Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΟΝ ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ!

Δείτε ξεφτίλα κι από' δω κι' από κει! Ο μεν χοντρέλας Μπένι είναι αυτός που συνεννοήθηκ με το λαμόγιο Γιούνκερ να "σφάξουν" σε μια βραδιά τις αποταμιεύσεις των μικροομολογιούχων, ο δε Γιούνκερ είναι αυτός που φέρεται να έδωσε την εντολή για το ...κούρεμα! Τα είχαν κάνει πλακάκια οι δύο τους και άρπαξαν ως κοινοί απατεώνες τους μόχθους μιας ζωής των βιοπαλαιστών! Πώς να μην αγκαλιάζονται και να μην φιλιούνται; Στην ίδια συνομοταξία ανήκουν. Ο Μπένι και ο Σαμαράς στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους τον Γιούνκερ για να βγει Πρόεδρος της Commission. Kαι τώρα πάνε να τον πετάξουν έξω για εμπλοκή του στο σκάνδαλο LuxLeaks
 Δείτε το ρεπορτάζ από το euro2day.gr
Συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 76 βουλευτών που ζητούν παραίτηση του Jean-Claude Juncker. Πρωτοβουλία από τα ευρωσκεπτικιστικά και ακροδεξιά κόμματα. Την επόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία.
Πρόταση μομφής κατά Juncker λόγω LuxLeaks-Την επόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για το αν πρέπει να παραιτηθεί ο Jean-Claude Juncker από τη θέση του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο LuxLeaks.



Όπως μεταδίδουν οι F.T., η κίνηση ήρθε μετά την υπογραφή πρότασης μομφής από 76 ευρωβουλευτές, με πρωτοστάτες το βρετανικό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Φάρατζ και το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν. Εκτός από τα δύο κόμματα, την πρόταση έχουν υπογράψει βουλευτές του ιταλικού Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λίγκας του Βορρά, του ολλανδικού Κόμματος της Ελευθερίας του Γκερτ Βίλντερς, καθώς και των ακροδεξιών κομμάτων της Αυστρίας και της Σουηδίας.
Πρωτοβουλία για την υπογραφή πρότασης μομφής ανέλαβε και η αριστερή ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το όριο του 10% των 751 βουλευτών και αποφάσισε να μην στηρίξει την προσπάθεια των ακροδεξιών αντιπάλων τους.
«Ο πρόεδρος Juncker, στην πολιτική του σταδιοδρομία, δρούσε πάντα για τον πλουτισμό της χώρας του εις βάρος των Ευρωπαίων εταίρων του, περιφρονώντας την και το κοινοτικό πνεύμα που θέλει να αντιπροσωπεύει» δήλωσε ο Marco Zanni, ευρωβουλευτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.
Η πρόταση μομφής, η οποία χρειάζεται πλειοψηφία δύο-τρίτων για να περάσει, δεν αναμένεται να στεφθεί από επιτυχία, σύμφωνα με τους F.T. Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες του κοινοβουλίου, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες, στέκονται στο πλευρό του Juncker. Ωστόσο, αποτελεί σύμφωνα με τη βρετανική οικονομική εφημερίδα μια ένδειξη πως οι εκπρόσωποι των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων θα αρχίσουν να προξενούν ρήγματα στις εσωτερικές διεργασίες του μπλοκ των 28.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου