Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ! 
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΛΑΚΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 Σε σφορδρή καταγγελία σε βάρος του Δήμου Χολαργού και του Νικολάου προέβη με χθεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομσπονδία υπαλλήλων τουριστικών επαγγελμάτων, με αφορμή την μη καταβολή των δεδουλευμένων  στους υπαλλήλους του δημοτικού αναψυκτηρίου. 
Η καταγγελία, η οποία τρίζει συνθέμελα τον προεκλογικό αγώνα του Νικολάου, ο οποίος μάλιστα φοβάται ότι στην σημερινή τελευταία προεκλογική του ομιλία μπορεί να έχει συγκεντρωμένους-απλήρωτους υπαλλήλους για να διαδηλώσουν σε βάρος του, έχει ως ακολούθως:

"Καταγγέλλουμε την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά των υπευθύνων της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Χολαργού (Δημοτικό Καφέ Χολαργού) που με την κάλυψη ασφαλώς και του Δημάρχου κ. Δ. Νικολάου μετέρχονται ίδιων μεθόδων της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, μη εφαρμόζοντας την εργατική νομοθεσία και τις Σ.Σ.Ε. όπως: Ανασφάλιστη εργασία, υπεξαίρεση αποδοχών (ποσοστών υπηρεσίας σερβιτόρων), μη καταβολή προσαυξήσεων όπως νυχτερινά και εορτολόγια, μη καταβολή άδειας – επιδόματος αδείας ακόμη και του 2008 – 2009, μη καταβολή κανονικού δώρου Χριστουγέννων καθώς και εισφοροδιαφυγή, αφού ασφαλίζει τους σερβιτόρους ως δήθεν βοηθούς με όφελος μειωμένο ασφάλιστρο.
Σε προσπάθεια του προεδρείου της Ομοσπονδίας μας για συνάντηση με τους υπευθύνους της Δημοτικής Επιχείρησης και το Δήμο προς διευθέτηση της εργατικής διαφοράς εισπράξαμε την περιφρόνηση και την απαξίωσή τους.
Εγκαλούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Δ. Νικολάου να καταβάλει άμεσα τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων, όπως άλλωστε οφείλει λόγω και της δημόσιας θέσης του, πριν κριθεί και γι’ αυτό από την κοινωνία του Χολαργού στις επερχόμενες εκλογές.
Οι εκβιασμοί του Δημάρχου και του περιβάλλοντός του προς τους εργαζόμενους ότι «…δεν θα ξαναβρείτε δουλειά στο Δήμο είτε αλλού όσο περνάει από το χέρι μας…», μας θυμίζουν άλλες ξεπερασμένες εποχές και δεν τρομοκρατούν τους εργαζόμενους που μαζί με το συνδικάτο τους θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΟΥΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου