Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΣΗΜΑ …ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!!


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΗΡΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Θυμάστε τον Γ. Παπανδρέου μετά τα δόλιο ψεύδος του προς τον ελληνικό λαό με το «λεφτά υπάρχουν», με το οποίο κατάφερε να γίνει Πρωθυπουργός για να αρχίσει μετά το ...πήδημα; Μας έβαλε στο ΔΝΤ, χαντάκωσε την χώρα και τον κοσμάκη για τις επόμενες δεκαετίες αλλά τελικά προσκλήθηκε στην Γερμανία, όπου του απονεμήθηκε το βραβείο «Κβαντρίγκα 2010» σε λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής του Βερολίνου! Το βραβείο αποκαλείτο «Δύναμη και Αλήθεια» και του απονεμήθηκε από τον διοικητή της μεγάλης γερμανικής τράπεζας Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος στην προσφώνησή του μίλησε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια για τον πρώην Πρωθυπουργό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας!!!
Η οικονομία από τότε βυθίστηκε στα τάρταρα! Με τον ...αξιόπιστο Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας. Τι σημασία έχει; Αρκεί που οι Γερμανοί του έδωσαν βραβείο!
Σήμερα, ήρθε η σειρά του Σαμαρά! Την αξιοπιστία της χώρας ήθελε να αποκαταστήσει ο Σαμαράς! Θα πείτε, πώς είναι δυνατόν να χάθηκε η αξιοπιστία της χώρας, αφού ο Τζέφρυ κυβερνούσε μέχρι και τον Νοέμβριο του 2011 και ενώ είχε ήδη καταστεί αξιόπιστος με το βραβείο για την Δύναμη και Αλήθεια;
Τι ψάχνετε να βρείτε; Οι δυνάστες λοιπόν των Ελλήνων, Γερμανοί, μετά τις συνομιλίες του Α. Σαμαρά με την Μέρκελ και τον Γιούνκερ, έδωσαν τα δικά τους εύσημα στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» επικροτεί τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά από τη στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία. Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει για τον κ. Σαμαρά ότι σε αντίθεση με την περίοδο στην οποία βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σήμερα εμφανίζεται ως επιτυχημένος μεταρρυθμιστής!!! Όπως επισημαίνει η «Handelsblatt», «οι πιθανότητες της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν». Μάλιστα η εφημερίδα, επικαλούμενη τα σχόλια υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ εκθειάζει την ικανότητά του να επιβάλλεται πολιτικά, κάτι που τον διαφοροποιεί από τον προκάτοχό του, Λουκά Παπαδήμο. Τέλος, η «Handelsblatt» υποστήριξε ότι «ο Σαμαράς ομαλοποίησε και πάλι το έδαφος και στο Βερολίνο» και με την πειθώ του συνέβαλε στην αλλαγή των πολιτικών διαθέσεων των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα»!
Αυτός είναι ηγέτης Πρωθυπουργός. Μετά τον Παπανδρέου και ο Σαμαράς αναγορεύεται από τους Γερμανούς-δυνάστες μας, σε αξιόπιστο συνομιλητή και ικανό ηγέτη! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Μάκης Βραχιολίδης
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου