Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Αγαπητέ κ. Βραχιολίδη,

Επί του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα σας την Παρασκευή 8/2/2013, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής :

Η πρόταση της Δημοτικής Συμβούλου, κ. Αθανασάκου που αφορούσε  την καθιέρωση επίσημου τρισάγιου για τους τρείς Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν ηρωικά εκτελώντας το καθήκον τους στη βραχονησίδα Ίμια με ταυτόχρονη σιγή ενός λεπτού, δεν συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της 7/2/2013, πρώτον διότι δεν θα ήταν σωστό να λάβουμε μια τέτοια απόφαση χωρίς την συγκατάθεση των οικογενειών των Πεσόντων και δεύτερον δεν είθισται στα δημοτικά συμβούλια, εν όψει εθνικών επετείων και ιστορικών γεγονότων όπως το συμβάν των Ιμίων, να τηρείται ενός λεπτού σιγή.

Όπως γνωρίζετε εξάλλου, ο τέως Δήμος Παπάγου κατά το παρελθόν έχει τιμήσει με την δέουσα επισημότητα και σοβαρότητα τους τρεις Ήρωές μας , ανεγείροντας προς τιμήν Τους  μνημείο στο κηποθέατρο Παπάγου και διοργανώνοντας το 2006 στο Μέγαρο Μουσικής, πανηγυρική εκδήλωση μνήμης για τα 10 χρόνια από τα γεγονότα των Ιμίων.

Τέλος, η σημερινή Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Υποναύαρχος Ε.Α κ. Βασίλης Ξύδης και εγώ προσωπικά, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα και δεν είναι στις προθέσεις μας η προβολή ανεξίτηλων ιστορικών γεγονότων για σκοπούς  αντιπαράθεσης και δημιουργίας εντυπώσεων.

Διατελώ πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επιθυμείτε.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Νίκος Γ. Κουκής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου