Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΑΥΡΙΟ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ!

Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας το πρωί στο MEGA....

Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «σπάσουν κάποια υπουργεία», κάτι που θα αποφασιστεί έως το μεσημέρι, όπως είπε.

Ερωτηθείς, σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος τη θέση του προέδρου της Βουλής, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Δεν έχουμε κάνει συζήτηση για την ώρα. Για την ώρα σχεδιάζουμε το κυβερνητικό σχήμα, όχι τα πρόσωπα, τα κελύφη κ.λπ. Μετά την εμπειρία του επταμήνου, κάποια υπουργεία μπορεί και πρέπει να μείνουν μόνα τους. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Μέχρι το μεσημέρι θα έχει κλείσει κι αυτό».

Για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι δεν έχει αντιληφθεί να «αναμένονται δραστικές διαφοροποιήσεις».

Όπως σημείωσε, η ορκωμοσία των μελών του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, από τις 10:00 έως τις 10:30, προκειμένου στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.
Τα ονόματα

Τα βασικά υπουργεία σε μεγάλο βαθμό έχουν “κλειδώσει” ωστόσο το θέμα του Προέδρου της Βουλής αφήνει ακόμη ανοιχτές κάποιες θέσεις σε κορυφαία υπουργεία.

Οι καραμπόλες φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν... κάτσει και έτσι τα ονόματα των κυρίων Δραγασάκη, Βούτση, Βίτσα και Σκουρλέτη... παίζουν σε τρία υπουργεία, αλλά και στη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Έτσι αν ο κ. Δραγασάκης δεν αποδεχθεί την πρόταση για το προεδρείο (που μάλλον έτσι θα γίνει) επιμένοντας ότι θα ήθελε να αναλάβει ένα υπουργείο, τότε όλοι δείχνουν προς το μέρος του Ν. Βούτση και τοποθετούν τον Πάνο Σκουρλέτη στο Εσωτερικών...

Μόνο βέβαιο για πολλούς το ότι ο Πάνος Καμμένος ζήτησε και ξαναπήρε το Άμυνας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως φαίνεται θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτές τον Δημήτρη Μάρδα και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, ενώ στο υπουργείο Εργασία θα βρεθεί εκ νέου ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ στην ίδια θέση σ το υπουργείο Εξωτερικών θα βρεθεί και ο Ν. Κοτζιάς. Στους παραμένοντες και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο υπουργείο Υγείας. 
Άγνωστο όμως αν θα μείνουν στην νέα κυβέρνηση οι κύριοι: Χρήστος Ζώης, Ιωάννης Μουζάλας και Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος όμως αναμένεται να αναλάβει σημαντική θέση πλάι στον Πρωθυπουργό για τον έλεγχο της εφαρμογής της συμφωνίας.

Κυβερνητική εκπρόσωπος όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει η Ολγα Γεροβασίλη

Τα ονόματα που φαίνεται ότι έχουν “κλειδώσει”:

Οικονομικών: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτές: Δημήτρης Μάρδας, Τρύφων Αλεξιάδης

Επικρατείας: Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το μνημόνιο: Γιώργος Χουλιαράκης

Οικονομίας: Γιώργος Σταθάκης

Μεταφορών και δικτύων:Χρήστος Σπίρτζης

Παραγωγικής ανασυγκρότησης: Πάνος Σκουρλέτης

Εσωτερικών: Νίκος Βούτσης (ή Πάνος Σκουρλέτης)

Άμυνας: Πάνος Καμμένος

Εξωτερικών: Νίκος Κοτζιάς

Εργασίας: Γιώργος Κατρούγκαλος

Υγείας: Παναγιώτης Κουρουμπλής

Προστασίας Πολίτη: Γιάννης Πανούσης (ή Δημήτρης Βίτσας).

Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας ή Δημήτρης Βίτσας ή Θεόδωρος Δρίτσας

Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Παιδείας: Κώστας Γαβρόγλου (ή Κώστας Δουζίνας)

Καταπολέμησης διαφθοράς: Παναγιώτης Νικολούδης

Πρόεδρος Βουλής: Νίκος Βούτσης (Γιάννης Δραγασάκης)
Ο κ. Δραγασάκης πάντως συγκεντρώνει κατά πολλούς περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει σε θέση αντιπροέδρου κρατώντας τον συντονισμό του οικονομικού επιτελείου.
athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου