Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ...ΑΣΣΑΝΤ!


erdo-ompa

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΗΠΑ;;;
Με μία ρητορική που πλησιάζει σε αυτή που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για μη φιλικά καθεστώτα (Ιράν, Β.Κορέα κλπ) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Τ.Κέρι καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης Ερντογάν για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις, ρίχνοντας "λάδι στη φωτιά" που έχει ανάψει από το Σάββατο. Και όχι μόνο αυτό: Ζήτησε και έρευνα για τα γεγονότα σε βάρος της κυβέρνησης και του τρόπου που αντιμετώπισε τις διαδηλώσεις!
«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών και πλήρης αυτοσυγκράτηση από πλευράς αστυνομικών δυνάμεων. Δεν προτίθεμαι να παρέμβω στα εσωτερικά της Τουρκίας αλλά οι δηλώσεις μου πρέπει να εκληφθούν ως ένδειξη του ενδιαφέροντος που δείχνουν οι ΗΠΑ για αυτές τις δημοκρατικές αξίες.» δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι και συνέχισε:
«Εκφράζω τη βαθιά ανησυχία των ΗΠΑ για τον μεγάλο αριθμό τραυματιών. Ο σεβασμός στην ελευθερία του λόγου είναι βασικό στοιχεία της δημοκρατίας. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως την ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι, στην οποία περιλαμβάνεται και το δικαίωμα για ειρηνικές διαδηλώσεις, γιατί αυτά τα στοιχεία είναι βασικά για τη δημοκρατία» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρντμεντ.
Την ίδια στιγμή με επίσημη δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (δηλαδή ο ... ίδιος ο Μ.Ομπάμα), Λόρα Λούκας, τόνισε πως «πάγια θέση των ΗΠΑ είναι ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις αποτελούν κομμάτι της δημοκρατικής έκφρασης. Οι αστυνομικές δυνάμεις πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Η μακροχρόνια σταθερότητα της Τουρκίας θα είναι εγγυημένη μόνο αν διατηρήσει τις θεμελιώδεις ελευθερίες της έκφρασης, της συνάθροισης και της συνεργασίας».
Το μόνο που δεν έχουν κάνει ακόμα είναι να ζητήσουν απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που να καταδικάζει την κυβέρνηση Ερντογάν για την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων...
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου