Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΤΣΑΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΓΝΟΥ ΔΙΩΚΤΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ-ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ-ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ!

Ο μηνυτής του Βραχιολίδη, ναι αυτό το εξαιρετικό παιδί που του …αξίζει κάθε τιμή, ο πιο στυγνός διώκτης του τοπικού τύπου, αυτός που έκλεισε στα κρατητήρια του Χολαργού τον εκδότη της εφημερίδος μας, έστειλε επιστολή στο papagou-politeia.gr .
Προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει ή τόσα νογάει, τόσα  λέει : "...υποδύονται ή ταυτίζουν τον εαυτό τους με τον κο. Βαξεβάνη" και ΞΕΧΝΟΥΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ να αναφέρουν ότι ο κος Βαξεβάνης δεν στάθηκε η αφορμή το περιοδικό του ή το blog του να γίνει το βήμα συκοφάντησης μίας απλής οικογένειας αλλά έβγαλε την Λίστα με τους υποτιθέμενους ή μη φοροφυγάδες Πολιτικούς και Οικονομικούς Παράγοντες του δημοσίου βίου.
…Και η απάντηση που θα δοθεί θα διαχωρίζει τον κο. Βαξεβάνη που αγωνίστηκε ενάντια σε μία κλειστή Πολιτική και Οικονομική ελίτ, με κάποιους άλλους υποτιθέμενους "σύγχρονους ήρωες".

Τετράγωνη λογική!!!
Για όσους λοιπόν δεν καταλαβαίνουν, σημειώνουμε σε αδρές γραμμές τις διαφορές και ομοιότητες  ανάμεσα στην περίπτωση της σύλληψης Βαξεβάνη με αυτή του Βραχιολίδη.
1   1. Ο Βαξεβάνης συνελήφθη διότι δημοσίευσε την φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ, την οποία, δεν διασταύρωσε εάν είναι γνήσια, όπως επίσης δεν διασταύρωσε εάν  είναι γνήσια τα ονόματα και τα  ποσά που τα συνοδεύουν και φέρονται να είναι αυτά που  έχουν βγάλει στο εξωτερικό οι αναγραφόμενοι στην λίστα. Συνεπώς, εάν η λίστα που δημοσίευσε ο Βαξεβάνης δεν είναι  τελικά γνήσια, διασύρονται όχι μία αλλά εκατοντάδες οικογένειες.  Αντιθέτως, ο Βραχιολίδης δεν δημοσίευσε ΤΙΠΟΤΕ και εντούτοις μέσα σε ελάχιστες ώρες, ο θιγείς τον έστειλε στα κρατητήρια ! Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον στυγνό διώκτη του τύπου: ενώ για τον κο Βαξεβάνη, λέει ότι «δεν στάθηκε η αφορμή να γίνει το βήμα συκοφάντησης μίας απλής οικογένειας» (αν και ισχύει το ακριβώς αντίθετο), για τον Βραχιολίδη λέει ότι στάθηκε η αφορμή να δυσφημιστεί η οικογένειά του!!! Είπαμε, τετράγωνη λογική!
      2. Ο Βαξεβάνης δημοσίευσε εν γνώσει του στο περιοδικό του την –φερόμενη- λίστα Λαγκάρντ. Αντιθέτως ο Βραχιολίδης δεν δημοσίευσε κανένα σχόλιο αλλά το σχόλιο αυτό δημοσιεύτηκε από την Google από ανώνυμο σχολιαστή και χωρίς την ευθύνη του Βραχιολίδη!
      3. Ο Βαξεβάνης  ανέλαβε να σηκώσει στις πλάτες του ένα φορτίο ευθύνης που του αναλογεί 100% . Αντιθέτως, ο Βραχιολίδης οδηγήθηκε στην φυλακή για κάτι που δεν έγραψε ο ίδιος. Ο εκδότης του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΉ» φορτώθηκε όλη την ευθύνη αγνώστου δράστη, γιατί έτσι το ήθελε ο μηνυτής του! Όπως έγραψε  ο συνάδελφος δημοσιογράφος  Δημήτρης Παπαγεωργίου στην Ελεύθερη Ώρα, είναι σαν έναν άγνωστο, που στον τοίχο μιας πολυκατοικίας γράφει με σπρέι  συνθήματα σε βάρος ενός τρίτου και ο τρίτος αυτός κάνει μήνυση στον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας! Αυτό ακριβώς έκανε και  μηνυτής  του Βραχιολίδη! Αντί να βρει τον άγνωστο που θεωρεί ότι τον εξύβρισε και τον δυσφήμισε, μήνυσε κατευθείαν τον διαχειριστή του blog!!!!   Ενώ είχε την δυνατότητα να απευθυνθεί στην google και να αναζητήσει το ip και το e-mail του δράστη, μέσα σε ελάχιστες ώρες από την ανάρτηση, μήνυσε τον διαχειριστή του blog!!!

H ομοιότητα της περίπτωσης Βαξεβάνη και Βραχιολίδη έγκειται στο ότι δύο δημοσιογράφοι διώκονται και σύρονται με χειροπέδες στα δικαστήρια και στα κρατητήρια, για αδίκημα διά του τύπου. Δύο κατά τεκμήριο αντιμνημονιακοί εκπρόσωποι του τύπου, σε χρόνο ρεκόρ αλυσοδένονται  για να καθίσουν  στο σκαμνί του αυτοφώρου δικαστηρίου. Προφανώς είναι τα νέα ήθη της μνημονιακής Ελλάδας. Ποιος αμφιβάλλει ότι μπορεί να έχουν δοθεί εντολές να μπουζουριάζονται με συνοπτικές διαδικασίες συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι; Διότι εάν δει κανείς την μήνυση των μηνυτών μας, είναι εξωφρενικό αυτό που συνέβη στον Βραχιολίδη.
Και όμως, ενώ ο Τσοχατζόπουλος ή ο Γιαννίκος (του ALTER) συνελήφθησαν χωρίς να τους αγγίξει ούτε ένας αστυνομικός, τον Βραχιολίδη τον αλυσόδεσαν για ένα σχόλιο που δεν ήταν δικό του και το είχε ήδη αφαιρέσει από το blog του. Υπ’ αυτή την έννοια υπάρχει ομοιότητα στις περιπτώσεις Βαξεβάνη-Βραχιολίδη.  

Κατά τα άλλα,  ο Βραχιολίδης ούτε ντρέπεται ούτε έχει να φοβηθεί τίποτε. Άλλος είναι αυτός που δεν θα έχει μούτρα να κυκλοφορεί από ‘δω και στο εξής σε Χολαργό-Παπάγου. Άλλος θα είναι ο δακτυλοδειχτούμενος. Όχι πάντως ο Βραχιολίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου