Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ! ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΘΕΕ ΜΟΥ;;;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εκτός από την τρέχουσα επικαιρότητα υπάρχει και η επικαιρότητα του Ουρανού.
Πολλές φορές η δεύτερη προηγείται της πρώτης.
29 Σεπτεμβρίου το πρωί δέχτηκα στο κινητό μου ένα τηλεφώνημα..


Φυσικά υπάρχουν και τα τηλέφωνα που σήμερα καταγράφουν τα πάντα για να μπορέσω και εγώ να καταθέσω τα παρακάτω διότι περισσότερες λεπτομέρειες είναι στην διακριτική ευχέρεια των αυτοπτών μαρτύρων να τις καταθέσουν προσωπικά.
Σαν γεγονός –συγκυρία καταθέτουμε προς ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ τα παρακάτω και με την σύμφωνη γνώμη αυτού που μας τα περιέγραψε.
-Κώστα μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό το γεγονός που έζησα χθες σαν μάρτυρας μέσα σε Εκκλησία αφιερωμένη στην μνήμη του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ;
Ο γνωστός μου θεωρεί ότι έχοντας μια καθημερινή γνώση της γεωπολιτικής επικαιρότητας θα μπορούσα να του δώσω πειστικές εξηγήσεις γιατί συνέβη το παρακάτω θαυμαστό γεγονός όπως μου το περιέγραψε.
-ήταν χθες το μεσημέρι στις 1: 30 όταν επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ δύο αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού που κατά αγαθή συγκυρία ήταν και οι δυο ψαλτάδες.
-την στιγμή που ασπαζόταν την εικόνα του ΑΓΙΟΥ διαπίστωσαν στην αρχή εφίδρωση της, μη δίνοντας καμιά περαιτέρω σημασία στο έκτακτο αυτό γεγονός .
-κοντοστάθηκαν όμως και την παρατήρησαν με προσοχή για να δουν αν απλώς τους φάνηκε.
-και τι είδαν ;
-από τους οφθαλμούς του ΑΓΙΟΥ στην Εικόνα κατρακυλούσε ως χείμαρρος υγρό.
-θορυβήθηκαν και με κάλεσαν να το δω ιδίοις όμμασι.
-Το έκτακτο αυτό γεγονός κράτησε λίγη ώρα.
-συγκλονισμένοι όλοι μας κάναμε την ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ μιας και οι αξιωματικοί ήταν ψαλτάδες.
-πράγματι δεν έχω ζήσει τόση κατανυκτική ατμόσφαιρα σε παράκληση του ΑΓΙΟΥ λες και ήταν ο Ουρανός στην Γη.
-το έκτακτο γεγονός αυτό , Κώστα ἠ για καλό θα είναι ή για κάτι άλλο που έρχεται διότι συνέβη παρουσία αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού.
-Μπορείς να μου πεις τι τρέχει στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες που μπορεί να δώσει μια εξήγηση σε αυτό που βιώσαμε;
Ότι και να μου ερχόταν στο μυαλό δεν μπορούσα να δώσω μια χειροπιαστή ερμηνεία για να εξηγήσω στον γνωστό μου αυτό που ήθελε. Περιορίστηκα σε γενικότητες και ταυτόχρονα ήμουν και εγώ συγκλονισμένος με αυτά που άκουσα.
ΑΥΤΑ το πρωί …της 29 Σεπτεμβρίου όπως μας περιεγράφει το έκτακτο γεγονός που συνέβη το μεσημέρι της 28 Σεπτεμβρίου.
Διότι σε λίγες ώρες η επικαιρότητα των γεωπολιτικών εξελίξεων άλλαξε άρδην.
¨ Μιλώντας εκείνη την ημέρα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι «μας απείλησαν με τη συνθήκη των Σεβρών το 1920 και μας παραπλάνησαν ώστε να δεχθούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 ως νίκη. Με αυτήν χάσαμε τα νησιά (του Αιγαίου) από τα οποία μπορούσες να φωνάξεις και να ακουστείς απέναντι».
Επίσης, μεταξύ άλλων υπαινίχθηκε πως αν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου είχε πετύχει, τότε η Τουρκία θα είχε υποστεί συνέπειες ανάλογες με εκείνες της Συνθήκης των Σεβρών.
Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την πρώτη περίοδο του Κεμάλ Ατατούρκ σημειώνοντας ότι «ο λόγος ήταν εκείνοι που έκατσαν στο τραπέζι για τη Συνθήκη. Εκείνη δεν μας φέρθηκαν δίκαια και τώρα πληρώνουμε το τίμημα». http://www.efsyn.gr/ https://national-pride.org/ 29 Σεπτεμβρίου 2016
Την επόμενη μέρα τηλεφώνησα τον γνωστό μου για του δώσω τις εξηγήσεις που ήθελε και τον παρακάλεσα να μου ανάψει ένα κεράκι ενώπιον της Δακρυρροούσης εικόνας του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ διότι οι στιγμές που βιώνουμε όλοι μας είναι κρίσιμες και χρειάζεται στο απόλυτο η ομοψυχία Λαού και Στρατού για να περάσουμε την κρίση που δημιουργεί η απληστία των τούρκων , η οποία περιγράφεται συνοπτικά με τις δηλώσεις του Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη, καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, που μίλησε στο STAR.
«Η Ελλάδα θα «πληρώσει» τις (εδαφικές) απώλειες της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή αν δημιουργηθεί κουρδικό κράτος. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι στο Αιγαίο. Μπορεί να επιδιώξουν θερμό επεισόδιο τύπου Ίμια, χειρότερης μορφής αυτή τη φορά, και να υπάρξει ένταση αεροπορικών δυνάμεων, να παραβιάσουν τα χωρικά μας ύδατα και να μπουν σε περιοχές δικές μας, χωρίς να μπορούμε να τους αποτρέψουμε ή αν τους αποτρέψουμε, θα πρέπει να γίνει θερμό επεισόδιο. Ένα τέτοιο ελληνοτουρκικό επεισόδιο που θα είναι υπέρ της Τουρκίας, θα μας υποχρεώσει να συρθούμε υπό την πίεση των εξελίξεων, σε διαπραγματεύσεις για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης». http://www.pronews.gr/portal 4 Οκτωβρίου 2016.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
πηγή: http://www.pentapostagma.gr (τίτλος: τροποποιημένος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου