Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ (12 Μαϊου)!




Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μία ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε το προσφιλέστατο και πολυαγαπημένο πρόσωπο της ζωής του κάθε ανθρώπου, τη Μητέρα μας.

Εκείνο το πρόσωπο για το οποίο όλοι οι λαοί, μα ειδικά οι Έλληνες, έχουν γράψει τραγούδια, ποιήματα, λογοτεχνικά έργα και έχει γίνει γενικότερα πηγή έμπνευσης για  όλους.

Φέτος το μυαλό μας πηγαίνει σε εκείνες της μητέρες  που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Τις άνεργες μητέρες  και τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών που προσπαθούν με κόπο και υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να μη λείψει το παραμικρό από την οικογένεια τους. Τις εργαζόμενες μητέρες, οι οποίες ακροβατούν μεταξύ οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την δουλειά τους, αφού είναι τα πρώτα θύματα σε περίπτωση απολύσεων. Τέλος, το μυαλό μας πηγαίνει και στις μέλλουσες μητέρες, στις νέες γυναίκες που η κρίση τους προβληματίζει και πολλές φορές τους εμποδίζει να γευτούν την μεγαλύτερη χαρά, αυτή της μητρότητας.

Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε δίπλα στις μητέρες μέσα από τις κοινωνικές δομές που υπάρχουν ή έχουμε δημιουργήσει (Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Πολυϊατρεία στου Παπάγου και στο Χολαργό, κ.α) αλλά και άλλες που σύντομα θα  δημιουργηθούν (Κουζίνα για όλους, κ.α.).

Θα κλείσω το παρόν μήνυμα με έναν στίχο που είναι χαραγμένος στο ορειχάλκινο άγαλμα της Μάνας που βρίσκεται στην Πλατεία Άρεως στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Τρίπολη, και πιστεύω ότι εσωκλείει όλο το νόημα της μητρότητας και του σεβασμού που πρέπει να απολαμβάνει εκείνη από όλους μας. Γράφει : «… κι έγινες πανέμορφη μάνα, ο αρχάγγελος της ζωής μας».

Τη σημερινή ημέρα ας αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον «Αρχάγγελο της ζωής μας» και ας σταθούμε δίπλα σε όλες τις μητέρες του κόσμου και ιδιαίτερα της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος
 Βασίλειος Ξύδης
Υποναύαρχος ΠΝ εα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου