Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΙΓΚΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ, ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΠΑΓΟΥ: "ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟΥ;"!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δελτίο Τύπου 30
Παπάγου - Μεγάλο Πάρκο
Βρωμιά, σκουπίδια, σύριγγες και ποντίκια
Πόσο πιο κάτω θα καταντήσετε τον  Παπάγο;


Το Μεγάλο Πάρκο στου Παπάγου ήταν κάποτε χώρος ηρεμίας, χώρος αναψυχής και πάντα χώρος ιδιαίτερα επιμελημένος από όλες τις Δημοτικές Αρχές. Σήμερα από την εγκατάλειψη  έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα. Και όταν πέφτει το σκοτάδι, η έλλειψη φωτισμού το καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο...

Οι κάτοικοι του Παπάγου διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη όχι μόνο του Μεγάλου Πάρκου αλλά και όλης της άλλοτε πεντακάθαρης κηπούπολης. Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης  και τα στελέχη της, δυστυχώς,   έγιναν αποδέκτες καταγγελιών για σοβαρά ατυχήματα που έχουν υποστεί συμπολίτες μας οι οποίοι γλίστρησαν στα σαπισμένα νεράντζια που έχουν γεμίσει πεζοδρόμια και ρείθρα, προσκαλώντας τρωκτικά και έντομα. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Χολαργό, ιδιαίτερα στο νταμάρι, κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου έχει δημιουργηθεί μια μικρή χωματερή.

Η δημοτική αρχή είναι ο κύριος υπόχρεος και εκφραστής του έργου της καθαριότητας η οποία εντάσσεται στην ανταποδοτικότητα. ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ. Η ποιότητα της ζωής μας επηρεάζεται άμεσα από την κατάσταση του περιβάλλοντος.

Κύριε Δήμαρχε,

πριν επιχειρήσετε τα "ποιοτικά άλματα" στην καθαριότητα, όπως αυτοδιαφημίζεστε με την τοποθέτηση υπόγειας συλλογής απορριμμάτων σε 2-3 σημεία της πόλης μας, θα έπρεπε να έχετε κάνει τα μικρά βήματα του καθαρισμού των δημόσιων χώρων και της επισκευής και απολύμανσης των κάδων σκουπιδιών.

Ο δήμος μας και χρήματα διαθέτει και στόλο ολόκληρο απορριμματοφόρων έχει και μηχανήματα καθαρισμού αγόρασε τα τελευταία χρόνια. Η δική σας διοίκηση δαπάνησε πάρα πολλά χρήματα, και μάλιστα πρόσφατα στην εποχή της κρίσης, για αγορά μηχανημάτων ώστε να βελτιωθεί η καθαριότητα, όπως εσείς ο ίδιος υποστηρίξατε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο νόμος επίσης σας δίνει τη δυνατότητα προσλήψεων στον τομέα καθαριότητας.

Δυστυχώς για τους συμπολίτες μας οι οποίοι πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη, ιδίως στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, η κατάσταση γίνεται χειρότερη με τον καιρό. Γιατί; Γιατί απλούστατα η δημοτική αρχή δεν έχει την ικανότητα να εκσυγχρονίσει τις δομές των υπηρεσιών καθαριότητας και περιβάλλοντος ώστε να συμβαδίζουν με τον ρυθμό των σημερινών απαιτήσεων. Αδυνατεί να προχωρήσει σε τεκμηριωμένες μελέτες για τον εξορθολογισμό των μέσων καθαριότητας και τη χρήση νέων τεχνολογιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και στη μείωση των δημοτικών τελών, όπως επανειλημμένα έχει προτείνει η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση.

Κύριε Δήμαρχε,
δυστυχώς οι αναρίθμητες προεκλογικές σας υποσχέσεις σε όλους και για όλα και οι "νέες ιδέες για μια πιο καθαρή πόλη" ξεθώριασαν μέσα στα   τρωκτικά και στα σκουπίδια. Αναρωτιόμαστε πόσο πιο κάτω θα υποβαθμίσετε τον Παπάγο;   


5 σχόλια:

  1. Επιτέλους και μιά αντίδραση από την αντιπολίτευση. Συγχαρητήρια κύριε Τίγκα για την ανάρτηση. Να ξέρετε ότι όλοι οι Παπαγιώτες είμαστε πολύ θυμωμένοι και αγανακτισμένοι με τον δήμαρχο. Κατεστρεψε εντελώς το όμορφο προάστιό μας που πάντα διακρινόταν για την ευπρέπεια και την καθαριότητα. Όλοι συνέβαλαν στη δημιουργία και διατήρηση του Μεγάλου Πάρκου ως ένας τόπος αναψυχής ξεκούρασης και κυρίως καθαρού περιβάλοντος. Ποτέ δεν υπήρχε η σημερινή κατάντια και απαξίωση με ποντίκια αρουραίους ναρκομανείς. Ένα πτώμα νεκρής γάτας σάπιζε έξω από το Verde επί δύο εβδομάδες μέχρι να ενοχληθούν οι θαμώνες από τη μυρωδιά και να ψάξουν οι υπάλληλοι του καταστήματος να το βρουν και να το πετάξουν στα σκουπίδια. Η κατάσταση είναι τραγική και κινδυνεύει η υγεία των παιδιων μας. Αν ο δήμαρχος είναι τόσο ανίκανος ας παραιτηθεί αν έχει στοιχειώδη αξιοπρέπεια μήπως δουμε άσπρη μέρα. Και πάλι συγχαρητήρια. Είμαστε όλοι στο πλευρό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια,κύριε Τίγκα,και από τους Χολαργιώτες,οι οποίοι υποφέρουν εξίσου από τη βρώμα και τα ποντίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tο πάρκο του Παπάγου έζεχνε και την εποχή μεταξύ 1997-2010, μην τα ξεχνάμε αυτά...για όσους έχουμε "ζήσει" το πάρκο από το 1980 έως το 1994 το θυμόμαστε πάντα καθαρό και "ακίνδυνο", μετά μπήκαν τα κάγκελα και έγινε άντρο πάσης φύσεως παραβατικών ατόμων και ναρκομανών όταν έπεφτε η νύχτα, γιατί δεν μπορούσαμε να το περπατήσουμε οι κάτοικοι και έτσι "απαγορεύθηκε" η πρόσβαση σε εμάς και "επιτράπηκε" στους αλήτες που έβρισκαν τρόπο να μπούν σε έναν χώρο που δεν..."θα τους ενοχλούσαν" οι περίοικοι, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα!!!
    Ποιος ήταν δήμαρχος τότε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμαρχος ηταν ο αξέχαστος Β Μπλαδενης και κατόπιν η αξέχαστη ΚΥΡΙΑ ΛΙΑΠΗ ...άλλοι δεν πέρασα σαν αυτούς με αγαπη για το Προάστειο και με πενιχρή οικονομική δυνατότητα .......ΣΗΜΕΡΑ?????καταντια...

      Διαγραφή
  4. Η απάντηση στη βρώμα και την εγκατάλειψη είναι "ποιός ήταν δήμαρχος τότε;" .Τώρα δηλαδή παραδέχεσαι φίλε ότι δεν υπάρχει δήμαρχος ώστε να πάρει κάποια μέτρα και ψάχνουμε ευθύνες στους παλιούς. Στμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αυτός που ήταν δήμαρχος τότε φταίει. Και επειδή ο σημερινός δήμαρχος είναι τελείως άχρηστος και ανίκανος να διαχειριστεί την καθαριότητα , μήπως πρέπει να ξανακαλέσουμε τον παλιό μα διορθωσει τα λάθη του ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή