Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Νέος διαγωνισμός έγινε για το κυλικείο στο άλσος της οδού Περικλέους, τον οποίο, όπως μάθαμε κέρδισε ο κ. Δημήτρης Ρίζος.
Μετά από αυτό, το κυλικείο ανοίγει εντός των ημερών. 
Στο μεταξύ λάβαμε επιστολή από τον κ. Γιώργο Καραϊνδρο ο οποίος φαίνεται γνωρίζει τα πράγματα από πολύ κοντά. Μέσα από την επιστολή που μας έστειλε, μπορείτε να δείτε όλο το στόρυ της υπόθεσης "κυλικείο" Προσέξτε δε το σημείο όπου λέει ότι τον διαγωνισμό κέρδισε ο "ορκισμένος εχθρός του Δημάρχου" Ξύδη. Ποιος είναι αυτός; Ο Δ. Ρίζος; Εμείς γνωρίζουμε ως "ορκισμένους εχθρούς" τον Νικολάου, τον Νίκο Μαγδαληνό και τον Πρίαμο Αθανασίου! Έχει καμία σχέση ο Ρίζος με τα ονόματα αυτά; 
Διαβάστε την επιστολή:

 ΤΟ ¨ΠΡΟΒΛΗΜΑ” ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΦΕ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Tις τελευταίες ημέρες εγώ και πολλοί συνδημότες μου ακόμα φαντάζομαι, ενοχλούν με τα τηλέφωνα τους τον Δήμο μας για το πότε θα ανοίξει το Δημοτικό Καφέ του Χολαργού. Η τελευταία ενημέρωση που είχα σήμερα τηλεφωνικά από δημοτική υπάλληλο ήταν ότι θα ανοίξει μέσα στο μήνα. Πιθανολογώ ότι εννοούσε το μήνα Μάιο του 2013, γιατί όλες αυτές τις ημέρες έχουμε ακούσει διάφορα από υπαλλήλους του Δήμου όσον αφορά στην πολυπόθητη ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του Καφέ.
Εντός του Δημαρχείου ακούγονται πολλές και διαφορετικές εκδοχές για αυτό το θέμα χωρίς να παρουσιάζεται ποτέ κάποιος υπεύθυνος για την έγκυρη ενημέρωση μας ενώ την ίδια ώρα, σε κάθε σημείο του Χολαργού και στα “πηγαδάκια” τα οποία σχηματίζονται, από τους απορημένους με την κατάσταση συνδημότες μας, ακούγονται σημεία και τέρατα για το βρώμικο παρασκήνιο της υπόθεσης.
Ανέτρεξα λοιπόν στα τοπικά site για να αντλήσω πληροφορίες, ελπίζοντας μήπως και γίνει κάποιο θαύμα, γιατί μόνο ένα τέτοιο μας σώζει, και ανοίξει το Καφέ και μπορέσω να περάσω μερικές ώρες των διακοπών του Πάσχα μέσα στο Πάρκο του Χολαργού. Βλέπετε δεν είμαι από τους τυχερούς για να έχω εξοχικό αλλά ακόμα και αν είχα δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το επισκεφτώ λόγω της οικονομικής κατάστασης. Σκέφτηκε άραγε κανείς από τους φωστήρες του Δήμου εμάς τους μη προνομιούχους που περιμένουμε πώς και πώς την εναλλακτική λύση του Καφέ; Μάλλον όχι, άλλωστε γιατί να μας σκεφτούν. Αυτοί είναι καλά βολεμένοι και προκειμένου να παραμείνουν βολεμένοι είναι ικανοί να κάνουν κάθε είδους παρατυπία πιστεύοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει. Πιστοί οπαδοί του Δημάρχου μας ο οποίος έχοντας θεοποιήσει τον εαυτό του θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.... Έτσι λοιπόν και αυτοί ανεβαίνουν στο ίδιο καλάμι με τον Δήμαρχο και κοιτούν από ψηλά τους δημότες που τους ψήφισαν. Πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι όλοι τους άραγε πότε θα το αντιληφθούν;
Για να επανέλθω όμως στο κύριο θέμα ρώτησα, έμαθα, διαπίστωσα και τα συμπεράσματα δικά μου, που τα μοιράζομαι με εσάς αν βέβαια οι τοπικές ιστοσελίδες μου κάνουν την τιμή να δημοσιεύσουν το κείμενο.
Έγινε λοιπόν διαγωνισμός για την μίσθωση του Δημοτικού Καφέ, για το κυλικείο του Δημαρχείου μάλλον για να ακριβολογούμε, με δικαίωμα χρήσης των εγκαταστάσεων που είναι στο Πάρκο για τους καλοκαιρινούς μήνες, στις 25 Απριλίου και ώρα 10ην πρωινήν. Αν δε το γνωρίζετε είναι πιθανότατα διότι δεν ανακοινώθηκε πουθενά, ή μάλλον βγήκε στη Διαύγεια, ξέρετε το site που λέει “διαφάνεια στο κράτος” στις 29.04.2013!!!! ναι ναι, 4 ημέρες αφού είχε γίνει ο διαγωνισμός, και αφού οι ενέργειες των ενδιαφερομένων για ταξίδια τύπου back to the future δεν καρποφόρησαν. Στο διαγωνισμός της 25ης Απριλίου παρουσιάστηκε ένας και μόνο ένας για ένα μαγαζί φιλέτο, και αυτός μάλλον κατά λάθος, ενώ μία εταιρεία ακόμα κατέθεσε εκπρόθεσμα τα δικαιολογητικά της!!! (μάλλον δε θα είναι σοβαρή εταιρεία, φυλάξτε το αυτό ).
Μαζεύτηκαν λοιπόν τρεις κι ο κούκος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 1.000 Ευρώ ήταν η τιμή εκκίνησης, 1.050 έδωσε ο άνθρωπος, μόνος του ήταν πόσα να έδινε, θα τον έλεγαν και ....... μετά, και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Αλλά όχι, γιατί κάπου εκεί άρχισε η ανάκριση, πού βρήκε την προκήρυξη, ποιός του την έδωσε και γιατί παρουσιάστηκε και πώς τόλμησε να περάσει το κατώφλι του Δημαρχείου και ποιές δυνάμεις κρύβονται πίσω του....
Γνωστός “δημοσιογράφος” , εκδότης, οικολόγος της περιοχής, ο κούκος που λέγαμε πιο πάνω, φώναζε και χτυπιόταν να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός (σημ. Μια φορά άγονος, δύο φορές άγονος, τρεις και απ ευθείας ανάθεση λέει ο Νόμος) και αφού ανακάλυψε ποιος κρύβεται από πίσω, πήγε για παγωτό σε γνωστό παγωτατζίδικο της Περικλέους. Ακολούθησε και η παρέα του λίγο πιο μετά, και όλοι μαζί χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο, για το πως την πατήσανε έτσι!!!! Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι αυτός ο χριστιανός ο οποίος παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό ως μόνος συμμετέχων τους χάλασε τη δουλειά, την οποία τεχνιέντως είχαν στήσει, αλλά για κακή τους τύχη στράβωσε.
Συνεδριάζει λοιπόν η Οικονομική Επιτροπή για να επικυρώσει το αποτέλεσμα, ΟΧΙ λένε δε μας κάνει το ποσό, θέλουμε παραπάνω. Αφού ήθελες παραπάνω ρε φίλε γιατί δεν έβαζες την τιμή εκκίνησης εκεί που ήθελες να τελειώνει το θέμα. Να ανοίξει και το έρμο το Καφέ μια ώρα γρηγορότερα. Τώρα θυμηθήκατε ότι τα 1.050 Ευρώ είναι λίγα. Λίγα σε σχέση με τι; Με τι το συγκρίνετε; Με τα 13.000 του προηγούμενου μισθωτή; Υπάρχει αλήθεια κάποιος από όλους αυτούς ο οποίος να πιστεύει ότι με τη σημερινή οικονομική κρίση είναι δυνατόν για έναν επιχειρηματία να δώσει τα πολλά λεφτά που αυτοί περιμένουν.
Εκτός πάλι αν δεν τους ενοχλούν τα 1.050 Ευρώ αλλά το ποιος τα δίνει....
Να προσθέσω φυσικά, ότι ο Δήμος μας προέβλεψε το Kαφέ να έχει χαμηλές τιμές σε αρκετά είδη, στo πλαίσιo της κοινωνικής του πολιτικής για τις ασθενέστερες τάξεις. Με ξένα λεφτά βέβαια αλλά δεν έχει σημασία. Ας πάει να κόψει το κεφάλι του αυτός που θα το πάρει αν ο καφές του κοστίζει 1,20. Αυτός 1,00 Ευρώ θα τον πουλάει. Δεν σκεφτόμαστε το κέρδος εμείς, μόνο τον δημότη, αλλά τα 1.050 λίγα. Λες και οι προηγούμενοι που δίναν πολλά, είδαμε προκοπή εμείς!!! Ούτε το πάρκο που τους αποφέρει τόσα χρήματα δεν μπορούν να συμμαζέψουν. Βλέπε καθαριότητα, συντριβάνι- έλος, φωτισμοί, καλλωπισμός και τόσα άλλα που βλέπουμε εμείς που περνάμε καθημερινά από εκεί. Αλλά μάλλον το πάρκο είναι σε λάθος περιοχή!!! Μπορεί αν ήταν λίγο πιο πέρα, προς την Κατεχάκη να ήταν κουκλί…
Πίσω πάλι στον διαγωνισμό, γιατί το διάβασα και αυτό το παράλογο. Άκουσον- άκουσον, δεν επιτρέπεται λέει πλειοδοτικός διαγωνισμός με έναν πλειοδότη!  Ναι, το είδα σε άρθρο ενός δημοτικού μας συμβούλου - ο Θεός να το κάνει. Δηλαδή εάν σε έναν τέτοιο διαγωνισμό δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος ενδιαφερόμενος τότε τι θα γίνει. Θα τραβήξουν κάποιον με το ζόρι σώνει και καλά για να υπάρχουν περισσότεροι του ενός συμμετέχοντεςΠου νομίζουν ότι τα λένε αυτά; Αν τα πιστεύουν έχουν το ακαταλόγιστο, εάν δεν τα πιστεύουν και μας κοροϊδεύουν ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.
Θα μπορούσε βέβαια να έχει και δίκιο ο άνθρωπος αν οι Νόμοι του Κράτους μας είναι διαφορετικοί στην Περικλέους 55. Τέλος πάντων, και για να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία -πάνω απ όλα- αποφάσισαν να επαναληφθεί ο διαγωνισμός 10 ολόκληρες μέρες μετά τον προηγούμενο που δεν μας άρεσε. Χρόνος αρκετός για να μαζευτεί κόσμος και κοσμάκης. Δύο ντοσιέ χαρτιά χρειάζονται αλλά ο χρόνος αρκετός. Μερικοί κακεντρεχείς βέβαια θα πούνε ότι στο δεκαήμερο αυτό μεσολαβούσαν 8 αργίες, αλλά και πάλι ο Νόμος είναι Νόμος, και το προάστιο μας είναι γεμάτο με εραστές της νομιμότητας.
Η δουλειά βέβαια κάπου βρώμισε, και από το πουθενά μαζεύτηκαν 7-8 νοματαίοι, οι περισσότεροι χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, αφού ήταν αδύνατο να μαζευτούν σε τόσο λίγο χρόνο. Επαγγελματίες και άσχετοι γύρω από την στρογγυλή τράπεζα για να πάρουν το καφέ με το χιλιάρικο. Η εκπρόθεσμη πράσινη εταιρεία δεν έπαιξε στο παιχνίδι μέχρι τέλους γιατί άλλα περίμενε και άλλα βρήκε, ο πλειοδότης του πρώτου διαγωνισμού σκεφτόταν τι δουλειά έχω εγώ πάλι εδώ αφού κερδισα πριν το Πάσχα, και τελικά Ανάσταση έκανε ο ορκισμένος εχθρός του Δημάρχου μας, που βέβαια θα παρουσιαστεί όταν όλα θα έχουν τελειώσει. Θα παρουσιαστεί νικητής αφου έπαιξε το παιχνίδι καλύτερα από όλους και μπράβο του.
Και όταν συναντηθόυνε στο καφέ, αν πάει ποτέ εκεί ο Δημαρχός μας, θα έχουμε εικόνες του στυλ “Κώστα μου, Αντρέα μου”, περασμένα ξεχασμένα όλα, καμιά ψήφος άμα περισσέψει κατά εδώ καλοδεχούμενη, και τα χρέη σας, το χειμώνα στο χιόνι, και όλοι ευχαριστημένοι.
Έχω την γνώμη, όπως και πολλοί άλλοι νομίζω, ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιος πήρε το Καφέ, αρκεί να είναι το Καφέ που ξέρουμε τόσα χρόνια, και επί Δήμου και επί ιδιώτη. Όποιος πάει να αλλάξει τον χαρακτήρα του θα βρει μπροστά του πολλούς από εμάς.
Κύριε Δήμαρχε ας πρόσεχες, σε λάθος περίοδο αρρώστησες, και περαστικά σου
Γ.Κ.
Υ.Γ. Κύριε καινούριε πλειοδότη, φτιάξε σε παρακαλώ το δάπεδο στο Δημοτικό Καφέ, γιατί μάλλον θα χάσουμε κανένα παιδί φέτος εκεί. Δες τί μπορείς να κάνεις και με το συντριβάνι γιατί αποτελεί αηδιαστικό θέαμα έτσι όπως το κατάντησαν. Κι αν είναι ακριβό το project δεν πειράζει, κοινωνική πολιτική είπαμε ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου