Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: “ΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ”!!!

                                                             
Τα λεφτά τους πίσω ζητούν οι υπάλληλοι του δημοτικού κυλικείου στο άλσος, μετά τον εμπαιγμό που –όπως καταγγέλλουν- δέχτηκαν από τον Δήμο Χολαργού και τον Δήμαρχο! Χιλιάδες ευρώ τα οποία τους τα …έφαγε ο Δήμος, μετά από τις παράνομες και μεσαιωνικού τύπου συμβάσεις έργου που τους ανάγκασε να υπογράψουν, προκειμένου να τους προσλάβει! 
Αυτό είχε ως συνέπεια οι υπάλληλοι του Αναψυκτηρίου να χάσουν πολλές χιλιάδες ευρώ σε επιδόματα, υπερωρίες, ποσοστά επί των πωλήσεων κ.λ.π.
Όσοι από τους εργαζόμενους του κυλικείου είχαν το σθένος να μην υπογράψουν αυτές τις παράνομες συμβάσεις πρόσληψής τους, έκαναν παράσταση στην Δημοτική Αρχή Χολαργού, εκπροσωπούμενοι από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργατών Τουρισμού και μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ κ. Λεωνίδα Καραθανάση.
Ο κ. Καραθανάσης τόνισε προς τους υπευθύνους του Δήμου, ότι «ακόμη και αυτοί οι υπάλληλοι που αναγκάστηκαν να υπογράψουν τις συμβάσεις, θα διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλει η Επιχείρηση του Δήμου. Και αυτό διότι όσες συμβάσεις κινούνται έξω από τα πλαίσια των κλαδικών συμβάσεων και των νόμων του κράτους, δεν έχουν καμία απολύτως ισχύ, ακόμη και αν έχουν υπογραφεί από τους εργαζόμενους».
Μάλιστα, ο κ. Καραθανάσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Δημοτική Επιχείρηση που συνέταξε την παράνομη σύμβαση πρόσληψης προσωπικού, προσδιόριζε παρανόμως τους υπαλλήλους ως «Βοηθούς Σερβιτόρου» την ώρα που εκτελούσαν κανονικά καθήκοντα σερβιτόρου, ενώ δεν πληρώνονταν ούτε για τις υπερωρίες, ούτε έπαιρναν ποσοστά επί των πωλήσεων!
Αναφερόμενος ενδεικτικά στα ποσά που οφείλει η επιχείρηση στους εργαζόμενους, είπε ότι σε μία μόνον υπάλληλο, οφείλεται  ποσό που υπερβαίνει τις 12.000 €!!!
 Οι εκπρόσωποι του Δήμου βρέθηκαν προ αδυναμίας να απαντήσουν (τι να πουν άλλωστε;) και ζήτησαν προθεσμία μερικών ημερών, προκειμένου να ενημερώσουν την νομική υπηρεσία του Δήμου και να κλείσουν νέο ραντεβού για τα περαιτέρω!



Μετά από όλα αυτά η εφημερίδα μας δικαιώνεται για μια ακόμη φορά, αναφορικά με όσα έχει δημοσιεύσει για το παράνομο κυλικείο (πάνω)! Μια επιχείρηση η οποία δεν απέδιδε Φ.Π.Α. στην εφορία, εκεί που κάποιοι αετονύχηδες έπαιρναν τις εισπράξεις από το ταμείο του κυλικείου, χωρίς να δίνουν τον αναλογούντα φόρο στην Εφορία, εκεί  τελικά αποδεικνύεται ότι λειτουργούσε η επιχείρηση και με παράνομες συμβάσεις σε βάρος των εργαζομένων! Σημειώνεται ότι ο μηνιαίος τζίρος του Δημοτικού κυλικείου ξεπερνούσε τις 100.000 € ! Καταλαβαίνει κανείς τι ..πανηγύρι γινόταν σε βάρος των εργαζομένων! 

1 σχόλιο:

  1. ελπιζω τα παιδιά να βρουν το δίκιο τους μαυτους τους ανθρωπους που μπλέξανε.Εμεις οι Χολαργιωτες θα είμαστε στο πλευρό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή