Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ Β. ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΓΚΕΫ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ ΝΑ ΦΙΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ!

«Σας παρακαλούμε! Βοηθήστε να φύγει από το σχολείο μας», φωνάζουν...

γονείς και μαθητές του σχολείου των βορείων προαστίων
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες δίνουν πλέον οι γονείς για την δραστηριότητα της δασκάλας της έκτης τάξης δημοτικού σχολείου των βορείων προαστίων. 

Όπως καταγγέλλουν η «δασκάλα» προτρέπει μαθητές του ιδίου φύλου να φιλιούνται στο στόμα μέσα στην τάξη, τους διδάσκει… γιόγκα, κατήργησε μόνη της το μάθημα των Θρησκευτικών λέγοντας ότι ακολουθεί εντολή του Υπουργείου Παιδείας, εφευρίσκει δικά της μαθήματα, ενώ μέσα στην τάξη προβάλει βίντεο με ζευγάρια ομοφυλοφίλων.

«Μέχρι σήμερα φοβόμασταν να μιλήσουμε μήπως η δασκάλα αυτή στοχοποιήσει τα παιδιά μας. Το χθεσινό ρεπορτάζ στο protothema.gr μας έδωσε θάρρος να πούμε περισσότερα. Η δασκάλα είναι επικίνδυνη και απαιτούμε να φύγει από το σχολείο», λένε γονείς του σχολείου του βορείων προαστίων που από το πρωί τηλεφωνούν στο Πρώτο ΘΕΜΑ. 

«Μιλάμε σε εσάς τους δημοσιογράφους διότι στις επιστολές που κάναμε προς την διεύθυνση του σχολείου, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης και το Υπουργείο έμειναν αναπάντητες», εξηγεί μητέρα μαθητή της συγκεκριμένης τάξης με τον παρακάτω διάλογος να αποκαλύπτει πράγματα που προκαλούν ανατριχίλα..

Πότε αρχίσατε να ανησυχείτε για την συμπεριφορά της δασκάλας;

Από τον Δεκέμβρη που ανέλαβε την τάξη η συγκεκριμένη δασκάλα. Όταν τα παιδιά μας μάς έλεγαν ότι δεν τους έκανε μάθημα, αλλά τους έκανε γιόγκα..

Γιόγκα;..

-Γιόγκα! Πλέξιμο ! Και αναρωτιόμασταν όλοι αν είναι δασκάλα. Αν το ψάξει και λίγο κάποιος μπορεί και να αποκαλυφθεί ότι δεν είναι καν δασκάλα. Πέρα από αυτό, έκανε με το λυσάριο μάθημα στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά! Στη Φυσική, όταν αποτύγχανε στα πειράματα, αντί να τα επαναλάβει έλεγε στα παιδιά να γράψουν το λανθασμένο συμπέρασμα! Μοιάζει η στάση αυτή με στάση δασκάλας;

Επίσης, από μαρτυρίες των παιδιών, αλλά όλων των παιδιών, προσέβαλλε τα παιδιά μέσα την τάξη, τα παιδιά δεν τολμούσανε και δεν τολμάνε ακόμα να της πουν κάτι ή να την ρωτήσουν κάποια απορία γιατί τους λέει: «ζητήστε συγνώμη από τους συμμαθητές σας που δεν καταλαβαίνετε!». Και τα έκανε να νιώθουν πάρα πολύ άσχημα. 

Το αποκορύφωμα ήταν ένα βίντεο το οποίο προέβαλλε μέσα στην τάξη και έγραψε στον πίνακα: "Η αγάπη δεν έχει ταμπέλες, βρείτε το άλλο σας μισό ακόμα και μεταξύ συγγενών…"

Υπάρχει και βίντεο το οποίο προέβαλλε μέσα στην τάξη;…

Βεβαίως. Το βίντεο αυτό το έβαλε στην τάξη δύο φορές. Τον περασμένο Δεκέμβριο και στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, 14 Φεβρουαρίου, και έδειχνε ομοφυλόφιλους να φιλιούνται στο στόμα, να έχουν υιοθετήσει παιδάκια και να λέει στα παιδιά ότι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει. Και της λέγανε τα παιδιά: «Μα τι λέτε, κυρία; Είναι φυσιολογικό αυτό το πράγμα; Δηλαδή αν πιάσω εγώ έναν συμμαθητή μου και φιληθώ στο στόμα είναι φυσιολογικό; Και είπε η δασκάλα: «Βεβαίως, αν το νιώθεις, καν’το!».

Αυτά τα καταγγέλλουν τα παιδιά στους γονείς;

Όλα τα παιδιά τα έχουν καταγγείλει. Μετά το βίντεο, έβαλε τα παιδιά να γράψουν στον πίνακα τους τα συναισθήματα τους από το βίντεο αυτό, και γράφανε τα παιδιά: «αηδία», άλλο παιδί έγραψε ότι το βίντεο τού προκάλεσε φόβο και όταν το ρωτήσαμε το παιδί γιατί έγραψε φόβο μας είπε: «Φόβο για την δασκάλα». Αναστατωθήκαμε γιατί είναι εντελώς αναρμόδια να προβάλλει τέτοια βίντεο στα παιδιά και δεν έχει κανένα δικαίωμα να επηρεάζει την σεξουαλική τους ταυτότητα.

Στον διευθυντή του σχολείου έχετε απευθυνθεί;

Για όλα αυτά είναι ενήμερος και ο διευθυντής του σχολείου και ο σχολικός σύμβουλος στον οποίο είχαμε πάει από τον Δεκέμβριο και δεν έκανε απολύτως τίποτα, το έθαψε το θέμα. Ο διευθυντής μάς απάντησε ότι όλα είναι καλά και ρίχνει την ευθύνη για την επιλογή και την τοποθέτηση της δασκάλας στην Στ’ τάξη, στον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου. Ήθελε να το υποβαθμίσει το γεγονός, να καλύψει τη δασκάλα. Μετά από διαμαρτυρίες μας φέρανε άλλον έναν δάσκαλο από το ολοήμερο να ενισχύσει στα Μαθηματικά τα παιδιά τα οποία αναγκαστικά έχουν αρχίσει φροντιστήρια από πέρυσι που καταλάβαμε ότι δεν γίνεται μάθημα μέσα στην τάξη. Γιατί ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση τα παιδιά, βλέπανε τα παιδιά από τις άλλες τάξεις να κάνουνε μάθημα, αυτά δεν κάνανε, έλειπε πάρα πολλές φορές η δασκάλα από το σχολείο και τριγυρνούσανε από τάξη σε τάξη, γιατί τα μοιράζουνε όταν λείπει η δασκάλα τους, μάθημα δεν γινόταν. Όταν λοιπόν πηγαίναμε στο γραφείο του για να του πούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την δασκάλα μάς έδιωχνε. Μέχρι που μάθαμε και για τα βίντεο και φτάσαμε στο σημείο να του πούμε ότι θα αναγκασθούμε να ζητήσουμε την παρέμβαση των ΜΜΕ, και μας απάντησε προκλητικότατα: "Δε πα να φέρετε και το CNN!” 

Ο σχολικός σύμβουλος πως σας αντιμετώπισε όταν του καταγγείλατε όλα αυτά;

Όταν του είπαμε για τη γιόγκα, μας είπε ότι «μπορεί να είναι η κουλτούρα της αυτή». Μέσα στην τάξη γιόγκα;… Επίσης, είχε εφεύρει ένα δικό της μάθημα το οποίο το έλεγε: "Η Σοφία της Ημέρας" αντί να κάνει Γλώσσα στα παιδιά. Στο μάθημα των Θρησκευτικών επειδή εκείνη ασπάζεται τον Βουδισμό, δεν έκανε Θρησκευτικά στα παιδιά. Κι όταν την ρωτήσαμε για ποιο λόγο δεν κάνει, έλεγε ότι από το Υπουργείο Παιδείας υπάρχει εντολή να μην ανοίγουν το βιβλίο των Θρησκευτικών!

«Είναι επικίνδυνη για τα παιδιά μας»

Ως γονείς έχετε ζητάτε να φύγει από το σχολείο η συγκεκριμένη δασκάλα;

Βεβαίως! Είναι επικίνδυνη να διδάσκει σε παιδιά. Στο δικό μας το σχολείο ήρθε γιατί προφανώς από κάπου αλλού την διώξανε. Και πρέπει γενικότερα να την απομακρύνουν από τον χώρο των σχολείων και των παιδιών. Από τα παιδιά δεν την συμπαθεί κανένα, όταν τους φέρανε τον νέο δάσκαλο ζητωκραύγασαν μπροστά της. Αναρωτιόμαστε όλοι αν είναι δασκάλα! Δεν θέλουμε να απολυθεί γιατί έχει και η ίδια δυό μικρά παιδιά και είναι και χωρισμένη. Ας την βάλουν σε ένα γραφείο και να την πληρώνουμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι, αλλά δεν την θέλουμε μέσα στην τάξη που βρίσκονται τα παιδιά μας. Τα παιδιά έχουν χάσει μια ολόκληρη χρονιά, συν ότι βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, συν ότι έχουμε πιεστεί πάρα πολύ οικονομικά γιατί πηγαίνουμε τα παιδιά φροντιστήριο και μεταξύ των γονιών υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες, χήρες. Να πηγαίνουμε σε δημόσιο σχολείο και να πληρώνουμε φροντιστήρια;

Μετά την προβολή του βίντεο, η δασκάλα ζήτησε από τα παιδιά να μεταφέρουν από τον πίνακα στα τετράδια τους αυτό το κείμενο. Το δικό σας το παιδί το έχει γράψει στο τετράδιο του;

Όχι, το δικό μου το παιδί αρνήθηκε να το αντιγράψει. Μάλιστα, πολλά παιδιά όπως είπαν στους γονείς τους ένιωσαν άσχημα με το συγκεκριμένο βίντεο και τις σκηνές με άτομα του ίδιου φύλου να φιλιούνται και η δασκάλα τους έλεγε ότι «Είναι πάρα πολύ σωστό κι αν το κάνετε καλύπτεστε από τον νόμο, παιδιά, να το ξέρετε». Κάποιος πρέπει να την σταματήσει.

Σοκαριστική μαρτυρία μαθητή

Παρουσία της μητέρας και με την άδεια της ζητήσαμε ένα σχόλιο από το παιδί της το οποίο φοιτά στην τάξη της συγκεκριμένης δασκάλας. Τι σκέψεις του έχουν προκαλέσει όλα αυτά και τι θέλει να γίνει με την συγκεκριμένη δασκάλα; Το παιδί απαντά με αφοπλιστικό τρόπο: «Θα ήθελα να φύγει η δασκάλα από το σχολείο γιατί έχω ένα μικρότερο αδερφάκι στο σχολείο και δεν θέλω να περάσει αυτά που πέρασα εγώ».

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι στιγμιότυπα από το βίντεο το οποίο προέβαλλε η «δασκάλα στους 22 μαθητές της έκτης τάξης του εν λόγω σχολείου. Το βίντεο αυτό συνοδεύει καμπάνια του εξωτερικού που στηρίζει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. 


3 σχόλια:

  1. Αφού δεν την έχουν πλακώσει οι μαθητές στο ξύλο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μαθητές είναι μικρά παιδιά, πάλι καλά που έγραψαν στον πίνακα την λέξη "αηδία" και τα είπαν και στους γονείς τους.
    Οι γονείς έπρεπε να την έχουν κάνει "ασήκωτη" από τις σφαλιάρες...
    Η γυναίκα θέλει ψυχίατρο και κατ' ευθείαν εγκλεισμό στο Δρομοκαΐτειο ίδρυμα. Να δω τότε, θα την σώσει ο..."βούδας" ή, οι νεοταξίτες φίλοι της;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή