Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΣΕΛΗ-ΝΤΑΛΑΡΑ από το τραγικό εργατικό ατύχημα στο Υπουργείο Εργασίας



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται συντονισμένο από την Κυβέρνηση σχέδιο για την συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών της υπουργού Εργασίας κ. Κατσέλη και της υφυπουργού κ. Νταλάρα, που αφορούν στο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα του ανασφάλιστου Emad Aziz, που έγινε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου στις 19 του περασμένου Δεκέμβρη.
Το αρμόδιο για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας Υπουργείο, από την πρώτη στιγμή που ο Emad Aziz έχασε την ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον τρίτο όροφο στον ακάλυπτο χώρο του Υπουργείου, επιδόθηκε σε οργανωμένη επιχείρηση κουκουλώματος της υπόθεσης: Το εργατικό ατύχημα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο, 10  ημέρες μετά το τραγικό συμβάν!
Η προανάκριση της υπόθεσης την οποία έχει αναλάβει το Αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, αραχνιάζει στα γραφεία του, χωρίς ακόμη να έχουν παρθεί καταθέσεις από  τους εμπλεκόμενους στο ατύχημα! Η κωλυσιεργία αυτή λειτουργεί σε βάρος της οικογένειας του άτυχου Emad, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα για απόδοση Δικαιοσύνης! Όλα δείχνουν ότι η διαδικασία οδηγεί την υπόθεση στο αρχείο χωρίς να ασκηθούν ποινικές διώξεις!
Την ίδια ώρα, το θλιβερό σκηνικό συγκάλυψης των ευθυνών των αρμόδιων Υπουργών Κατσέλη και Νταλάρα, συμπληρώνει η προσπάθεια της εταιρείας που προσέλαβε τον Emad με ανασφάλιστη εργασία, να πείσει την οικογένειά του να δεχθεί το ποσό των 30-50.000 € ως αποζημίωση!!! Ελπίζεται ότι τα αδέρφια του Emad Aziz που ζουν φτωχικά στην πλατεία Κολλιάτσου, αν συμβιβασθούν με τα χρήματα αυτά, τότε θα κλείσουν και τα στόματά τους! Μία τέτοια λύση θα διευκόλυνε και τον στόχο του Υπουργείου Εργασίας για κουκούλωμα των ευθυνών του.
Εν τω μεταξύ, το ίδιο το Υπουργείο, μέχρι σήμερα δεν έχει επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον προς την οικογένεια του άτυχου Emad. Η γυναίκα του Μαίρη που πριν από 15 περίπου ημέρες έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί τους, ζει στην πόλη Ελμίνια 300 χιλιόμετρα μακριά από το Κάϊρο σηκώνοντας μόνη και αβοήθητη το σταυρό του μαρτυρίου της, χωρίς η Ελληνική Κυβέρνηση να έχει εκδηλώσει τη στοιχειώδη μέριμνα που επιβάλλεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Ο μικρός αδερφός του  Emad, Χάρης, είπε:
«Μόνο από το Σωματείο των εργαζομένων του Υπουργείου ήρθαν με βρήκαν και μου είπαν ότι θα συγκεντρώσουν κάποια χρηματική βοήθεια, αλλά δεν μας έχουν δώσει τίποτε. Μας κορόϊδεψαν».
Πού λόγος για τις κυρίες Κατσέλη-Νταλάρα!  Γι’ αυτές, ο Emad Aziz είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. Και το ίδιο επιχειρούν να κάνουν τώρα, κουκουλώνοντας ένα εργατικό ατύχημα για το οποίο οι ίδιες φέρουν προσωπική ευθύνη. Διαχειρίζονται τις τύχες του αρμόδιου για τις εργασιακές σχέσεις Υπουργείου, του Υπουργείου που οφείλει να μεριμνεί για την ασφάλιση των εργαζομένων. Οι κυρίες Κατσέλη-Νταλάρα ενώ οφείλουν να τηρούν τον νόμο, σύναψαν σύμβαση-μαϊμού με εταιρεία η οποία απασχολούσε ανασφάλιστους υπαλλήλους!!!
Αντί να παραιτηθούν από την θέση τους, σφυρίζουν αδιάφορα, επιχειρώντας ταυτόχρονα να μεταφέρουν τις εγκληματικές τους ευθύνες στις πλάτες άλλων!!! ΝΤΡΟΠΗ!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Τα τελευταία 17 χρόνια ο Αιγύπτιος Emad Aziz ζούσε και εργαζόταν ως καθαριστής τζαμιών στην Αθήνα, μαζί με τα περισσότερα από τα 10 αδέλφια του. Είχε δεθεί με την ελληνική κοινωνία, του άρεσε η ζωή στον τόπο μας, παρά την βαθιά οικονομική κρίση που βίωνε αυτός και η οικογένειά του. Πρόσφατα είχε υποβάλει τα δικαιολογητικά του για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Πατέρας τριών κοριτσιών, με την γυναίκα του να κυοφορεί το τέταρτο παιδί τους, τους τελευταίους μήνες ο Emad είχε αναγκαστεί να εργάζεται περισσότερες ώρες προκειμένου να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Αγωνιζόταν να εξασφαλίσει ένα βιος καλύτερο με την επικείμενη έλευση του τέταρτου παιδιού του, το οποίο περίμενε με ιδιαίτερη λαχτάρα, μια και θα ήταν ο μονάκριβος γιος του.
Τους δυο τελευταίους μήνες πριν από το τραγικό συμβάν, εργαζόταν και για λογαριασμό εταιρείας καθαρισμού τζαμιών που εδρεύει στου Ζωγράφου.
Στις 19 Δεκεμβρίου ο Χάρης Aziz, αδερφός του Emad, ετοιμάστηκε να φύγει για μερικές ημέρες στην πατρίδα του την Αίγυπτο. Ο Emad συνόδευε πάντα τον Χάρη στο αεροδρόμιο, όμως εκείνη την ημέρα έπρεπε να καθαρίσει τα τζάμια στο Υπουργείο Εργασίας για λογαριασμό της εταιρείας.  Αποχαιρέτησε τον Χάρη και ξεκίνησε για την εργασία του γύρω στις 2.30 το μεσημέρι.
Η ώρα είχε πάει 3.30 και ο Emad βρισκόταν στον τρίτο όροφο του Υπουργείου. Τα  τζάμια ήταν συρόμενα. Του άρεσε πάντα η τελειότητα, δεν ήθελε ν’ αφήνει την παραμικρή σκόνη στο τζάμι. Ανέβηκε στο πρεβάζι και ως ζογκλέρ βγήκε από την έξω πλευρά του παραθύρου. Δέκα πόντοι πλάτος ήταν όλο κι όλο το πρεβάζι αλλά ο Emad  έτσι συνήθιζε να κάνει. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά.
Όμως, η κακιά ώρα δεν αργεί να’ρθει. Ο 44χρονος Αιγύπτιος χάνει την ισορροπία του πέφτοντας στο κενό, στον ακάλυπτο και σκοτεινό χώρο του Υπουργείου Εργασίας. Δυο όροφοι μετά το ισόγειο, έκαναν μοιραία την κούρσα του Emad προς τον θάνατο. Ήταν σαν να έπεφτε από τον 5ο όροφο. Έσκασε με δύναμη πάνω στις μεταλλικά κουτιά των air-condition, χτυπώντας στο κεφάλι και στα πλευρά.
Ένας συνάδελφος του Emad που εργαζόταν μαζί του την ίδια ώρα, μάταια τον αναζητούσε.  Ειδοποιήθηκε αμέσως ο μεγάλος αδερφός του Emad, Aziz-Aziz, καθώς και ασθενοφόρο. Ο Aziz άρχισε να καλεί τον Emad στο κινητό του. Κοίταξε από τον 3ο όροφο στον φωταγωγό. Σε κάθε κλήση, είδε να αναβοσβήνει το φως από το κινητό τηλέφωνο του Emad  στο βάθος του φωταγωγού. Ανατρίχιασε, διαισθανόμενος το κακό.
Κατέβηκε στο υπόγειο μαζί με το προσωπικό ασφαλείας του Υπουργείου Εργασίας.  Του άνοιξαν. Ο αδερφός του, αιμόφυρτος, είχε ανοιχτά τα μάτια. Ζούσε ακόμη. Ο Aziz άρχισε να του μιλάει, προσπαθώντας να του δώσει κουράγιο κι ελπίδα.
«Το ασθενοφόρο φτάνει. Θα γίνεις καλά Emad», του είπε. Ο Emad, γύρισε και τον κοίταξε. Αισθανόταν ότι είχε έρθει το τέλος του. Ίσα που μπόρεσε να σηκώσει αδύναμα το δεξί του χέρι και να σχηματίσει το σήμα του τελευταίου αποχαιρετισμού προς τον αδερφό του.
Ο Emad Aziz παρέμεινε στην ζωή 5 ώρες μετά το τραγικό συμβάν, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην Εντατική νοσοκομείου.  Μετά από λίγες ημέρες η γυναίκα του Μαίρη έφερνε στον κόσμο το τέταρτο παιδί τους, τον πολυπόθητο διάδοχο που έμελλε να μην γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του.

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (δικηγόρος της οικογένειας Emad Aziz)
ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ… ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ
Σε επικοινωνία που είχαμε με την κ. Βάσω Παπαδημητρίου, δικηγόρο της οικογένειας του άτυχου Emad, μας είπε:
«Δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση μια και μόλις πριν από λίγες ημέρες που ανετέθη η υπόθεση από τον Χάρη, τον αδερφό του Emad. Δεν έχω ενημερωθεί ακόμη ούτε για την δικογραφία της υπόθεσης. Επομένως δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις, γιατί φαντάζεστε, εάν κάνω δηλώσεις, τότε πώς μπορώ να ίσταμαι μπροστά στον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος θα μου πει “εσείς πήρατε θέση, τι θέλετε τώρα;”»!!!
Και μόνο από αυτή τη δήλωση της δικηγόρου της οικογένειας μπορεί κανείς να καταλάβει ότι και η ίδια υποπτεύεται ότι από το Υπουργείο Εργασίας εξυφαίνεται προσπάθεια απόσεισης των ευθυνών του. 

 Υ.Γ. Ο Emad Aziz ερχόταν μια φορά την εβδομάδα και στον Χολαργό, όπου καθάριζε τα τζάμια σε πολλά καταστήματα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου