Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Η ...ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΑΣ: ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΠΑΠΑΓΟΥ! ΔΕΙΤΕ CAFE' ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ!!! ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ρεπορτάζ από τη συνεργάτη του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" 
Αλίκη Καλλή
Πλησιάζει το Πάσχα, η άνοιξη έφτασε και οι ηλιόλουστες μέρες γίνονται πιο διασκεδαστικές όταν συνδυάζονται με μια έξοδο, σε κάποιο χώρο εστίασης...

Στην περιοχή μας υπάρχει πληθώρα τέτοιων χώρων, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Γνωρίσαμε τους περισσότερους από αυτούς κάνοντας μια βόλτα και συνομιλήσαμε με ιδιοκτήτες και εργαζόμενους για θέματα, όπως η κρίση, η κίνηση στην αγορά, ποιες μέρες θεωρούνται ότι …τραβούν περισσότερο κόσμο, όπως και για τις εναλλακτικές που προσφέρει ο Χολαργός-Παπάγος για την έξοδό μας. Κατηφορίσαμε λοιπόν στην ‘’πιάτσα’’ ή την “παραλία της Μεσογείων”, όπως αρέσκονται να την ονομάζουν πολλοί, ακόμη και οι ιδιοκτήτες  τους και συναντήσαμε πρώτα το  Boogie Bar (Λ. Μεσογείων 236).

Μιλήσαμε με τον B. Χρυσανθόπουλο  ο οποίος μας είπε για την επιχείρηση:  «Νομίζω πως η κίνηση μετά τις εκλογές είναι σταθερή. Ούτως ή άλλως μπαίνει και η άνοιξη και ξανοίγει και ο καιρός και αυξάνεται η δουλειά σε όλα τα μαγαζιά. Εμείς,  πέρα από την εξυπηρέτηση, έχουμε εξαιρετική ποιότητα στα κοκτέιλ όπου διαθέτουμε και τεράστια ποικιλία, ενώ έχουμε εξαιρετική ποιότητα στον καφέ και τη σοκολάτα, αλλά και πλούσιο σνάκ. Tις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα κινούμαστε λίγο πιο δυνατά, αλλά και τις υπόλοιπες μέρες είμαστε αρκετά ψηλά. Ίσως λιγότερο Δευτέρα με Τρίτη, αλλά Τετάρτη με Πέμπτη είμαστε καλά».
Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Βookali (Λ.Μεσογείων  236)

Εκεί ο Λ. Μαντόπουλος  μας εξηγεί : «Ο κόσμος πάντα βγαίνει, δεν έχει σημασία ποια κυβέρνηση εξέλεξε ο λαός. Τώρα, όσο ανοίγει ο καιρός έχουμε λίγο περισσότερη δουλειά. Αρχικά,  προτεραιότητά μας είναι η καλή ποιότητα σε όλα τα είδη, είτε στο φαγητό, είτε στον καφέ και βεβαίως στο ποτό. Οι πρώτες ύλες είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς. Εάν αυτό είναι καλό, τότε οι πελάτες μένουν ευχαριστημένοι. Ο κόσμος έρχεται συνήθως όταν την επόμενη μέρα δεν εργάζεται,  οπότε είναι και πιο χαλαρός δηλαδή κυρίως Παρασκευή – Κυριακή. Υπάρχει μια πιάτσα εδώ γύρω. Αν ήταν το μοναδικό μαγαζί, προφανώς δεν θα μάζευε τόσο κόσμο. Συνήθως όλοι επιλέγουμε να βλέπουμε έξω κίνηση, κόσμο να περνάει, να είναι ένα μέρος διασκεδαστικό. Είναι πολύ θετικό το ότι ο κόσμος επιλέγει την περιοχή του Χολαργού για τα πιο γνωστά μαγαζιά,  όπως είναι το δικό μας και κάποια άλλα μαγαζιά εξίσου καλά. Το δικό μας  μαγαζί είναι ροκ μουσικής, κάποια άλλα δεν είναι. Δεν είναι ίδια όλα τα μαγαζιά».
Λίγο παραδίπλα βρίσκουμε το White Spoon (Λ. Μεσογείων 234).

Εκεί θα μιλήσουμε με την Α. Σταματάκη:  «O χειμώνας γενικότερα από πλευράς πελατείας εμφανίζεται σχετικά πεσμένος σε σχέση με τις υπόλοιπες εποχές. Πιστεύω πάντως ότι έχουμε μια σταθερή ανοδική πορεία συγκριτικά με τον περσινό χειμώνα. Έχουμε κέφι! Διαθέτουμε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα που δουλεύουμε μαζί πολλά χρόνια και πιστεύω ότι το πρώτο στοιχείο το οποίο επιλέγει ο κόσμος μας είναι το κέφι και μια πολύ καλή εξυπηρέτηση. Από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή βράδυ είναι πολύ δυνατές μέρες. Το ότι υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι είναι επικοινωνιακοί, ανεβάζει την περιοχή, φέρνει καινούργιο κόσμο εκτός Χολαργού και με μια καλή συνεργασία φέρνει ωραία πραγματάκια γύρω τριγύρω».
Εκεί που …τελειώνει το White Spoon …αρχίζει το Sorriso café – bar στην οδό Βεντούρη. Ένα καινούριο αλλά πολλά υποσχόμενο μαγαζί. Λίγα λόγια γι’ αυτό από τη Ι. Ζέρβα.:
«Ανοίξαμε μετά τις εκλογές και ήμασταν ικανοποιημένοι από την πελατεία. Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Το χαμόγελο, η θετική ενέργεια, οι καλές μας τιμές και η μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα μας είναι αυτά που προσφέρουμε. Κόσμο έχουμε κυρίως Παρασκευή – Κυριακή. Επίτηδες ανοίξαμε κάτι παραπλήσιο με τα υπόλοιπα μαγαζιά, γιατί έτσι δημιουργείται ένας χώρος που μπορεί ο καθένας να βρει μαγαζιά μαζεμένα και να πάει να διασκεδάσει».

Στην αντίθετη κατεύθυνση επίσης πάνω στη Μεσογείων θα δούμε το The Ritzy (Λ. Μεσογείων 242)
Εκεί θέτουμε κάποιες ερωτήσεις στον Ε. Δεληγιάννη ο οποίος απαντά: «Αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές ξεκίνησε να υπάρχει πτώση στην αγορά. Όχι μόνο στη δική μας επιχείρηση, αλλά γενικότερα και αναπόφευκτα ακολουθούμε κι εμείς αυτή την πτωτική τάση. Αναμφίβολα προσφέρουμε ποιότητα, εξυπηρέτηση, φιλικό και ζεστό περιβάλλον και τιμές ανταγωνιστικές και σύμφωνα με τις τάσεις των καιρών μας. Τώρα το χειμώνα, ο περισσότερος κόσμος έρχεται Παρασκευή – Κυριακή και πιο πολύ στις αρχές του μήνα παρά στο τέλος του, όπου έχει εξαντλήσει το μηνιαίο εισόδημά του».
Κοντοστεκόμαστε πιο δίπλα στο Θάμα. (Λ. Μεσογείων 242)  

Ένα μαγαζί «όνομα και πράγμα», όπου η Μ. Ηλιοπούλου μας διαβεβαιώνει :
«Έχουμε σταθερή άνοδο! Έχουμε τοπική κουζίνα από τη Μεσσηνία. Δεν υπάρχει άλλο μαγαζί αυτή τη στιγμή που να παρέχει τέτοια κουζίνα. Έχουμε κόσμο κυρίως Πέμπτη – Κυριακή. Είναι θετικό το γεγονός  ότι υπάρχουν αρκετά μαγαζιά στη γύρω περιοχή, αρκεί να έχουν καλή ποιότητα, γιατί έτσι δημιουργείται ένα καλό όνομα σαν γειτονιά στο χώρο εστίασης και αυτό βοηθάει όλες τις επιχειρήσεις μια και προσελκύει περισσότερο κόσμο».
Καθώς ανεβαίνουμε την οδό φανερωμένης,  στρίβουμε στο πρώτο στενό και βρισκόμαστε μπροστά  στο Τσιπουρίτο  (Αγαμέμνονος 23).

 Μοντέρνο αλλά και παραδοσιακό  το μαγαζί του Π. Ζάχαρη, με τον οποίο και συνομιλούμε :
«O κόσμος νιώθει ανασφάλεια, λεφτά δεν υπάρχουν. Παρασκευή και Σάββατο υπάρχει έντονη κινητικότητα στο μαγαζί σε αντίθεση με τις καθημερινές  που έχουν πέσει. Θέλουμε να μπαίνουμε στη θέση του πιο απαιτητικού πελάτη. Πότε δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα. Τα ο φαγητό μας είναι ιδιαίτερο, πολύ γευστικό, η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον κάνουν τον πελάτη να νιώθει οικεία. Τηρείται πάντα η αναλογία ποιότητας -  τιμής, τόσο που πολλές φορές σε κάποια πιάτα ‘’μπαίνω μέσα’’ οικονομικά».
Ξαναβγαίνουμε στην οδό Φανερωμένης και συναντάμε στα δεξιά μου το Bootleg (Φανερωμένης 8) 

 επίσης φημισμένο μαγαζί για τα κοκτέιλς του, όπως παρομοίως και το White Spoon και το Boogie. Εκεί ο Γ. Λεονιδάκης  θα μας λύσει όλες τις απορίες : «Σταθερότητα επικρατεί στο μαγαζί από άποψη κίνησης. Ξεχωρίζει σίγουρα για τα κοκτέιλ του. Την Παρασκευή και το Σάββατο παρατηρείται αύξηση της κίνησης. Είναι πολύ ευχάριστο το ότι δημιουργήθηκε μια καινούρια αγορά στο Χολαργό. Έρχεται κόσμος από άλλες περιοχές και σίγουρα είναι κάτι πολύ θετικό».
Το ρεπορτάζ  δεν σταματάει εδώ. Φεύγοντας από το τετράγωνο στην Λ. Μεσογείωνπάμε λίγο σε δύο μαγαζιά στο τέρμα των λεωφορείων στην οδό 17ης Νοεμβρίου. Και τα δύο έχουν ένα κοινό, είναι παρεΐστικα στέκια όπου τυχαίνει πολλές φορές κάτι πρωτοφανές: μια μόνο παρέα μπορεί να γεμίσει ολόκληρο το μαγαζί!
Στο Yafcafé (οδός 17ης Νοεμβρίου  126).

Εκεί πρόκειται να μιλήσω με την Μ. Αναστασίου : « Έχουμε σταθερή πελατεία, όλα εξελίσσονται ικανοποιητικά. Προσφέρουμε θερμό κλίμα παρέας και πολύ χαμηλές τιμές. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες που να προσδιορίζουν πότε προσέρχεται περισσότερη πελατεία και πότε όχι. Όταν υπάρχει κινητικότητα στην εγχώρια αγορά είναι σίγουρα κάτι θετικό και δίνει στον κόσμο τη δυνατότητα της επιλογής. Δεν επηρεάζεται το μαγαζί μας , όσα παρόμοια μαγαζιά και αν ανοίξουν, γιατί πάντα προσπαθούμε να διαφέρουμε και τα καταφέρνουμε καλά.  Σίγουρα υπάρχει κρίση αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και άνθιση στους χώρους εστίασης. Για να μπορέσει να επιβιώσει ένα μαγαζί πρέπει να προσφέρει όσο το δυνατόν ανταγωνιστικότερα προϊόντα».
Λίγο πιο πάνω  θα βρούμε τον Ν. Δεληγιάννη από το Roadway 05 (Δοιράνης 5)


ο οποίος θα μου πει για την επιχείρησή του: «Όταν χειμωνιάζει πάντα υπάρχει πτωτική διάθεση. Αυτό, μαζί με την οικονομική κρίση αποτελεί κακό συνδυασμό για τις επιχειρήσεις. Σίγουρα, όταν ανοίγει ο καιρός, ο κόσμος βγαίνει περισσότερο. Εμείς προσφέρουμε πάντα ένα ζεστό περιβάλλον, εξαιρετικά καλές τιμές και ποιότητα. Οι παρέες είναι αυτές που γεμίζουν το μαγαζί. Από Δευτέρα έως Κυριακή υπάρχει προσέλευση. Ευτυχώς που αυξάνονται τα μαγαζιά στο Χολαργό και δημιουργούνται στέκια που μέσα σε τρία μόλις χρόνια ανέβασαν την περιοχή. Ο κόσμος έρχεται από παντού»!
Ας μην ξεχνάμε όμως το Blue Peach, ένα μαγαζί με πάνω από 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας ! (25ης Μαρτίου 5).

Εκεί ο Γ. Καραφλιάς   μας  λέει : «Είναι σταθερή η δουλειά μας, ωστόσο μια μικρή άνοδος παρατηρήθηκε το Μάρτιο. Το ύφος του μαγαζιού, η ιδιαίτερη μουσική και το γεγονός ότι δραστηριοποιείται στο χώρο εδώ και 20 χρόνια, το κάνουν να υπερέχει. Αυτό βέβαια οι πελάτες θα το κρίνουν καλύτερα. Γεμίζει τις Παρασκευές και τα Σαββατόβραδα, αλλά και τις Κυριακές το μεσημέρι. Σίγουρα, το ότι ανοίγουν νέα μαγαζιά είναι ευχή όλων. Ο ανταγωνισμός φέρνει ποιότητα στις παροχές».
Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος  PiuVerde που βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία στο άλσος Παπάγου (Στρ. Αλ. Παπάγου).


Εκεί ο Χ. Φυσερός θα μας εξηγήσει: « Είμαστε σταθεροί. Βέβαια, ο κόσμος είναι λίγο φοβισμένος … Εμείς ωστόσο προσφέρουμε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, το οποίο βασίζεται στο χώρο που διαθέτουμε. Ένας χώρος μες το πράσινο, μέσα  στο άλσος, που σου δίνει σίγουρα την αίσθηση πως βρίσκεσαι εκτός Αθήνας, κάπου στην εξοχή. Έτσι, αλλάζουμε τη διάθεση  προς το καλύτερο, ακόμη και στους… φοβισμένους!  Το μαγαζί γεμίζει από Παρασκευή  έως  Κυριακή, αλλά και κάποιες Πέμπτες. Το να υπάρχουν και άλλοι χώροι εστίασης στο Χολαργό, εμάς στου Παπάγου μας αναγκάζει να γίνουμε καλύτεροι, να μην είμαστε μονοπώλιο., Σσίγουρα έτσι διαφημίζεται ολόκληρη η περιοχή».

4 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ .............ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ..............ΑΛΛΗ ΟΡΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ .........!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΠΑΠΑΓΟΥ , ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφος γλαφυρός λόγος, ακριβής και παραστατική περιγραφή των μαγαζιών εστίασης στην περιοχή Παπάγου-Χολαργού, που προσφέρονται για χαλάρωση και διασκέδαση!! Το κείμενο θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό για την επιλογή cafe, bar, και εστιατορίων ανάλογα με τα γούστα και το πορτοφόλι του καθενός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και θα βγουμε και δεν πειραζει να συμβαλλουμε στην αναπτυξη της γειτονιας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή