Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΡΚΕΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!


Ο κ. Καμίνης,  ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Αθήνας, έσπευσε να μιλήσει για  κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην πρωτεύουσα αλλά δεν ακούσαμε να εκστομίζει λέξη για την επαναφορά των ...ενταφιασθέντων προτομών και αγαλμάτων των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, του Μέγα-Αλέξανδρου , του Θησέα κ.λ.π.
Ίσως και ο νέος δήμαρχος της Αθήνας ακολουθήσει την ίδια πολιτική των προκατόχων του: Τόσο της κ. Μπακογιάννη όσο και του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, οι οποίοι αμφότεροι καταχώνιασαν τα σύμβολα του πολιτισμού και της ιστορίας μας.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης μάλιστα, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα τοποθετούσε τον ανδριάντα του Μεγα-Αλέξανδρου στην πλατεία δίπλα από το Πολεμικό Μουσείο (στην στάση Ευαγγελισμός), δεν έκανε απολύτως τίποτε και ο ανδριάντας του αειμνήστου γλύπτη Παππά ...αραχνιάζει όπως και τα υπόλοιπα γλυπτά.

Το άγαλμα του Θησέα, το οποίο αρχικά είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος, ξηλώθηκε εν μία νυκτί και καταχωνιάστηκε και αυτό σε κάποια αποθήκη!!!
Ο γλύπτης κ. Καλακαλλάς σε επιστολή που είχε στείλει στον τότε Πρωθυπουργό, είχε αποτυπώσει το στίγμα  ντροπής: "Η στάση αυτή, μειώνει τη χώρα εμφανίζοντάς την να στερείται πολιτιστικής αγωγής και απολύτως ασυνεπή με την ιστορία της και το σεβασμό που αποπνέει η ιστορία αυτή στα έργα Τέχνης"!
Πολιτικοί ταγοί που καταφρονούν τόσο χυδαία την ιστορία και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου, οδηγώντας βίαια έναν ολόκληρο πληθυσμό να ακολουθεί τα καπρίτσια τους, πρέπει να καταδικαστούν και στην συνείδηση του λαού και από την ιστορία.
Η Μπακογιάννη και ο Κακλαμάνης, οι πρώην Δήμαρχοι της Αθήνας, διέπραξαν έγκλημα σε βάρος της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας!

ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!
Η Επιτροπή Κρίσης Καλλιτεχνικής Αρτιότητας στις 7/12/2006 πήρε οριστική απόφαση να τοποθετήσει τις 6 προτομές των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων ΣΤΟ θΗΣΕΊΟ! (πάνω φωτό).  Η απόφαση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί, παρά το γεγονός ότι κλήθηκε ο ίδιος ο κ. Καλακαλλάς ο οποίος και συνεργάστηκε το 2008 με τους αρμόδιους της Επιτροπής, για το πού θα τοποθετούντο οι προτομές! Ο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" τότε ήταν παρών στην συνάντηση (κάτω φωτό).

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε και οι προτομές όχι μόνον παραμένουν σε αποθήκες αλλά δεν έχει ενημερωθεί ο κ. Καλακαλλάς για το πού ακριβώς βρίσκονται. Μάλιστα ο ίδιος ανησυχεί ευλόγως ότι μπορεί να έχουν πάθει ζημιές ή να έχουν υποστεί φθορές από την υγρασία κ.λ.π.

Ο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" ΔΙΝΕΙ 
ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ
Τα δημοσιεύματα του "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" (κάτω φωτό) αλλά και της ιστοσελίδας press-bank.gr για το πολιτιστικό έγκλημα που συντελείται επί Μπακογιάννη και εντεύθεν στον Δήμο Αθηναίων, είναι συνεχή. Επί 5 χρόνια δεν έχουμε σταματήσει να γράφουμε για την αθλιότητα αυτή που προσβάλλει κατάφορα τον πολιτισμό μας. Η κ. Μπακογιάννη και μόνο γι' αυτό τον λόγο θα έπρεπε να πάει σπίτι της αλλά έχει το θράσσος και κατεβαίνει και ως ...εθνοσωτήρας μας με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Συμμαχία"
Μα αφού τα παπαγαλάκια...δημοσιογράφοι της στρώνουν το χαλί και κάνουν γαργάρα  όσα απαράδεκτα έχει διαπράξει, καλά να πάθουμε. Ας την έχουμε στο κεφάλι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου