Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο Β.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΑΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΖΟΡΜΠΑ!


Με αφορμή την ψήφιση των ισολογισμών των Νομικών Προσώπων του Δήμου από το δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος προχώρησε σε συνέντευξη τύπου εφ'όλης της ύλης. Στη συνέντευξη έδωσε και απαντήσεις στον Δήμαρχο Ζορμπά ο οποίος εκτοξεύοντας ...ρουκέτες χωρίς περιεχόμενο, προσπαθεί να χτυπήσει τον Β. Γιαννακόπουλο.

Αναλυτικότερα ο πρώην δήμαρχος μίλησε για τα οικονομικά των Νομικών Προσώπων, τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στο έργο της Αγίου Ιωάννου, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αγία Παρασκευή, καθώς  επίσης για τις παραλείψεις και τα λάθη της δημοτικής αρχής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ:  Πνευματικό Κέντρο,  Οργανισμός  Αθλησης, ΚΑΠΗ  Παιδικοί Σταθμοί, Βιβλιοθήκη, Δημοτικά Ιατρεία
Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος απαντώντας  στους ισχυρισμούς του σημερινού δημάρχου Βασίλη Ζορμπά ότι τα Νομικά Πρόσωπα παρουσιάζουν χρέη ύψους 2 εκ. ευρώ, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, έδωσε στη δημοσιότητα  τα επίσημα οικονομικά  στοιχεία της έκθεσης των ορκωτών λογιστών που διηνήργησαν τον έλεγχο των οικονομικών του δήμου τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ισολογισμοί των Νομικών Προσώπων είναι ισοσκελισμένοι.
Μάλιστα όπως σημείωσε οι ισολογισμοί αυτοί ψηφίστηκαν από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο και την παράταξη του κ. Ζορμπά.
Επισήμανε ότι το κοινωνικό έργο το οποίο προσέφεραν τα Νομικά Πρόσωπα κατά την διάρκεια της θητείας του είναι αναμφισβήτητο, σημειώνοντας ότι παρά την κριτική που του ασκήθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή εκείνη ακολουθεί την ίδια πολιτική, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί  απόδειξη της ορθής πολιτικής και της χρηστής διαχείρισης της δικής του θητείας.
Έκλεισε λέγοντας ότι αποδεδειγμένα, πλέον, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανήκει στους οικονομικά πράσινους δήμους.

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για την άρση της απαγόρευσης στην ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα μέτρο που είχε επιβάλλει η δική του δημοτική αρχή και θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, τη μεγαλύτερη όχληση των κατοίκων και κατά συνέπεια την επιβάρυνση του κυκλοφοριακού στην περιοχή.
Επισήμανε, ακόμα, ότι στην Πελοποννήσου απελευθερώθηκε οικόπεδο προς όφελος του ιδιώτη και όχι των πολιτών, το οποίο θα μετατραπεί σε μπετόν.
Συνέχισε λέγοντας ότι εγκαταλείποντας η νέα δημοτική αρχή το σχέδιο της προηγούμενης για ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου, οι δημότες θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημία, καθώς θα πρέπει να αποζημιωθεί ο εργολάβος για τη λύση της σύμβασης.

Κατηγόρησε το Βασίλη Ζορμπά ότι η πολιτική του στο συγκεκριμένο θέμα είναι προς τη λάθος κατεύθυνση αφού οι μέχρι τώρα αποφάσεις του λειτουργούν με γνώμονα να ικανοποιήσει το προεκλογικό του «καπρίτσιο», ζημιώνοντας τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής. Πρόσθεσε δε, ότι αν συνέχιζε το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής θα είχε ήδη ολοκληρωθεί.
Τελειώνοντας εξέφρασε τη λύπη του διότι διαπιστώνει πως το έργο της Αγίου Ιωάννου δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σε αυτή τη δημοτική θητεία.

ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 
Ο πρώην δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που βλέπει ο πολίτης να γίνονται τους τελευταίους μήνες στην πόλη. Όπως είπε σε αντίθεση με την Αγίου Ιωάννου η σημερινή δημοτική αρχή υλοποιεί έργα που είχαν προκηρυχθεί και τεθεί σε τροχιά υλοποιήσης από τη  δική του δημοτική αρχή. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα έργα  ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου, της ασφαλτόστρωσης των δρόμων του Τσακού  και του Αη Γιάννη από την περιοχή του Δημόκριτου μέχρι τη Μεσογείων, τη διαγράμμιση των δρόμων και διασταυρώσεων κ.α.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ
Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος άσκησε έντονη κριτική στο Βασίλη Ζορμπά και στον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση της απόκτησης του Ο.Τ. 118, στην περιοχή του Τσακού. Πιο συγκεκριμένα ως δημοτική αρχή είχε λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για την απόκτηση του συγκεκριμένου χώρου ο οποίος αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της  περιοχής. Όπως τόνισε με τις καθυστερήσεις που σημειώνονται από την πλευρά της δημοτικής αρχής, συνεχίζοντας να μην καταβάλει το ποσό που απαιτείται για την απόκτηση του χώρου κινδυνεύει να μην περάσει ποτέ προς χρήση των δημοτών.
Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος έκλεισε τη συνέντευξη τύπου υπογραμμίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του με υψηλό αίσθημα ευθύνης στέκεται δίπλα στη δημοτική αρχή προς όφελος των πολιτών. Υπενθύμισε τις ενέργειες και τον αγώνα που έδωσε προκειμένου να εγκριθούν 48 θέσεις εργασίας στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του δήμου και να μην μείνει κανένα παιδί εκτός των σταθμών του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου