Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

                                                                         
Κατά 45.000 περίπου άτομα αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών στους επόμενους τρεις μήνες στην Αθήνα! Η πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι "ανοιχτά σύνορα υποδοχής για όλους"!!! Ακούγεται εξωφρενικό αλλά είναι αληθινό. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Θανάση Αργυράκη στον Τύπο της Κυριακής καταγράφει με τον πιο δραματικό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η οποία αντί να ακολουθεί πολιτική τιθάσευσης της παράνομης λαθρομετανάστευσης, έχει ανοίξει τα σύνορά της υποδεχόμενη αδιακρίτως και χωρίς υγειονομικούς ελέγχους, όλους τους εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες που εισέρχονται από τα βόρεια σύνορά μας.
Ο Θανάσης Αργυράκης σημειώνει στο ρεπορτάζ του:
"Στον αστυνομικό σταθμό υποδοχής, έξω από την Ορεστιάδα, εκτυλίσσονται εικόνες απίστευτης ντροπής τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ΕΕ γενικότερα. Ημερησίως, τουλάχιστον 500 άτομα στοιβάζονται στο πρώην εργοστάσιο που έχει μετατραπεί από το 2007 σε χώρο υποδοχής μεταναστών. Και τότε, εξηγούν στελέχη της ΕΛΑΣ, “καθημερινώς φιλοξενούσαμε γύρω στα 400-500 άτομα. Έπρεπε να μείνουν εδώ όμως, περί τους τρείς μήνες. Τώρα, δεν τους κρατάμε πάνω από τρείς ημέρες. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι ο αριθμός των μεταναστών που  κατεβαίνει στην Αθήνα έχει δεκαπλασιαστεί”. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί, όπως τονίζει ο κ.Νίκος Νικολαΐδης, νομαρχιακός σύμβουλος Έβρου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου περιφερειάρχη, κ.Γιώργου Παυλίδη, ότι η απόλυτη πλειοψηφία των μεταναστών φεύγει χωρίς να έχει εξεταστεί για ασθένειες από τις ελληνικές υγειονομικές αρχές. Κάτι που σίγουρα εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε όλη τη χώρα και πολύ περισσότερο στην Αθήνα. Την ίδια επισήμανση κάνει τόσο ο κ.Ζαμπουνίδης, όσο και ο κ.Παπαΐωάννου. Ο τελευταίος λέγει: “Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να εξεταστούν από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αλλά δεν γίνεται. Το νοσοκομείο έχει να ασχοληθεί με έναν τοπικό πληθυσμό της τάξης των 60.000, και, παρ’όλα αυτά το προσωπικό του, όσους μπορεί, εξετάζει. Οι περισσότεροι όμως, φεύγουν χωρίς να ξέρει κανείς εάν έχουν κάτι ή όχι”. Ο κ. Γιώργος Παυλίδης, απο την πλευρά του, καταγγέλλει με δριμύτητα το φαινόμενο, μιλάει για “ξέφραγο αμπέλι”, θεωρεί ότι αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα το πρόβλημα και τονίζει ότι “αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, και να προστατεύσουν τα σύνορα της χώρας, να παραιτηθούν”."


Κάπως έτσι δημιουργούνται τα γκέτο στον Άγιο Παντελεήμονα. Με τον ρυθμό αυτό η Ελλάδα θα παραδοθεί στο απόλυτο χάος. Να λάβει κανείς υπόψιν του ότι "Το 80% των μεταναστών προέρχεται από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και οι υπόλοιποι είναι Παλαιστίνιοι, Σομαλοί, Ιρανοί και Γεωργιανοί. “Τα σύνορα του Έβρου όμως -τονίζει ο κ.Νικολαΐδης- είναι σύνορα της ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να αδιαφορούν οι Βρυξέλλες και για την τραγωδία αυτών των ανθρώπων και για το ότι μπαίνει πλέον σε ευρωπαϊκό έδαφος ανεξέλεγκτος αριθμός μεταναστών. Εάν, όπως όλα δείχνουν, οι περισσότεροι από αυτούς μείνουν στην Ελλάδα, οδηγούμαστε σταδιακά σε αλλοίωση του πληθυσμού."


Η Ε.Ε. είναι γνωστόν ότι ενδιαφέρεται για τα συμφέροντά της και για το πώς θα εξοφλήσει η Ελλάδα τα χρέη της. Για το δικό της χρέος όμως απέναντι σε αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζει ένα κράτος-μέλος της, δεν κάνει λόγο κανένα. Το θλιβερότερο ίσως είναι ότι λόγο κανέναν δεν κάνει και ο αρμόδιος Έλληνας Πρωθυπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου