Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΔΥΟ ΓΝΩΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΜΕΞΙΚΟ)

MEXICO
Ένοπλοι εκτέλεσαν δύο γιους δύο γνωστών δημοσιογράφων στην πόλη Τσιουάουα, στο βόρειο Μεξικό.
 Ήταν οι γιοι του Νταβίντ Πάραμο, γνωστού οικονομικού συντάκτη που παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή, εμφανίζεται στο TV Azteca και υπογράφει μια στήλη σε μια εφημερίδα εθνικής κυκλοφορίας, και ο γιος της Μάρτα Γκονσάλες, αρχισυντάκτριας της τοπικής εφημερίδας El Peso.
Οι Αλφρέδο Πάραμο, 20 ετών, και Ντιέγκο Πάραμο, 21 ετών, δολοφονήθηκαν νωρίς το Σάββατο αφού καταδιώχθηκαν στο δρόμο από ένοπλους που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο, είπε ο εκπρόσωπος, Κάρλος Γκονσάλες.
Επίσης, η αστυνομία ανακάλυψε επτά πτώματα αφημένα σε προάστιο της Σιουδάδ δε Μέχικο, της πρωτεύουσας της χώρας.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι έκαναν εκεί», είπε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Κάρλος Γκονσάλες και συνέχισε: "Φαίνεται όμως πως οι δολοφονίες δεν σχετίζονται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες των γονέων τους».
Οι Μεξικανοί δημοσιογράφοι συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο εκτελεστών των καρτέλ των ναρκωτικών, αν γράφουν για την δράση τους. Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists, CPJ), μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, υπολογίζει ότι 25 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 1992.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου