Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Εκατοντάδες νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία

Τις πληγείσες από το σεισμό πόλεις Έργκις και Βαν επισκέφθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Περισσότεροι από 200 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 7,2 βαθμών που έπληξε περιοχές της ανατολικής Τουρκίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, ο οποίος επιβλέπει τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Έργκις, μια από τις πόλεις που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα.
Στην πόλη Έργκις έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι 117 ανθρώπων και άλλοι 100 στην πόλη Βαν, πρωτεύουσα της επαρχίας, ενώ συνολικά έχουν τραυματιστεί 1.090 άνθρωποι.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και ομάδες διάσωσης εργάζονταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας αναζητώντας επιζώντες στα συντρίμμια.
Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού επέστρεψε από την περιοχή ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Βαν και 45 στην περιοχή Έργκις.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέταξε στην Έργκις με ελικόπτερο για να επιθεωρήσει επί τόπου την έκταση της καταστροφής, αφού μετέβη νωρίτερα στη Βαν.
Ο απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό θα αυξηθεί περαιτέρω όταν αρχίσουν να φθάνουν πληροφορίες από άλλες πόλεις και απομακρυσμένα χωριά, δήλωσε προηγουμένως ένας αξιωματούχος στο επαρχιακό κέντρο διαχείρισης κρίσης στην πόλη Βαν.
περισσότερα στο:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου