Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο ΖΟΡΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»


ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο ΖΟΡΜΠΑΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

Για αναληθή στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα και με τα οποία επιδιώκει να σπιλώσει την προηγούμενη δημοτική αρχή, κατηγόρησε τον τοπάρχη Β. Ζορμπά ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε προς τους δημοσιογράφους στην Κοντοπούλειο Βιβλιοθήκη.
Ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι «ο κ. Ζορμπάς, προσθέτει στο έλλειμμα του δήμου ακόμη και αυτά που έχει λαμβάνειν  και συγκεκριμένα 3.000.000 ευρώ τα οποία μας χρωστάνε! Αντί να τα αφαιρέσει όπως θα έπρεπε, γιατί αυτά είναι χρήματα που ο Δήμος  θα εισπράξει, ο δήμαρχος τα προσθέτει σε αυτά που χρωστάμε»!!!
Ο πρώην δήμαρχος και σημερινός επικεφαλής της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι «σκοπίμως ο κ. Ζορμπάς αποκρύπτει τα 3.800.000 € ταμειακό υπόλοιπο που του έχει παραδώσει η δική μας παράταξη και το οποίο ήδη έχει γίνει 4.500.000 € περίπου στους δύο μήνες που διοικεί τον δήμο».
Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, οργισμένος με την πρακτική σπίλωσης που ακολουθεί ο κ. Ζορμπάς, υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής του στα 4 χρόνια που διοίκησε  τον δήμο, λέγοντας ότι «το πραγματικό μας έλλειμμα είναι γύρω στα 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ και όχι όπως ψευδώς μας χρεώνει 17 εκατομμύρια ο κ. Ζορμπάς. Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους με πληθυσμό 100.000 κατοίκων που παραδίδουμε τέτοια οικονομικά δεδομένα, “ίσα βάρκα ίσα νερά”», επισήμανε  με νόημα ο κ,. Γιαννακόπουλος, για να συνεχίσει επικρίνοντας τον κ. Ζορμπά: «Φτάνει ως το σημείο να υπολογίζει στο έλλειμμα ακόμη και τα έργα της Αγίου Ιωάννου, έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Είναι τελείως τρελό αυτό», κατέληξε ο πρώην δήμαρχος.
Συνεχίζοντας την αναφορά του έργα της Αγίου Ιωάννου, έψεξε τον δήμαρχο για το γεγονός ότι διέλυσε την μελέτη του έργου και «είναι σαν να ξεκινάει το έργο από την αρχή, κάτι που σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση και περισσότερη ταλαιπωρία για πολίτες και επαγγελματίες».
Επίσης καταδίκασε την κοντόθωρη-παλαιοκομματική νοοτροπία  από την οποία διακατέχεται ο  κ. Ζορμπάς «συνεπεία της οποίας ήταν να μην εκλεγεί συμπαραστάτης του δημότη στην Αγία Παρασκευή. Ζητήσαμε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο μεγάλων παρατάξεων ώστε να επιλεγεί άτομο ευρείας, κοινής αποδοχής για την θέση αυτή. Αντ’ αυτού, ο κ. Ζορμπάς προτίμησε να ταυτιστεί με την άποψη του κ. Κουβόπουλου ώστε  σήμερα ο δήμος μας να μην έχει συμπαραστάτη του δημότη».  

Τέλος, ο πρώην δήμαρχο Αγίας Παρασκευής θέλοντας να καυτηριάσει την έντονα κομματική αντίληψη του Β. Ζορμπά, τόνισε ότι αν και η παράταξή του Β.Γιαννακόπουλου θα έπρεπε να έχει σημαντική εκπροσώπηση στα Νομικά πρόσωπα, εν τούτοις εξέλεξαν μόνον τρία άτομα  και συγκεκριμένα τους κ.κ. Μυλωνάκη, Γάκη, Δημητρίου.
Ο κ. Γιαννακόπουλος αφού επέκρινε την δημοτική αρχή για την ολιγωρία της να υποβάλει τον προϋπολογισμό του 2011, δεν φοβήθηκε να κάνει και την αυτοκριτική του, υπογραμμίζοντας ότι για την ήττα της παράταξής του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ευθύνεται ο ίδιος, γι’ αυτό και υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει την ανανέωση του στελεχιακού μας δυναμικού με νέα συντονιστική επιτροπή, νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες διαδικασίες και δεν έχουμε ανάγκη από κομματική κηδεμονία. Τα μέλη της παράταξής μας δέχθηκαν ομόφωνα να παραμείνω επικεφαλής και να έχω την ευθύνη για την ανανέωση της παράταξης. Ο κ. Γουργγούλης διεφώνησε και έφυγε από τον συνδυασμό μας. Του ευχήθηκα καλή τύχη στην συνέχεια της προσπάθειάς του».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πιστεύει ότι ο κ. Ζορμπάς μπορεί να αναδειχθεί σε κακό κι επικίνδυνο για την πόλη δήμαρχο, ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε:
«Όχι, δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Έχω όμως επιφυλάξεις για το αν ο κ. Ζορμπάς μπορεί να αποδειχθεί καλός δήμαρχος. Τα πρώτα δείγματα πάντως που αφήνει δεν είναι θετικά. Λειτουργεί με στενά κομματικά κριτήρια και αυτό αποδείχτηκε και στο θέμα του ορισμού των υπευθύνων στα Νομικά πρόσωπα και στο θέμα της εκλογής του συμπαραστάτη του δημότη. Θα τον περίμενα πιο δυναμικό στην διαχείριση του προσωπικού του δήμου. Μίλαγε για υπέρογκο αριθμό ατόμων που καλύπτουν τις ανάγκες του δήμου και τελικά θα το συμπληρώσει με παραπάνω προσλήψεις. Συνεπώς απέδειξε ότι τα 680 άτομα που είχαμε για τις ανάγκες του δήμου, ήταν ένας καλός αριθμός».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου