Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΣΟΚ! ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ!


Σαράντα δύο μόλις ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της Κοσμά, απεβίωσε και η Ρίτσα Μουστάκη! Ένα ανδρόγυνο που σπανίζει στην σημερινή μας εποχή ήταν αυτό του Κοσμά και της Ρίτσας. Λες και ήταν πλασμένοι ο ένας για τον άλλον, μόλις έφυγε από την ζωή ο πρώτος, 42 ημέρες μετά, άφησε την τελευταία της πνοή και η πολυαγαπημένη σύζυγός του!
Η ίδια αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, αλλά μόλις έχασε τον άνδρα της από καρδιακή ανακοπή, το είχε πει: "Δεν θα αντέξω για πολύ μακριά από τον Κοσμά μου. Θα πάω σύντομα να τον συναντήσω"! ΄Ετσι κι έγινε: Η Ρίτσα Μουστάκη έφυγε από κοντά μας την περασμένη Τετάρτη για να πάει να βρει τον Κοσμά της.
Μοιάζει συγκλονιστικό και είναι: Αν και το ανδρόγυνο δεν απέκτησε παιδιά, εν τούτοις η αγάπη τους σφυρηλατήθηκε, ζυμώθηκε και ενδυνάμωσε μέσα από την αγάπη που μοιράζονταν μεταξύ τους και την αγάπη που πρόσφεραν απλόχερα στους συνανθρώπους τους.
Ο Κοσμάς και η Ρίτσα δίδαξαν ήθος, και προσφορά. Με την απλότητα αλλά και την μεγαλοσύνη ψυχής που τους διέκρινε παρέδωσαν μαθήματα ανιδιοτελούς αγάπης στα σύγχρονα ζευγάρια. Την ώρα που οι περισσότερες οικογένειες διαλύονται, ακόμη και για ψύλλου πήδημα, οικογένειες που αν και έχουν παιδιά δεν μπορούν να κρατήσουν όρθιο το σπιτικό τους, η Ρίτσα και ο Κοσμάς Μουστάκης μας έδειξαν πώς πρέπει να χτίζεται και να έχει γερές βάσεις κάθε οικογένεια. Έστω και αν δεν έχει απογόνους.
Κοσμά και Ρίτσα σας ευχαριστούμε!
Καλό ταξίδι. Ας είναι μαλακό το χώμα που θα σας σκεπάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου