Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΜΕΡΓΟΣ: "Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΣ". ΠΑΜΕ ΓΙΑ 300 ΚΑΘΑΡΑ

mergos
ΤΙ ΜΕΡΓΟΣ ΤΙ ΜΟΥΡΓΟΣ
Νέο «ψαλίδι» στον κατώτατο μισθό προανήγγειλε (;) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, μιλώντας σε εκδήλωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.
«Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα» είπε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις έρχονται λίγες ημέρες πριν από την άφιξη της τρόικας η οποία έχει θέσει κατ' επανάληψη την μείωση του κατώτατου μισθού. «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.
Μάλιστα για να τεκμηριώσει την άποψη του παρέθεσε συγκριμένα στοιχεία που έδειχναν τον κατώτατο μισθό σε χώρες του ΟΟΣΑ. «Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή».
Παράλληλα σημείωσε ότι «υπάρχει φως στο τούνελ» επικαλούμενος στοιχεία που δείχνουν τη δημιουργία πλεονάσματος και τη μείωση των ελλειμμάτων.
ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει θέμα κατώτατου μισθού
Οι παραπάνω αναφορές έχουν ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με το υπουργείο Οικονομικών να προχωρά σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι: "Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat.
Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού".
Βρούτσης: Θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα ο κατώτατος μισθός
Σε προσπάθεια ανασκευής των δηλώσεων του Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών προχώρησε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού.
"Ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα κρατηθεί στα επίπεδα που είναι σήμερα μέχρι το τέλος του προγράμματος", σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου