Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟΚΤΟΝΟ ΤΗΣ ΑΝΘΗΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ! ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ! ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ 37ΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και ένα χρόνο για περιύβριση νεκρού επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, στον Τάσο Τσιουχάρα για τον θάνατο της 37χρονης γυναίκας του Ανθής Λινάρδου τον Ιανουάριο 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Tο δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση και...

καταδίκασε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε ισόβια κάθειρξη τον δράστη του εγκλήματος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ μετέτρεψε την πρόταση του εισαγγελέα από δύο χρόνια για περιύβριση νεκρού σε ένα έτος.
Η πρόταση των ενόρκων σε ότι αφορά την ενοχή του δράστη του στυγερού εγκλήματος ήταν ομόφωνη.
Η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς ήταν μαραθώνια. Ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου στις 23.00 το βράδυ.
Πώς περιγράφει τη σχέση του με την Ανθή ο συζυγοκτόνος – Τι λέει για το μοιραίο βράδυ
Με σκυμμένο το κεφάλι καθ' όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρέμενε ο Τάσος Τσιουχάρας στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο συζυγοκτόνος περιέγραψε λεπτομερώς τι συνέβη το μοιραίο βράδυ, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στο τέλος της απολογίας του είπε: «Προσπαθούν να με αποξενώσουν από τα παιδιά μου και εμένα και τους γονείς μου. Θέλω να δω τα παιδιά μου!». Στο σημείο εκείνο επικράτησε ένταση από την πλευρά τόσο του πατέρα της Ανθής Λινάρδου όσο και από την αδελφή της, λέγοντας: «Τα παιδιά να τα αφήσεις ήσυχα».
kytdjytdyjddytrts
Ο ίδιος ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας:
«Είχαμε ερωτευθεί παράφορα με την Ανθή. Αφοσιώθηκα στην οικογένειά μου πλήρως. Η Ανθή είχε παράλογες απαιτήσεις, ενώ είχε γίνει πολύ οξύθυμη τελευταία και ήταν αυταρχική. Προσπαθούσα να της κάνω όλα τα χατίρια. Μου είχε πει ότι ήθελε να χωρίσουμε. Την αγαπούσα και συνεχίζω να την αγαπάω. Στις 23 Δεκεμβρίου κατεβήκαμε στην Αθήνα και στις 31 εγώ ξανακατέβηκα μόνος. Τις είχα πάρει δώρα και μπότες. Είχε βγάλει τον νάρθηκα.»
Για το μοιραίο βράδυ ο Τάσος Τσιουχάρας κατέθεσε:
«Επιστρέφοντας το μοιραίο βράδυ στις 21:00, η Ανθή πήγε να ξαπλώσει. Είδα ότι κάτι την απασχολούσε. Πήγα με ήρεμο τρόπο και της είπα: Τι κάνεις; Είσαι κουρασμένη; Εκείνη μου απάντησε πως δεν είχε όρεξη και με έδιωξε. Θύμωσα και της είπα: γιατί το κάνεις αυτό; Να προσπαθήσουμε... Εκείνη μου είπε πως δεν έχουμε τίποτα να πούμε.
Κοίταξα τα μηνύματά της στο κινητό, και όταν της είπα λεπτομέρειες, εκείνη μου είπε να μη σε νοιάζει τι κάνω εγώ. Της απάντησα πως δε θέλω να χωρίσουμε και τη ρώτησα ποιος είναι ο λόγος που θέλει εκείνη να χωρίσουμε. Μήπως είναι τα μηνύματα που ανταλλάσσεις; τη ρώτησα... Με έβρισε... Δε θυμάμαι από εκεί και πέρα τι με έπιασε... Θόλωσα, την έπιασα από το λαιμό, στο ενδιάμεσο τη χτύπησα... Δεν είμαι σε θέση να θυμηθώ πως... Και μετά κατάλαβα ότι δεν ανταποκρίνεται αλλά ήταν πλέον αργά. Προσπαθούσε να φωνάξει, αλλά δεν μπορούσε... Αυτό που μου προκάλεσε αυτή την αντίδραση ήταν το ότι μου επιτέθηκε εκείνη.
Κάθισα να σκεφτώ, τι θα κάνω; Προσπαθούσα να βάλω σε μια σειρά τα πράγματα και τις σκέψεις μου στο μυαλό μου. Θυμάμαι ότι έκλαιγα. Δεν ζήτησα βοήθεια γιατί ήταν πλέον αργά. Εγώ φταίω για αυτό που συνέβη και πρέπει να τιμωρηθώ. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τα παιδιά. Φοβήθηκα ότι θα μου τα πάρουν. Πήρα την απόφαση να εξαφανίσω το πτώμα για να αποφύγω τις συνέπειες. Την έβαλα στο φορτηγάκι ώστε να μη φαίνεται, έτρεχα σαν τρελός και προσπαθούσα να σκεφτώ που να πάω το πτώμα.
Σκέφτηκα να πάω στη λίμνη. Μετά, σκέφτηκα το χωράφι... Κινήσεις πανικού. Προσπάθησα να βρω μια πειστική ιστορία...
Δεν κοιμήθηκα κανονικά από τότε και δεν ξέρω πότε θα ξανακοιμηθώ κανονικά...
Ζητάω συγνώμη για την πράξη μου, ο Θεός να με συγχωρέσει...»
Δείτε βίντεο με την αποχώρηση του συζυγοκτόνου:
Δείτε στο video του kozanimedia.gr τη στιγμή που η αστυνομία συγκρατεί συγγενείς της άτυχης 37χρονης που επιχείρησαν να επιτεθούν στον δολοφόνο της αλλά τους συγκράτησαν οι αστυνομικοί.

newsbomb.gr

1 σχόλιο:

  1. Ε... ναι, σιγά τώρα, ποιος νοιάζεται για την περιύβριση νεκρού! Ούτε που ξέρουν τι σημαίνει και σε λίγα χρόνια, όταν θα έχουμε γίνει "ανεξίθρησκοι" και ανοιχτοί στην διαφορετικότητα, δεν θα υπάρχει ο όρος περιύβριση νεκρού διότι πολύ απλά δεν τον έχουν οι άλλες θρησκείες!

    Και ο τύπος, ωραίος και τροφαντός (αφού θα τον τρέφουμε για τα καλά μέσα στη φυλακή) σε λίγα χρόνια όταν θα έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του, θα βγει έξω και θα διεκδικεί ίση μεταχείριση με μένα και με σένα και μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή