Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ...ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εισβολή των Τούρκων στον αγ. Συνέσιο Ριζοκαρπάσου: Ιδού το αντίδωρο της «επαναπροσέγγισης»…

26 Δεκεμβρίου, 2010 - 12:30 ΜΜ
 http://www.protigrammi
Δε γιόρτασαν φέτος οι Έλληνες εγκλωβισμένοι τα Χριστούγεννα. Ο Αττίλας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο ανήμερα των Χριστουγέννων, διακόπτωντας τη Θεία Λειτουργία! Ξέντυσαν τον πατέρα Ζαχαρία, έδιωξαν τους πιστούς από την εκκλησία και σφράγισαν το ναό!! Ακόμα, προχώρησαν στην απαγόρευση της θείας λειτουργίας και σε άλλους ναούς των κατεχομένων… Το αιτιολογικό της τουρκικής απαγόρευσης, είναι πως ο ιερέας δεν υπέβαλε αίτηση για τη τέλεση της θείας λειτουργίας στις κατοχικές αρχές…
Με αυτούς επαναπροσεγγίζεται ο Χριστόφιας, με αυτούς θέλουν να μας «αδελφοποιήσουν» οι Ακελιστές και οι νεο-κύπριοι… Δε φτάνει που οι απολίτιστοι κατακτητές μετέτρεψαν τα θρησκευτικά μας μνημεία σε τζαμιά και στάβλους, ακόμα και σήμερα, που δήθεν «εξευρωπαϊζονται», συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους Έλληνες εγκλωβισμένους στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.
Μόνη φωνή αντίστασης στην χθεσινή τουρκική εισβολή στον αγ. Συνέσιο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο οποίος δήλωσε πως θα καταγγείλει τις τουρκικές παρεμβάσεις στη θρησκευτική λατρεία των εγκλωβισμένων στην Ε.Ε. στον ΟΗΕ, στον Πάπα και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε το λαό σε εγρήγορση και να μήν ανέχεται πλέον τις τουρκικές προκλήσεις, που τσαλακώνουν την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Εξ΄άλλου, στη χριστουγεννιάτική εγκύκλιο, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται στο Κυπριακό, τονίζοντας τον κίνδυνο της εθνικής επιβίωσης στη γη των πατέρων μας και υπενθυμίζει τις σκληρές αλήθειες για την ελληνική υποχωρητικότητα, που οδήγησε στην απαλλαγή της Τουρκίας για τα εγκλήματα της εισβολής, της εθνοκάθαρσης και του εποικισμού. Φωτογραφίζοντας την πολιτική μας ηγεσία, ο Αρχιεπίσκοπος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Ξεχάσαμε σιγά-σιγά την απελευθέρωση του τόπου μας και αδιαφορούμε για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας».

Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ αποσαφηνίζει πως στηρίζει απερίφραστα τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο εθνικό μας θέμα και συμμερίζεται τις ανησυχίες του για τις άδικες και δυσλειτουργικές πρόνοιες της επιδιωκόμενης λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Επίσης, προβάλλουμε εκ νέου την ανάγκη για άσκηση διαφώτισης για τις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού και ιδιαίτερα της καταπάτησης των ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων από την Τουρκία.
Όσον αφορά αυτό καθ΄εαυτό το γεγονός της ανθελληνικής προσβολής των χριστιανικών μας ηθών από τον Αττίλα στους κατεχόμενους μας ναούς, καλούμε την κυβέρνηση να καταγγείλει την Τουρκία και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα τα εγκλήματα της στην Κύπρο.
Απαιτούμε την τοποθέτηση του Κυπριακού ως προβλήματος παράνομης εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εποικισμού.
Δεν ανεχόμαστε την προσβολή της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ «ΤΩΝ ΔΕΙΠΝΩΝ» – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!
ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου