Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ! ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ… ΚΚΕ!

H Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών της Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αποφάσισε κατά πλειοψηφία και χρηματοδότησε, με άγνωστο χρηματικό ποσόν, το ροπαλοφόρο τραμπουκαριό του ΠΑΜΕ, με χρήματα που...


προέρχονται από συνδρομές των περιφερειακών ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών, των οποίων τα έσοδα προέρχονται από υποχρεωτική κατακράτηση από τον μισθό των μελών τους! 
Μάλιστα, το χρηματικό ποσόν κατατέθηκε όχι απευθείας στο ΠΑΜΕ, αλλά σε ονομαστικό λογαριασμό 2 επαγγελματιών κομμουνιστών, στελεχών του ΠΑΜΕ – κατά την πάγια συνήθεια των κουκουέδων να κάνουν τις δουλειές τους με «Γερμανούς»!

ΡΕ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ... ΡΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ... ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ... ΡΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΟΛΑΓΝΟΙ, Ο ΛΑΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ;

ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΝΑ ΧΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ;;;


kke_skroutz
Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Μιλώντας προ ημερών ο αρχικουκουές Κουτσούμπας στο φεστιβάλ της ΚΝΕ (στο οποίο γνωστός «δερβίσης» αοιδός μεράκλωσε τους κνίτες με άσματα του τύπου «άιντε στου παράδεισου την πόρτα  κάποιος φύτεψε δυο χόρτα…»), κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή ότι «τα παίρνει από παντού»!!!

Την Χρυσή Αυγή που έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά τρεις φορές από το ΣΔΟΕ και βρέθηκε καθαρή και ξάστερη, ενώ το… τιμημένο αρνείται πεισματικά τον οποιονδήποτε έλεγχο στα οικονομικά του…
Ας δούμε τώρα ποιοι τα παίρνουν κυριολεκτικά από παντού!
Όπως πληροφορηθήκαμε, ένα πραγματικά πρωτοφανές σκάνδαλο στα συνδικαλιστικά και πολιτικά χρονικά συνέβη το φετινό καλοκαίρι, αλλά το έθαψαν επιμελώς τα κομμούνια των ΜΜΕ – όλων των ΜΜΕ. 
Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών της Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αποφάσισε κατά πλειοψηφία και χρηματοδότησε, με άγνωστο χρηματικό ποσόν, το ροπαλοφόρο τραμπουκαριό του ΠΑΜΕ, με χρήματα που προέρχονται από συνδρομές των περιφερειακών ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών, των οποίων τα έσοδα προέρχονται από υποχρεωτική κατακράτηση από τον μισθό των μελών τους!

Μάλιστα, το χρηματικό ποσόν κατατέθηκε όχι απευθείας στο ΠΑΜΕ, αλλά σε ονομαστικό λογαριασμό 2 επαγγελματιών κομμουνιστών, στελεχών του ΠΑΜΕ – κατά την πάγια συνήθεια των κουκουέδων να κάνουν τις δουλειές τους με «Γερμανούς»!

Ιδού και σχετική καταγγελία συνδικαλιστικών στελεχών της ΟΕΝΓΕ που δεν συμφώνησαν με την πρωτοφανή αυτή απόφαση:

«Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κυρία Ρέτζιου εισηγήθηκε την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ από το ταμείο της ΟΕΝΓΕ.

Επισημάναμε αμέσως πως κάτι τέτοιο αποτελεί πρωτοφανή πρακτική, η οποία στερείται νομιμοποιητικού ερείσματος. Δηλώσαμε πως θεωρούμε απαράδεκτο η εισφορά των συναδέλφων μας να κατευθύνεται ως οικονομική ενίσχυση σε πολιτικά κόμματα, παρατάξεις ή συνδικαλιστικούς βραχίονες κομμάτων, παραβιάζοντας το καταστατικό της ΟΕΝΓΕ και τη βούληση των μελών μας.
Οι απαντήσεις που λάβαμε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας δεν ήταν καθόλου πειστικές, επιστρατεύοντας ως επιχείρημα το «ηθικό ανάστημα» και την «αγωνιστικότητα» του ΠΑΜΕ.
Επανήλθαμε, απευθύνοντας έκκληση να πάψουν να διαχειρίζονται ως λάφυρο το ταμείο της ΟΕΝΓΕ. Εντούτοις η πρόεδρος αγνόησε την έκκλησή μας και έδωσε εντολή στο λογιστήριο να εκταμιεύσει το ποσό και να το κατευθύνει σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.
Έκπληκτοι γι αυτή την επιμονή, ζητήσαμε να μας δοθεί το τραπεζικό παραστατικό της εκταμίευσης.
Διαπιστώσαμε κατάπληκτοι πως τα χρήματα της ΟΕΝΓΕ δεν κατευθύνθηκαν ούτε στο ΠΑΜΕ, ούτε στα «αγωνιστικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ».

Ως αποδέκτες των χρημάτων φαίνονται στο παραστατικό ο ΓΜ, επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ και ο ΧΤ, την ιδιότητα του οποίου αγνοούμε.
Επειδή από πλευράς μας δεν πρόκειται να ανεχτούμε πρακτικές αδιανόητες για τα δεδομένα της ΟΕΝΓΕ, γι αυτό καλούμε δημοσίως την πρόεδρο να επιστρέψει άμεσα τα χρήματα στο ταμείο της Ομοσπονδίας».
Ιδού τώρα και η παραδοχή της παράνομης χρηματοδότησης από την κόκκινη διοίκηση της ΟΕΝΓΕ:
%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1
Ιδού και κάποιες από τις αντιδράσεις στην πρωτοφανή αυτή χρηματοδότηση του ΚΚΕ, διαφόρων περιφερειακών ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών:  
%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-1
%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-2
%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
(Ε.Ι.Ν.Η.)
Δ/νση Π.Γ.Ν.Ι. (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 45500) ΦΑΞ :26510 40756email:einh@otenet.gr
Ιωάννινα 3-8-16

 


                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Κατά την συνεδρίαση του στις 21/7/16 το ΔΣ της ΕΙΝΗ:
 


1. Συζήτησε και κατέγραψε τις ελλείψεις των νοσοκομείων σε ιατρικό προσωπικό, ειδι¬κευμένων και ειδικευόμενων σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής και ειδικά εστίασε:
 

Στις μεγάλες ελλείψεις ειδικευόμενων που αφορούν τα περιφερειακά νοσοκομεία (ιδιαίτερα της Λευκάδας και Πρέβεζας ) αλλά και τα νοσοκομεία Ιωαννίνων -Ογκολογική, Πνευμονολογική στο ΠΓΝΙ, Αναισθησιολογικό στο Γ. Χατζηκώστα.
Στις ελλείψεις ειδικευμένων γιατρών σε πολλά τμήματα και κλινικές ακόμη και στο ΠΓΝΙ ( Ογκολογική , Ενδοκρινολογική, Αγγειοχειρουργική).
 
Η κάλυψη των κενών , σε συνδυασμό με την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου είναι βασικός όρος, όχι μόνο για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και για να αναστραφεί η πορεία μετανάστευσης των νέων γιατρών.
 

2. Σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής οι εφημερίες των ειδικευόμενων – και στην περιφέρεια και των ειδικευμένων και επικουρικών – ξεπερνούν το ανώτερο προβλεπόμενο όριο με αποτέλεσμα τη σοβαρή εντατικοποίηση της εργασίας όλων των Νοσοκομεια¬κών γιατρών της περιοχής, με κίνδυνο επίπτωσης στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας.
 

3. Η εκπαίδευση των ειδικευομένων είναι ανεπαρκής .
 

4. Τα συνεχή εντέλλεσθε σε ειδικευόμενους για εφημέρευση σε άλλα τμήματα και μάλιστα πέραν του προβλεπόμενου ορίου, ξεπερνούν κάθε όριο νομιμότητας , ηθικής, ασφάλειας εργασίας και ιατρικής δεοντολογίας και εγκυμονούν κινδύνους τόσο στις κλινικές από τις οποίες φεύγουν όσο και σε αυτές που εντέλλονται να εφημερεύσουν. Το ζήτημα παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας στο κομμάτι των ειδικευόμενων της Γενικής Ιατρικής που επιλέχθηκε στο ΠΓΝΙ σαν το πρώτο θύμα της ανεπαρκούς στελέ- χωσης των Νοσοκομείων. Ενώ πρέπει να εκπαιδεύονται, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης για να υπηρετήσουν την Α/θμια περίθαλψη, χρησιμοποιούνται για να κα- λύψουν ανάγκες οπουδήποτε.
 

5. Συζητήθηκε το θέμα της διόγκωσης του φαινομένου της απλήρωτης εργασίας όπως στο νοσοκομείο Πρέβεζας, αυτή τη φορά από την ερμηνεία που δίνει ο επίτροπος του ΕΣ για τη διαδικασία πληρωμής . Τα κονδύλια των εφημεριών να βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό, να σταματήσει ο διαχωρισμός και ο χαρακτηρισμός πρόσθετες εφημερίες που αποζημιώνονται κυρίως από την επιχειρηματική δράση των νοσοκομείων.
 

6. Συζητήθηκε το θέμα των ελλείψεων προσωπικού κάθε ειδικότητας στα νοσοκομεία (για παράδειγμα στο ΠΓΝΙ υπάρχει τραγική έλλειψη τραυματιοφορέων αλλά και στις κλινικές από νοσηλεύτριες) με αποτέλεσμα την επισφαλή διακίνηση και νοσηλεία ασθενών στο νοσοκομείο. Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός της μη λειτουργίας του ακτινολογικού στα ΤΕΠ μετά τις 8:00μμ
 

7. Η διόγκωση των ελλείψεων στα Περιφερικά Νοσοκομεία έχει οδηγήσει στο φαινόμενο να προσέρχονται ασθενείς της περιφέρειας απευθείας στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα την αύξηση της προσέλευσης ασθενών στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, στα Επείγοντα και στις κλινικές.
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΚΕΝΗ)
Δ/νση Π.Γ.Ν.Ι. (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 45500) ΦΑΞ :26510 40756email:einh@otenet.gr
 

8. Συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της λειτουργίας των απογευματινών Ιατρείων εντός και εκτός του Νοσοκομείου, και επιβεβαιώθηκε η αρνητική θέση της Ένωσης για την ολοήμερη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
 

9. Όσον αφορά την απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΕΝΓΕ για τη
οικονομική ενίσχυση « σωματείων και ομοσπονδιών εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ», αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με αρνητική ψήφο των εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΙ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), να ζητηθεί να επιστραφούν τα χρήματα στην ΟΕΝΓΕ. 


Οι συνδρομές των μελών μας δεν πρέπει να χρηματοδοτούν παρατάξεις ή κομματικούς φορείς, άμεσα ή έμμεσα.

10. Η Ένωση διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Διοικητή του ΠΓΝΙ για:

• Την αρχική άρνηση του να παραβρεθούμε στην συνάντηση με τους Γενικούς Για¬τρούς.


• Την αρχική άρνηση του να δοθούν τα επίσημα προγράμματα εφημέρευσης του ΠΓΝΙ στην ‘Ένωση.


• Την απαγόρευση συμμετοχής στις συνεδριάσεις του ΔΣ των εκλεγμένων αναπληρωματικών εκπροσώπων των γιατρών και των εργαζομένων

ΖΗΤΑΜΕ
 
1. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρικού προσωπικού

2. Να καταρτίζονται ανά ειδικότητα ασφαλή προγράμματα εφημεριών ανά τμήμα στην βάση των νόμιμων ορίων εφημέρευσης.
 
3. Να αναβαθμιστούν τα προγράμματα εκπαίδευσης των ειδικευομένων σε κάθε τμήμα και να τηρείται το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Γενικών γιατρών, αλλά και όλων των ειδικοτήτων.
 
4. Να εξοφληθούν άμεσα όλες οι πρόσθετες εφημερίες.
 
5. Να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις τα κενά των οργανισμών σε μη ιατρικό προσωπικό.
 
6. Να αυξηθούν οι προϋπολογισμοί για την Υγεία, την Πρόνοια, τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ με βάση τις πραγματικές ανάγκες.



Πηγή

3 σχόλια:

  1. Λεχρίτες αληταράδες κομμουνιστές ρουφιάνοι του συριζα είστε η κατάρα της Ελλάδος . Κλέφτες φέρτε πίσω τα λεφτά του Ελληνικού Λαού που όλα αυτά τα χρόνια αρπάζεται . Αι στο ΔΙΑΟΛΟ φασισταριά του Στάλιν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωριζω δικηγορο κληρονομο του ατεκνου θειου του που ηταν μελος στο ΚΚΕ...

    Το ΚΚΕ αρπαξε την κληρονομια με το ετσι θελω!!!!

    Γνωριζω οτι ο δικηγορος δεν τα εβαλε κατω και τους τραβηξε στα δικαστηρια...

    Αυτο ειναι το ΚΚΕ που εχει μαντρωσει το Σπιτι του Λαου για να μην το πλησιαζει κανεις,
    διοτι επικοινωνει υπογειως με την ισραηλινη πρεσβεια...
    ( Τωρα λοιπον για το ''σπιτι του λαου''.... γελαμε δυνατα !!!!)

    Εχει πλατες το ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή