Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟ 1ο -6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡIΕΣ ΑΠΟ  ΓΟΝΕΙΣ, ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Χολαργού εκφράζει μέσω του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ την έντονη διαμαρτυρία του προς το Δήμο Παπάγου-Χολαργού για την επιδεικνυόμενη αδιαφορία προς τα συνεχή αιτήματα και παραστάσεις του,  σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας των μαθητών-μαθητριών του σχολείου.
Αντίστοιχα, οι διευθυντές του 1ου και του 6ου σχολείου, ζητούν την απομάκρυνση  της σκουριασμένης και επικίνδυνης-για την ασφάλεια των παιδιών  πινακίδας  «Θερινός Κινηματογράφος» (φωτό), που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος. Σε διαφορετική περίπτωση, ζητούν τη βεβαίωση εμπειρογνώμονα ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο τα παιδιά που περνούν καθημερινά κάτω από την πινακίδα. 

Παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απέστειλε δύο (2) έγγραφες αιτήσεις (φωτό), ζητώντας  την απομάκρυνση των panel αφισών, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι του δήμου –όπως καταγγέλλεται- δεν έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων. 

Η πρωτοκολλημένη αίτηση που έχουμε στην διάθεσή μας (27/9/11), επισημαίνει την επικινδυνότητα της κατάστασης αλλά και την διαχρονική αδιαφορία του δήμου.
Ιδού τι αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων:
«Είναι η δεύτερη φορά που απευθυνόμαστε για το ίδιο θέμα σε εσάς. Το αίτημα για το οποίο σας απευθύναμε επισυναπτόμενη επιστολή στις  11/02/2011, αγνοήθηκε. Αναγκαζόμαστε λοιπόν για δεύτερη φορά να αποστείλουμε επιστολή για το πολύ σημαντικό για εμάς θέμα.
Προεκλογικά, από την προηγούμενη διοίκηση είχαν τοποθετηθεί επί της οδού Περικλέους και Σύρου, panel για ανάρτηση αφισών. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί σε κρυψώνα για τα πιο μεγάλα σε ηλικία παιδιά και εστία ποικίλων κινδύνων για τα μικρότερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Συνεπώς κρίνεται επιβεβλημένο τόσο από τη Διεύθυνση του Σχολείου και των Διδασκόντων όσο και από εμάς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι είμαστε δημότες και ψηφοφόροι, να αφαιρεθούν άμεσα οι πινακίδες αυτές. Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, ζητάμε την αφαίρεσή τους.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τον ίδιο γνώμονα λειτουργείτε και εσείς.
Σε κάθε περίπτωση θα διαφυλάξουμε και θα αγωνιστούμε για την ασφάλεια, το συμφέρον των παιδιών μας, με όσα μέσα διαθέτουμε στους δύσκολους αυτούς καιρούς».
Την παραπάνω επιστολή υπογράφει το Δ.Σ. του Συλλόγου, δηλαδή η κ. Σμυρλή (Πρόεδρος), ο κ. Κωνσταντάκης (Αντιπρόεδρος) και ο κ. Μπουζαμπαλίδης (Γραμματέας).
Νομίζουμε ότι επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, ο δήμος πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι χαρακτηριστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου