτική περίοδο. Πρέπει να γίνει απολύτως ξεκάθαρο ότι ο τοπικός πόρος θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για έργα υποδομής και ανάπτυξης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για αλλότριους σκοπούς όπως στο παρελθόν, όπου χρησιμοποιούνταν για επιδότηση πανηγυριών τα καλοκαίρια, για να αγοράζουν οι τοπικοί σύλλογοι σουβλάκια». Σε αυτό το μέτωπο έρχεται να προστεθεί και ο βουλευτής Γιώργος Παπαηλιού της Αρκαδίας, αλλά και ο Γιώργος Δημαράς των Οικολόγων από τη Β΄Αθηνών.

Απροσδόκητες αντιδράσεις για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Μπορεί τα ζητήματα των συντάξεων και της ΔΕΗ να προκάλεσαν αναμενόμενες αντιδράσεις, ωστόσο η δυσφορία για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια αιφνιδίασε τα κυβερνητικά στελέχη. Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς τον Αλέξη Τσίπρα και την Θεανώ Φωτίου, έκαναν γνωστό ότι διαφωνούν με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Στην επιστολή τους αναρωτιούνται γιατί το θέμα δεν συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κ.Ο. και εκφράζουν τη διαφωνία τους για την δυνατότητα που δίνεται στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς.
Μεταξύ άλλων την επιστολή υπογράφουν οι: Γιώργος Ουρσουζίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Βέττας, Ιωάννης Σηφάκης, Γεωργία Γεννιά, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντζιμάνης.
Μάλιστα το ζήτημα φαίνεται πως προκάλεσε μη αναμενόμενη αναστάτωση στην κυβέρνηση και γι αυτό αναμένεται να συζητηθεί αήμερ αρμόδια ΕΠΕΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή το μεσημέρι στις 14:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου