Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ"

πηγή: news247.gr
Άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους...

συμψηφισμούς και προϋποθέσεις, τονίζει η Αθήνα στον Τούρκο πρόεδρο

Την άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζητάει η κυβέρνηση με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Απορρίπτει ως «απαράδεκτη» κάθε αναφορά σε ανταλλαγή ή συμψηφισμό με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, ενώ παράλληλα σημειώνει πως κρατάει το θετικό σκέλος των χθεσινών δηλώσεων του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, περιμένοντας ωστόσο όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

«Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια. Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτες και απορριπτέες. Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».

Παυλόπουλος: Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής
Αναφορά στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε νωρίτερα από το Χρυσοβίτσι της Αρκαδίας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δηλώσεις για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας έχουν σημασία και αξία όταν συνοδεύονται από έργα», αλλά και πως δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των 8 στρατιωτικών με τους Έλληνες που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

«Ευπρόσδεκτη η δήλωσή του, μόνο που ξεκαθαρίζουμε ότι οι προθέσεις δεν αρκούν. Οι καλές προθέσεις δεν αποτελούν βάση φιλίας, τα έργα αποτελούν βάση φιλίας. Και τα έργα δυστυχώς δεν συμβαδίζουν με τις προθέσεις. Ευχόμαστε να συμβαδίσουν. Το λέω αυτό, γιατί αν αποδόθηκαν σωστά αυτά τα οποία είπε, υπήρξε μία απαράδεκτη σύνδεση ανάμεσα στους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται επί μακρόν, αυθαιρέτως και κατά παράβαση κάθε έννοιας φιλίας και καλής γειτονίας, με Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα ζήτησαν άσυλο και με την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, τους εδόθη άσυλο».

Δεν επιθυμούμε να ανέβει το θερμόμετρο στο Αιγαίο
Να θυμίσουμε πως ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε μια "επίθεση φιλίας" προς την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για ανάγκη διαλόγου και ειρήνης στο Αιγαίο. "Δεν επιθυμούμε να ανέβει το θερμόμετρο στο Αιγαίο. Βλέπουμε την Ελλάδα ως γείτονά μας. Ακόμα και αν υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, θέλουμε να τα ξεπεράσουμε. Να καθίσουμε στο τραπέζι και να τα αφήσουμε πίσω. Πρόκειται για τη θάλασσα και τον αέρα (...). Αεροπλάνα και πλοία να περνάνε ελεύθερα (...). Γιατί να επισκιάζουμε και να κηλιδώνουμε την ειρήνη; Χρειαζόμαστε ειρήνη στον κόσμο. Πόσο μάλλον που η ειρήνη μας με την Ελλάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη", δήλωσε το Σάββατο σε συνέντευξή του.

Ωστόσο, στη συνέχεια, αναφερόμενος στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα. έθεσε θέμα ανταλλαγής τους με τους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Ανδριανούπολη. "Μας ζητούν, να δώσουμε πίσω τους Έλληνες στρατιωτικούς και είπαμε, αν έχουν τέτοια απαίτηση, πρώτα θα πρέπει να μας επιστρέψετε τους στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα ενάντια στο κράτος μας. Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Έλληνες) στο τραπέζι" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

2 σχόλια:

  1. Με τον Ερντογάν στο τιμόνι της Τουρκίας, ΞΕΧΑΣΤΕ τους δικούς μας. Με ΆΛΛΗ ηγεσία ίσως είχαν κάποια ελπίδα. Αυτό που θα έπρεπε ευθύς εξ'αρχής να πράξει η δική μας κυβέρνηση, ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ (σιγά!)θα ήταν να τους παραδώσει ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΦΑΝΕΙ:Δηλαδή να τους απελευθερώσει και ύστερα από συννενόηση (υπόγεια εννοείται ) με τους απέναντι αυτοί να τους απαγάγουν ΧΩΡΙΣ αυτό να φανεί και εμείς να κάνουμε την 'πάπια'. Ολες οι άλλες φιλολογίες είναι 'αερολογίες'. Γιαυτό ΞΕΧΑΣΤΕ τους δικούς μας δυστυχώς όσο εμείς 'πυροβολούμε' και 'κάνουμε νταντά' τους απέναντι με 'διπλωματικές' αρλούμπες περί διεθνούς δικαίου, κανονισμών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ.
    ΟΙ 8 ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.
    ΩΣΤΟΣΟ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΛΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ?ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ.
    ΤΟ ΣΤΕ ΣΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ.ΤΟ ΣΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ .ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ.
    Thanos Tzimeros
    26 Φεβρουαρίου 2016 · Αθήνα ·

    ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΥΛΟΥ;

    Πέφτοντας σε σχόλιο νομικού, που εργάζεται μάλιστα και στο γραφείο του Συνήγορου του Πολίτη, η οποία με εγκαλούσε για προηγούμενο σχόλιό μου, διότι, λέει και οι Αφγανοί και οι Σομαλοί δικαιούνται ασύλου, νομίζω ότι πρέπει να φωτίσω μια άλλη απάτη της αριστερής μπουρδολογίας: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "δικαίωμα ασύλου" ως νομική έννοια! Προκαλώ όποιον έχει αντίθετα επιχειρήματα να με διαψεύσει.

    Κανένα διεθνές κείμενο (σύμβαση Γενεύης 1951, πρωτόκολλο Ν. Υόρκης 1967, Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συνδιάσκεψη ΟΗΕ για το εδαφικό άσυλο 1977, κ.λπ.) δεν προβλέπει τέτοιο δικαίωμα. Η παροχή ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου δεν είναι δεσμευτική για τα κράτη, τα οποία πρώτα σταθμίζουν το αν απειλείται η τάξη και η ασφάλειά τους.

    Σε απλά Ελληνικά: το ότι στην πατρίδα σου γίνεται πόλεμος κι εσύ έφυγες από εκεί δεν υποχρεώνει ΚΑΝΕΝΑ κράτος να σε δεχθεί. Αν θέλει θα το κάνει. Όλα τα κείμενα που αφορούν στα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων αναφέρονται στην συμπεριφορά του κράτους προς τον πρόσφυγα ΑΦΟΥ του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο φυσικά μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή. Αν για παράδειγμα το ISIS ηττηθεί και οι καταδιωκόμενοι μαχητές του έρθουν στην Ευρώπη, θα τους χορηγήσουμε πολιτικό άσυλο; Το λέω διότι πολύ κεφαλομάντηλο και light μπούργκα πέφτει σε όσους μουσουλμάνους επέλεξαν την χριστιανική έως άθεη αλλά χειμαζόμενη Ευρώπη ως "δεύτερη πατρίδα τους" κι όχι την πάμπλουτη και ομόθρησκη Σαουδική Αραβία.

    Το ότι νομικοί μιλάνε για "δικαίωμα ασύλου" είναι ενδεικτικό της κατάντιας της Παιδείας και της επιστημονικής τους ανεπάρκειας. Πριν την εισβολή των δήθεν προσφύγων είχαμε την εισβολή των δήθεν επιστημόνων, αποφοίτων (ορθότερα: αποφύτων) των δήθεν Πανεπιστημίων και όσων με τέτοιες προδιαγραφές εκφέρουν δήθεν πολιτικό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή