Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ



Η Γραμματέας της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού Ερρικέτη Νόνικα, μας έστειλε την παρακάτων πρόσκληση που αφορά θεατρική παράσταση την οποία έστειλαν σε γονείς και σχολεία τωνδύο πόλεων ΄λωστε τα σχολεία να την παρακολουθήσουν στα πλαίσια της επιμορφωτικής τους δράσης.



“Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο”

Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο είναι μια ιστορία δανεισμένη από τη λαϊκή προφορική παράδοση της Ιαπωνίας. Πρόκειται για μια παράσταση για παιδιά και εφήβους που μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα της. Μέσα από τα μηνύματα της παράστασης θελήσαμε να αντλήσουμε και τη θεματική του πολέμου που είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας, και να πραγματευτούμε τις συνέπειες που αυτός αποφέρει.
Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους, και δεν σταματούν να θέτουν ατελείωτα ερωτήματα πάνω σε θέματα υπαρξιακά και κοινωνικά. Όσοι είχαμε την ευλογία να υπάρξουμε γονείς το ξέρουμε καλά, ακόμα και όσοι δεν είμαστε γονείς σίγουρα θυμόμαστε την πρώτη φορά που σαν παιδιά ήρθαμε αντιμέτωποι με την έννοια του θανάτου. Πώς λοιπόν μιλάς σε ένα παιδί για την ματαιότητα του πολέμου? Πως του εξηγείς το παράλογο? Το παράλογο δεν εξηγείται, δεν μπορεί να λεχτεί, οι διαστάσεις του είναι πέρα από τη λογική. Όμως μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά μας ιστορία, να τους λέμε την αλήθεια και πάνω απ΄ όλα να τους εμφυσήσουμε ιδανικά ανώτερα, αξίες διαχρονικές, έτσι ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι από εμάς, και να δημιουργήσουν έναν κόσμο ειλικρινή, αληθινό και υγιή.
Έτσι και το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο ευαισθητοποιεί τα παιδιά μιλώντας για την αγάπη, την επιμονή, την πίστη, τη δυναμικότητα, την υπομονή, το κουράγιο και το θάρρος της ψυχής. Καθώς και για την κάθαρση. Η Αγάπη όλα τα μπορεί. Άλλωστε τι θα ήμασταν χωρίς αγάπη?
Πρόκειται για μια παράσταση πειραματικού θεάτρου σκιών με τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς, σε συνδυασμό με προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα και με ζωντανή αφήγηση και ηλεκτρονική μουσική.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε και βίντεο της παράστασης στο youtube:
καθώς να δείτε και περαιτέρω φωτογραφίες online:
Επισκεφτείτε την ειδική για εκπαιδευτικούς ομάδα μας στο facebook (κλικ εδώ) και τη γενική ενημερωτική μας σελίδα (κλικ εδώ) προκειμένου να μας γνωρίσετε και να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη γενικότερη δράση, δουλειά και αισθητική μας. Ακολουθήστε μας στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού, της φαντασίας, της κούκλας και της σκιάς!
Η παράσταση παρουσιάζεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο black box του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (Πειραιώς 206), http://www.mcf.gr/ καθώς και στο QUILOMBO CENTRO CULTURAL
(Σερβίων 10 και Λ. Αθηνών, Ακαδημία Πλάτωνος), www.quilombo.gr
Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπ. Παιδείας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου