Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΛΕΙΟΥΣ

Το παλιό σχολείο της οδού Κλειούς στον Χολαργό
Περιφράχθηκε (επιτέλους!) από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, ύστερα από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής

Δελτίο Τύπου
Στην οδό Κλειούς 8, στον Χολαργό, υπάρχει ένα παλιό  σχολικό κτίριο, ιδιοκτησίας των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), το οποίο έχει εγκαταλειφτεί από πολλών ετών  και πλέον ...

παρουσιάζει εικόνα ερειπίου. Η κατάσταση του κτιρίου αυτού δημιουργούσε μια επικίνδυνη κατάσταση, αφενός λόγω της συγκέντρωσης ατόμων με παραβατική συμπεριφορά αφετέρου διότι έχει γίνει εστία μόλυνσης για την περιοχή. Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι το οικόπεδο αποτελεί χώρο συγκέντρωσης  μικρών παιδιών που παίζουν και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή είτε να τραυματιστούν είτε να μολυνθούν απόεπικίνδυνα αντικείμενα.
Τον Οκτώβριο του 2014, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Χρύσα Παρίση επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της ΚτΥπ Α.Ε, προκειμένου να συζητήσουν την επίλυση θεμάτων που αφορούσαν σε σχολικά κτίρια του Δήμου.Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το πρόβλημα του σχολείου της οδού Κλειούς. Η πρόταση του Δήμου, η οποία έγινε δεκτή από την ΚτΥπ Α.Ε. ήταν,καταρχήν η περίφραξη-ασφάλιση του ακινήτου και στη συνέχεια η ανέγερση μιας νέας σχολικής μονάδας στο εν λόγω οικόπεδο.
Ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις και επικοινωνίες από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, σε μια από τις οποίες, τον περασμένο Μάιο, της παρουσιάστηκαν και τα σχέδια του νέου σχολείου. Στις 12 Ιουνίου 2015 έγινε συνάντηση  κλιμακίου μηχανικών της ΚτΥπ Α.Ε στο γραφείο του Δημάρχου, για την ενημέρωσή τους, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασαν και πάλι τα σχέδια της νέας σχολικής μονάδας. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη, μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, στο οικόπεδο και το εγκαταλειμμένο κτίριο προκειμένου να γίνουν κάποιες μετρήσεις και να ληφθούν φωτογραφίες του ακινήτου. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΚτΥπ Α.Ε αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα της καταστάσεως και υποσχέθηκαν ότι θα μεριμνούσαν για την ασφάλιση του οικοπέδου.

Κατά τη διάρκεια του θέρους έγινε και νέα συνάντηση του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου Παιδείας στο γραφείου του Προέδρου της ΚτΥπ Α.Ε. , όπου τέθηκε εκ νέου το πρόβλημα και παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων δόθηκε η υπόσχεση ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί άμεσα. Τελικά, στα μέσα Σεπτεμβρίου έγινε από συνεργείο της ΚτΥπ Α.Ε. η περίφραξη του οικοπέδου, δίνοντας λύση στους κινδύνους που υπήρχαν όπως αναφέρθηκε στην αρχή. Απομένει πλέον να υλοποιηθεί η υπόσχεση της ΚτΥπ Α.Ε. για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας, ένα θέμα που αποτελεί ήδη αντικείμενο κύριου ενδιαφέροντος για τον Δήμο.



1 σχόλιο: