Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ο ΜΑΥΡΙΚΗΣ …ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ενός ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ!


Ο ΜΑΥΡΙΚΗΣ …ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ενός  ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ!

Η αποκλειστική συνέντευξη Μαυρίκη στην η εφημερίδα μας το 2007 αναφορικά με  τις διεκδικήσεις του τελευταίου στον Υμηττό, αν μη τι άλλο –και μετά τις νέες εξελίξεις- αποδεικνύει ότι  ο γνωστός …κοριός είναι πολύ σκληρός …για να πεθάνει!
Την Τρίτη 15 Μαρτίου Μαυρίκης και Δημόσιο βρέθηκαν αντιμέτωποι στα αστικά Δικαστήρια με …έπαθλο τις αμφισβητούμενες δασικές εκτάσεις του Υμηττού.
Η πλευρά του Χρήστου Μαυρίκη  σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, υποστηρίζει ότι η πλάστιγγα γέρνει  καταφανώς υπέρ του και αναμένει -σε λίγους μήνες- η απόφαση του Δικαστηρίου να δικαιώσει τις θέσεις του, με συνέπεια οι εκτάσεις να περιέλθουν οριστικά «στους φυσικούς ιδιοκτήτες του Υμηττού»!
«Το δημόσιο εκπροσωπήθηκε  απροετοίμαστο  στη δίκη, χρησιμοποίησε επιχειρήματα έωλα, τα οποία καταρρίφθηκαν ένα προς ένα από την δική μας πλευρά, ενώ ο μάρτυρας που διέθετε το Δημόσιο, πρώην Δασάρχης Πεντέλης, υπέπεσε σε αντιφάσεις οι οποίες διευκόλυναν την επιχειρηματολογία μας», τόνισε ο Χρήστος Μαυρίκης.
Ο γνωστός διεκδικητής  του Υμηττού (στα όρια Παπάγου-Υμηττού), θεωρεί ότι κύριος υπερασπιστής των επιχειρημάτων του στα αστικά δικαστήρια, είναι ο … Γιάννης Βαρβιτσιώτης!!! Δεν πρόκειται για τον  πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παιδείας κ.λ.π. επί Κυβερνήσεων της Ν.Δ. αλλά για κάποιον  εξάδελφο της οικογένειας Βαρβιτσιώτη.  Αυτός λοιπόν ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης,  αγόρασε  εκτάσεις στον Υμηττό από τον ίδιο δικαιοπάροχο με τους ιδιοκτήτες που εκπροσωπεί ο Χρήστος Μαυρίκης. Αυτές τις εκτάσεις καταπάτησε ο ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικιστικός Οργανισμός Αξιωματικών), ο οποίος και άρχισε να τις οικοδομεί. Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης με συνεχείς δικαστικούς αγώνες  εναντίον του ΑΟΟΑ κατάφερε όχι μόνον να δικαιωθεί με αποφάσεις που κατοχύρωναν τις εκτάσεις στον ίδιο αλλά η απόφαση 2686/81 του Εφετείου Αθηνών έβγαζε έξω από το παιχνίδι και τη Μονή «Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού» (περιοχή Αγίας Παρασκευής),  οποία από το 1836 διεκδικούσε σχεδόν…όλο τον Υμηττό!  

Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση του Εφετείου,  (φωτό) αναγράφει χαρακτηριστικά «…το λειβάδιον τούτου (δηλαδή αυτό που διεκδικούσε η Μονή), κείται βορειοανατολικώτερον του ορίου της επιδίκου εκτάσεως και απέχει εξ’ αυτής περί τα 1500 μέτρα περίπου. Εξ’ ετέρου η επίδικος έκτασις μετά μείζονος τοιαύτης 4119,94 μ2 περιλαμβάνεται εις την αγορασθείσαν έκτασιν υπό του …εκκαλούντος»! Με άλλα λόγια, ο δικαιωθείς δικαστικά Γιάννης Βαρβιτσιώτης είναι αγοραστής εκτάσεως στον Υμηττό, από τον ίδιο δικαιοπάροχο αγόρασε και ο Μαυρίκης και αυτή την έκταση επανέρχεται σήμερα το δημόσιο εναντίον του Μαυρίκη, να την διεκδικήσει ως «δημόσια δασική»!
Είναι σαφές λοιπόν ότι η μάχη για το δημόσιο είναι εξαιρετικά δυσχερής την ώρα που ο Μαυρίκης έχει δικαστικές αποφάσεις και τον…Βαρβιτσιώτη με το μέρος του.
Και όχι μόνον, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος: «Έχουμε καταθέσει 15 τοπογραφικά και έγκριση μελετητή, με τελευταίο τοπογραφικό αυτό του 2007 όπου απεικονίζεται η έκταση που διεκδικούμε.  Οι δασικές εκτάσεις κατά τεκμήριο ανήκουν στο δημόσιο. Όμως εμείς έχουμε στα χέρια μας δασικούς πίνακες από το 1982, τους οποίους υπογράφει ο σημερινός υπέρ του δημοσίου μάρτυρας κ. Ρήγας, αλλά και βεβαίωση δασάρχη του 1985 σύμφωνα με τις οποίες η έκταση δεν είναι δασική. Πώς λοιπόν σήμερα έρχεται το δημόσιο και προσπαθεί να πείσει ότι η επίδικη έκταση  είναι δασική;» .
Τέλος, το γερό χαρτί της πλευράς Μαυρίκη είναι ότι έχει στην κατοχή του συμβόλαια ιδιοκτησίας από το 1850!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου