Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"ΟΧΙ" ΞΥΔΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ ΓΙΑ "Συμπαραστάτης του Δημότη"


Στην ενδοπαραταξιακή συνάντηση που είχαν χθες, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδης και οι σύμβουλοί του, συζητήθηκε και το θέμα της νέας υποψηφιότητας "συμπαραστάτης του δημότη" μετά την παραίτηση του κ. Σκούρτη. Αναγκαστικά, στο τραπέζι  τέθηκε και η περίπτωση της υποψηφιότητας Βραχιολίδη, μια και ο εκδότης του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ γνωστοποίησε δημοσίως την πρόθεσή του να βάλει υποψηφιότητα όταν προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κατάληψη της κενής θέσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος κ Ξύδης τάχθηκε εμμέσως κατά της υποψηφιότητας τόσο του Μάκη Βραχιολίδη όσο και της Μεταξίας Γεωργίτση, της αντιπάλου του κ. Σκούρτη στην προηγούμενη ψηφοφορία. Οι λόγοι που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος για να απορρίψει και τις δυο υποψηφιότητες -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες-- είναι το...νεαρό της ηλικίας τους, καθώς και το ότι  δεν θα επιλέξει...άνεργους ή ανεπάγγελτους!
Επιχειρηματολόγησε ιδιαίτερα στο θέμα της ηλικίας, υποστηρίζοντας ότι για την θέση του "συμπαραστάτη του δημότη" απαιτείται άνθρωπος μεγάλης πείρας και αυτή τη συγκεντρώνουν πρόσωπα άνω των 60 ετών!!!
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ζητήθηκε από κάποιους συμβούλους του κ. Ξύδη να μην χρησιμοποιήσει το επιχείρημα "άνεργοι ή ανεπάγγελτοι" προκειμένου να αποκρούσει τις δυο υποψηφιότητες, δεδομένου ότι τόσο ο Βραχιολίδης όσο και η κ. Γεωργίτση είναι ενεργοί επαγγελματίες εδώ και πολλά χρόνια. Τού τόνισαν επίσης ότι εάν αναφερθεί στις δυο αυτές υποψηφιότητες χρησιμοποιώντας τους όρους "άνεργοι ή ανεπάγγελτοι", ενδεχομένως να του αντιτάξουν στο δημοτικό συμβούλιο ότι "ανεπάγγελτος ή άνεργος ήταν ο κ. Σκούρτης", επιλογή του ιδίου του Δημάρχου.
Ο κ. Ξύδης έδειξε να είναι σίγουρος για την επόμενη επιλογή του, ζητώντας ουσιαστικά από τους συμβούλους του να του δείξουν εμπιστοσύνη στην επόμενη επιλογή του.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός της απόρριψης του Βραχιολίδη, όχι ως προσώπου, αλλά ως εκπροσώπου του τοπικού Τύπου, του κατ΄εξοχήν ενδιάμεσου κρίκου, του ομφάλιου λώρου ανάμεσα στον πολίτη και τον Δήμο. 
Ο τοπικός Τύπος είναι αυτός που αφουγκράζεται τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα των δημοτών. Βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους πολίτες, τέτοια που κανείς άλλος, όσο έμπειρος και ...μεγάλος σε ηλικία να είναι, δεν μπορεί  να έχει.
Άξια αναφοράς  είναι και η έμφαση του κ. Ξύδη στην...ηλικία που πρέπει να έχει ο "συμπαραστάτης του δημότη"!  Φαίνεται  ότι ο κ. Ξύδης είναι της άποψης του ...παλαιού κρασιού, που όσο περνούν τα χρόνια, ωριμάζει περισσότερο.
Ίσως κρίνει και από την δική του ιστορία, που ως Δήμαρχος κέρδιζε χρόνο με το χρόνο περισσότερη πείρα, γι' αυτό στις προηγούμενες εκλογές συγκέντρωσε 60% της προτίμησης των ψηφοφόρων!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΓΙΑ 
"ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ";
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη συγκέντρωση των συμβούλων του κ. Ξύδη, κάποιος... έριξε στο τραπέζι και το όνομα του Αντώνη Πολύδωρα, προκειμένου να προταθεί από τον κ. Ξύδη για την χηρεύουσα θέση του "συμπαραστάτη του δημότη". Προφανώς ο μαχητής και γνωστός για τους αγώνες του για τον Υμηττό, Αντώνης Πολύδωρας, συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που περιέγραψε ο κ. Ξύδης, γι΄αυτό και τό όνομά του ακούστηκε στη συνάντηση.

ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ";
Μεσα σε αυτό το διαμορφούμενο κλίμα, υπάρχει και μια φήμη, που λέει ότι ο κ. Ξύδης ίσως καθυστερήσει ή ακόμη και να ματαιώσει την εκλογή του "συμπαραστάτη του δημότη" επικαλούμενος λόγους οικονομίας για τα Ταμεία του Δήμου.
Ίδωμεν...
Σήμερα πάντως έχει δημοτικό συμβούλιο, όπου θα αναγνωστεί η παραίτηση του κ. Σκούρτη και ή θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός ή το θέμα πάει ...στις καλένδες!

1 σχόλιο:

  1. Ενημερώστε τον κο Ξύδη ότι ο Προπάππους μου, ετών 121 εδιαφέρεται για τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη.
    Έχει πολύ πείρα, έχει πολεμήσει σε έξι πολέμους και διαθέτει και δύο πτυχία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή