Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: "ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ"! ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ!

Η όμορφη κα Κορινθίου και η πόζα του Δημάρχου δίπλα της, τελικά είχε παρενέργειες. Όχι αυτή καθ΄αυτή αλλά σε σχέση με το ενδιαφέρον του Δήμου για τα αδέσποτα το οποίο όπως "καταγγέλλεται" θέτει σε δεύτερη μοίρα τα άτομα με κινητικά προβλήματα! Άτομα με κινητικά προβλήματα που, αν και πασχίζουν να ευαισθητοποιήσουν τις δημοτικές αρχές Παπάγου-Χολαργού για την προμήθεια ενός βαν που να δέχεται την κατάλληλη ράμπα για να μεταφέρει αναπηρικά αμαξίδια, τελικά ο Δήμος, το βαν αυτό το ετοιμάζει για τα αδέσποτα ζώα!!!
Διαβάστε την είδηση για τη μέριμνα του Δήμου για τα αδέσποτα, όπως την αναδημοσιεύουμε και πιο κάτω την επιστολή-κόλαφο που αφορά στο άτομο με ειδικές ανάγκες και στον μάταιο αγώνα που δίνει τα τελευταία 8 χρόνια, Παναγιώτη Ζώη:

Η είδηση: "...έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Νικάκη, για τις ενέργειες του Δήμου όσον αφορά στα αδέσποτα ζώα και συγκεκριμένα για την προμήθεια ειδικού  βαν για τη μεταφορά τους προς τους απαραίτητους προορισμούς, όπως ιατρεία, πανσιόν και οικογένειες  καθώς και  ειδικό εξοπλισμό εντοπισμού και φροντίδας τους.
Η επιστολή:
Όταν οι άνθρωποι εκλιπαρούν για ίση μεταχείριση με τα ζώα!!!

Με έκπληξη και πικρία, ιδιαίτερα για κάποιους που είναι παιδιά ενός κατώτερου και κινητικά ανάπηρου θεού, διαβάσαμε στη δημοσίευση του "Διπλωματικού Παρατηρητή" της 4ης Απριλίου 2015 σχετικά με την πρόθεση του Δήμου να εφοδιαστεί με ειδικό Van για την εξυπηρέτηση των αναγκών των συμπαθών τετράποδων του Δήμου μας! Η αγάπη, η προστασία και η φροντίδα μας για τα ζώα είναι πράγματι δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτισμού ! Συμφωνούμε απόλυτα !
'Όμως υπάρχει και ο Παναγιώτης ο Ζώης, ο συμπαθέστατος φίλος και συνδημότης μας, που δεν ανήκει ούτε στην κατηγορία των δίποδων ούτε στην κατηγορία των τετράποδων, γιατί η μοίρα με τα καπρίτσια της θέλησε να του στερήσει τη δυνατότητα να κινείται. Το αναπηρικό αμαξίδιό του είναι η προέκταση του κορμιού του. Και ο Παναγιώτης, όπως και πολλοί άλλοι συνδημότες μας σαν τον Παναγιώτη, έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους και συγχρόνως έχει ξεκινήσει μαχητικά, αλλά αναποτελεσματικά έναν αγώνα από το 2007 προκειμένου να ευαισθητοποιήσει κάποτε τις δημοτικές αρχές να αποφασίσουν να προμηθευτούν ένα Van ή να μετατρέψουν ένα όχημα της δημοτικής συγκοινωνίας ώστε να μπορεί να δέχεται με την κατάλληλη ράμπα και αναπηρικά αμαξίδια. Η μητέρα του, υπέργηρη πλέον, δεν μπορεί να τον εξυπηρετεί με το αυτοκίνητό της. Εξ άλλου δεν της ανανέωσαν την άδεια οδήγησης και το κόστος του ειδικού taxi στην εποχή των ισχνών αγελάδων είναι αποτρεπτικό ! Όμως ο Παναγιώτης πολύ περισσότερο από τον καθένα μας έχει την ανάγκη της μετακίνησης και το δικαίωμα να την απαιτεί ! Μου τηλεφώνησε λίγο πριν γράψω αυτές τις γραμμές και μου είπε χαρακτηριστικά "Ζητάω ίση μεταχείριση με τα ζώα κ. Κατερίνα. Γιατί δεν μπορώ να την έχω ;" !

Δεν έχω απάντηση να δώσω στον Παναγιώτη! Μήπως κάποιος από εσάς έχει  ;    

2 σχόλια:

  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Α ΣΕ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ....ΑΔΙΚΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ....ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜ ΑΡΧΗ ΔΙΟΤΙ ΛΕΕΙ Η Κ ΝΙΚΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ......ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ MONO ΝΑ ΓΛΕΝΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ, ΣΙΓΑ ΜΗ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ
    ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

    ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΣΥΜΑΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ??? ΘΑ ΣΥΜΑΠΑΡΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΟΑΘΟΥΝΤΕΣ Η ΘΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

    KATANTIA !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή